Peștele este unul dintre alimentele cele mai recomandate de nutriționiști, indiferent că îți dorești să slăbești sau vrei să ai o alimentație echilibrată nutrițional. Cu toate acestea, consumul de pește în rândul românilor nu se ridică la nivelul beneficiilor pe care acesta le are asupra organismului.
Stildevedeta.ro îți propune un preparat sofisticat, dar ușor de făcut. Rețeta vine de la Liviu Balint, ambasador Podravka pentru brandurile Vegeta și Eva. Înarmează-te cu șorțul și ustensilele potrivite și pornește în aventura culinară!
Ingrediente pentru 4 porții:
• 4 bucăți medalion de somon
• 4 bucăți baby morcov & baby porumb
• 8 bucăți sparanghel ( 2 per portie)
• 4 ridichi
• 1/2 kg țelină
• 2 lingurițe Vegeta
• Vegeta condimente pentru pește
• 100g unt
• 4 linguri ulei de măsline
• zeama de la 1 lămâie
• mentă proaspătă
• germeni de grâu
Mod de preparare:
Somonul, curățat de oase, se lasă cel puțin 30 de minute la marinat într-un amestec de zeamă de lămâie, ulei de măsline și Vegeta condimente pentru pește, după care se dă la cuptor la 180̊ C timp de 20 de minute. Separat, se spală sparanghelul, baby morcovul, baby porumbul și ridichea. Se dau la gheață timp de 1 min și se blanșează pentru alte 4 minute. Apoi se trag la tigaie cu unt din belșug și se condimentează cu sare după gust. Țelina se fierbe în apă cu Vegeta pentru un plus de savoare și se mixează cu menta proaspătă.
Pentru aranjarea preparatului în farfurie poți să experimentezi cu germenii de grâu și să așezi medalionul de somon peste sparanghel, fără a-l acoperi, însă, în întregime. Alătură mâncării un pahar de vin alb, o poveste cu mult haz și succesul este garantat! Poftă bună!
- Unde gasesti cele mai bune torturi din Capitala - 22 martie 2024
- Bosfor Gold deschide prima bijuterie din România - 19 martie 2024
- Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele frumusetii autentice alaturi de Teoxane - 19 martie 2024