Canotorii au plantat peste 1200 de puieți de stejar în Pădurea Campionilor. O nouă acţiune de împădurire derulată de sportivi!

Canotorii români au luat parte, marți, 9 aprilie 2024, la o nouă acțiune de împădurire în cadrul proiectului „Pădurea Campionilor”, inițiat de Federația Română de Canotaj și Asociația Alianță pentru Pădure.

Sportivii Federației Române de Canotaj au plantat de această dată peste 1200 de puieți de stejar, pe o suprafață de o jumătate de hectar. Prin puterea exemplului, canotorii încurajează toți românii să facă demersuri împotriva efectelor încălzirii globale și să contribuie la asigurarea unui mediu mai sănătos pentru generațiile viitoare. Suprafețele împădurite de canotori contribuie la regenerarea naturală a Pădurii Snagov.

La acțiunea „Pădurea Campionilor” a participat Laurențiu Ciornei, fondatorul Asociației Alianță Pentru Pădure, și canotorii din lotul olimpic al Federatiei de Canotaj precum Ancuța Bodnar, Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen, Mădălina Bereș, Ciprian Tudosă, Mihai Țigănescu sau Ștefan Berariu.

A fost a șasea acțiune de acest tip din cadrul proiectului Pădurea Campionilor, inițiat în anul 2021 de Federația Română de Canotaj, și susținut de Asociația Alianță Pentru Pădure, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Direcția Silvică Ilfov.

„Suntem încântați să ne aducem contribuția la salvarea mediului înconjurător. Consider că, în calitate de sportivi de performanță, avem responsabilitatea de a fi modele din toate punctele de vedere, iar această acțiune este cu siguranță un exemplu pozitiv pentru societate”, a declarat Ancuța Bodnar.

„Aceasta este a șasea acțiune din cadrul acestui proiect și ne bucurăm să vedem cum eforturile noastre dau roade. Pădurea Campionilor se extinde pe an ce trece și sperăm ca exemplul nostru să fie urmat de cât mai multe persoane”, adaugă Sergiu Bejan.

„Deja de trei ani, construim treptat Pădurea Campionilor, un proiect care este foarte aproape de sufletul nostru. Aceste acțiuni sunt nu doar simple gesturi simbolice, ci și un angajament ferm al sportivilor față de protejarea naturii pentru generațiile viitoare. De-a lungul anilor, proiectul „Pădurea Campionilor” a câștigat tot mai multă popularitate. Această colaborare între Federația Română de Canotaj și Asociația Alianță pentru Pădure demonstrează că, prin unirea forțelor, putem realiza schimbări semnificative în conservarea mediului înconjurător și în promovarea unei culturi a responsabilității față de natură. Este un pas important către un viitor mai verde și mai durabil, iar acest lucru demonstrează că împreună putem construi un mediu în care natura și oamenii să coexiste armonios”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

„Ne bucură această colaborare frumoasă și fructuoasă pe care o avem cu Federația Română de Canotaj. Astăzi am derulat o nouă acțiune de împădurire alături de campionii României, cea de-a șasea organizată din 2021 încoace. Exemplul oferit de toți cei implicați este unul pozitiv și inspirațional”, spune și Laurențiu Ciornei, Președintele Asociației Alianță Pentru Pădure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.