Anca Serea, o mamă informată! „Am apelat la recoltarea celulelor stem la fiecare copil”

Aflată pe ultima sută de metri cu sarcina, prezentatoarea știrilor sportive de la Prima TV a bătut palma cu una dintre cele mai cunoscute bănci de celule stem din România, din dorința de a evita orice risc din viața celui de-al cincilea ei copil, care urmează să vină pe lume la sfârșitul acest luni sau la începutul lui mai.

Grija unei familii pentru copilul ce urmeaza sa se nasca porneste din momentul in care mama afla ca este insarcinata si incepe sa isi faca planuri, se gandeste la viitorul lui, vrea sa ii asigure absolut tot ce are nevoie si isi doreste sa fie sanatos si sa devina un adult responsabil. Anca Serea si Adrian Sina s-au gandit si de aceasta data la viitorul fiului lor, Moise, si au ales sa isi recolteze celulele stem. Cuplul a luat în considerare criterii precum: posibilitatea stocarii probei in Romania sau in alte tari, stocarea de concentrat de celule stem, posibilitatea stocarii de portiune de cordon ombilical, suportul unui transplantolog si suport pentru transplant in cazul in care este nevoie de proba pentru utilizare.

anca serea-adrian sina

„Am apelat la recoltarea celulelor stem la fiecare copil in parte, deoarece stiu ca din evolutia noastra ca oameni nu trebuie sa lipseasca acest aspect. In plus, la banca de celule stem Biogenis, chiar aveti ocazia sa stocati ADN-ul la nastere. Este vorba de o procedura unica in Romania si noua pentru medicina! Daca va decideti sa achizitionati un kit de recoltare de celule stem, informati-va bine inainte. Cititi bine contractul pe care il veti semna si intrebati reprezentantul care sunt bolile in care acest transplant este prima recomandare. Fiti niste mamici informate!” a declarat Anca Serea.

Celulele stem hematopoietice (formatoare ale celulelor din sange) se gasesc in sangele din cordonul ombilical, in maduva osoasa si in sangele periferic. Cele din sangele de cordon sunt tinere si se pot utiliza pentru tratarea a 70 de boli, in arii ca: neurologie, oftalmologie, ortopedie, hematologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *