Roxana Iliescu: „Celulele stem pot salva vieți!“

Atelierul „Începe viața de mamă cu dreptul” susținut de Roxana Gabor-Iliescu a adunat, marți seară, peste 50 de gravide. Viitoarele mămici au aflat informații utile despre cum să transforme cele 9 luni de sarcină, dar și primele săptămâni alături de bebeluș într-un vis frumos și implinit!

Jurnalista  –  mamă a doua fete, cărora le va dărui o surioară peste puțin timp – a împărtășit doamnelor prezente la eveniment experințele prin care a trecut în urma unei nașteri naturale și a uneia prin cezariană.

Roxana Gabor Iliescu -atelier

„Din păcate, în România se optează mult prea ușor pentru operația de cezariană, din motive ce nu ar implica neapărat această recomandare”, a punctat medicul primar obstetrica-ginecologie Marius Romilă.

Roxana Gabor-Iliescu a ales să își recolteze celulele stem pentru a evita orice risc, care ar putea apărea în viața copiilor săi. „Știu cât de importantă este recoltarea celulelor stem, am apelat la această modalitate și la cea de-a doua naștere, dar am avut o ușoară frustrare, deoarece nu am avut cu cine să discut. Este necesar să știm unde se duc cutiile cu celule stem pentru că acolo este o parte din sufletul copiilor noștri. Întotdeauna mi-am dorit să știu că persoanei – care a prelevat –  îi pasă de copilul meu. Destinul m-a făcut să îi întâlnesc pe reprezentanții băncii de celule stem Biogenis, oameni care în primul rând respectă graviduțele și sufletelul care urmează să fie adus pe lume.

Roxana Gabor Iliescu - Biogenis

Celulele stem pot salva vieți, pot vindeca diferite boli, cum ar fi cele ale sângelui și nu numai. Orice părinte trebuie să se informeze înainte de a face acest pas, iar aici, la Biogenis, am avut ocazia să îmi aleg pachetul dorit de recoltare, din paleta cea mai largă existentă la acest moment pe piață”, a marturisit ea.

Roxana Gabor Iliescu - Paul Gabor

Kit-ul de recoltare achiziționat de Roxana mai conține prelucrarea unei porțiuni de cordon, prelucrarea, izolarea și extragerea celulelor stem, purificare ADN mamă și copil, pachet de asistență la transplant, pachet de 101 teste genetice și are un preț estimativ de 2000 euro.

Alături de Roxana Gabor-Iliescu, la eveniment s-au aflat și medicul primar obstetrică-ginecologie Marius Romilă, terapeutul Carmen Pastiu, practician acreditat al metodei „Călătoria”, care a propus tuturor gravidelor câteva exerciții de relaxare și de conectare cu bebelușul lor și dr. Dorin Pirciog, director general Biogenis.

atelier_Incepe Viata de mama cu dreptul 1

„În această frumoasă călătorie, noi considerăm că sunteți partenerii noștri pentru o viață întreagă și nu doar o perioadă scurtă de timp. La Biogenis, cei care aleg să facă acest pas, au ocazia de a stoca celulele stem pe o perioadă de 18 ani, apoi copilul devenit acum adult va putea să semneze chiar el pentru probele luate la naștere. Chiar în ultimii șase ani s-au făcut progrese remarcabile în ceea ce privește utilizarea celulelor stem în lume. Și pentru a dovedi progresul medicinei regenerative moderne, în 2014, o fetiță, Anastasia – în vârstă de trei ani, diagnosticată cu tetrapareza spastică – a fost supusă transplantului cu celule stem mezenchimale izolate în laboratorul Biogenis. Acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată în România. Chiar după primul tratament, fetița a luat în greutate și a spus, pentru prima dată, cuvântul «mama»”, a declarat dr. Dorin Pirciog, director general Biogenis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.