Un ten frumos începe cu o curățare ca la carte

Un ten frumos este un ten sănătos, curat și luminos. Unele dintre noi suntem fericitele posesoare ale unor chipuri luminoase, iar altele au mai mult de muncit la acest capitol.

Primul și cel mai important gest al unei rutine de frumusețe a tenului conștă în curățarea sa riguroasă. Un ritual zilnic, obligatoriu.

De ce nu sunt toate tenurile perfecte? Care sunt agresorii zilnici ai pielii?

  • Make-up și cosmetice – Machiajul nepotrivit, cu produse neadaptate tipului de piele, poate avea efecte nocive asupra pielii: pori înfundați, iritații, focare de acnee. În plus, bariera cutanată absoarbe machiajul, ducând la deshidratare și disconfort.
  • Poluare și UV – O barieră cutanată slăbită de poluanți și razele UV poate deveni sensibilă, iritată și poate prezenta semne de îmbătrânire prematură.
  • Mediu stresant – Stresul poate fi, de asemenea, un factor sensibilizant pentru piele, poate induce senzații de furnicături, etanșeitate și disconfort.
  • Vremea rece – Frigul este, de asemenea, un factor agresiv pentru piele, care se deshidratează mai ușor și, astfel, fără o protecție adaptată, pot apărea simptome precum mâncărime și iritații, inflamație și bariera cutanată atacată.

Pielea sensibilă, un subiect actual

Studiile arată că 1 din 2 persoane declară că au pielea sensibilă. Simptomele descrise în general de consumatori pot fi: senzație de fierbințeală (piele care arde) și/sau senzația de furnicături, și/sau disconfort, sau chiar mâncărimi în zona feței și gâtului.

Semnele clinice vizibile sunt adesea absente sau foarte discrete (roșeață temporară sau piele aspră). Toate aceste aspecte s-au accentuat în ultimii ani, ca urmare a pandemiei, astfel că și preocupările populației s-au modificat.

3 tendințe cheie în rândul consumatorilor

În ceea ce privește igiena facială, există 3 tendințe cheie în rândul consumatorilor, după perioada pandemiei:

Sănătatea pielii: Consumatorii continuă să fie din ce în ce mai preocupați de obiceiurile lor alimentare și, în plus, au început să se preocupe mai mult de sănătatea pielii. Ei caută eficacitate, siguranță și produse care răspund nevoilor lor specifice.

Practic și distractiv: Stilul de viață în evoluție a creat o nevoie de produse practice, multifuncționale, fără a compromite plăcerea de utilizare. Atracția senzorială este importantă, deoarece curățarea este un moment pentru sine.

Eco-responsabilitate: Urmărindu-se noile tendințe de consum, a fost necesară acordarea unei atenții mai mari opțiunilor ecologice. Astfel, produsele de igienă care sunt sănătoase pentru piele, sunt, de asemenea, bune pentru planetă!

Azi, 65% dintre consumatori acordă atenție științei din spatele ingredientelor, iar 47% dintre consumatori sunt dispuși să cheltuiască mai mult pentru produse de înfrumusețare sau de îngrijire a pielii ecologice.

Curățarea pielii, un gest firesc de iubire și atenție

Curățarea feței este un gest fundamental pe care nu trebuie să-l uităm în rutina noastră zilnică. Rezultatul? O piele mai sănătoasă.

O cremă aplicată pe o piele curată face minuni, pe când o cremă care vine peste celule moarte și impurități nu reușește să creeze rezultate

În acest din urmă caz, porii vor fi murdari, încărcați de machiaj, transpirație, praf sau alte reziduuri. Acest lucru va împiedica penetrarea cremei în piele și, de asemenea, nu-i va permite să-și exercite acțiunea. Prin urmare, aplicarea produselor cosmetice, atât ziua, cât și noaptea, după efectuarea unei curățări faciale este cel mai important lucru pentru a obține o piele în perfectă stare. Curățarea facială zilnică este cu siguranță foarte importantă pentru a elimina machiajul, dar și pentru a elimina toate impuritățile care au înfundat porii pe tot parcursul zilei.

Dubla curățare

Azi, se mizează pe curățarea dublă, care dezvăluie o piele mai luminoasă și mai frumoasă. Acest gest de frumusețe în doi pași limitează excesul de sebum și porii dilatați, fără a irita pielea. În plus, pielea odată curățată corespunzător, se poate regenera mai bine peste noapte.

Pasul 1 – Impurități uleioase: Îndepărtarea machiajului, a protecției solare etc.

Pasul 2 – Impurități hidrofile: Îndepărtarea transpirației, prafului, poluării

Cum faci curațarea în doi pași?

Începi cu primul pas:  curățarea machiajului. Recomandarea noastră? URIAGE Mousse d eau nettoyante – este o spumă de apă demachiantă cu o textură aerisită și cremoasă, care curăță și îndepărtează delicat machiajul de pe față și ochi. Baza sa de curățare ultra-blândă elimină toate impuritățile de pe față lăsând pielea purificată și detoxifiată.

Pielea devine luminoasă, moale, netedă, iar tenul este radiant. Acest produs este ideal pentru îndepărtarea machiajului și pentru a face o curățare dublă tenului. Această spumă de curățare are o formulă care constă din 98% ingrediente de origine naturală și este biodegradabilă. Îmbogățită cu apă termală Uriage și extract organic de Edelweiss, această spumă va oferi tenului adevărata senzație de prospețime, calmând și hidratând în același timp pielea.

O altă alternativă? URIAGE REFRESHING MAKE-UP REMOVING JELLY. Acest gel îndepărtează machiajul de pe față și ochi, curăță delicat și purifică. Produsul este îmbogățit cu apă termală Uriage și extract organic de Edelweiss, și va oferi tenului o senzație de reală prospețime și confort.

Formula sa de curățare ultra-blândă îndepărtează toate impuritățile de pe față având drept rezultat o piele purificată. Ideal pentru tenul mixt și tenul gras!

 

 

Al doilea pas al curățării constă în aplicarea apei termale Uriage. Aceasta are de acum noi proprietăți brevetate, reunite sub denumire LN MODUL, se bazează pe acțiunea UTW pe langerine (LN). UTW influențează în special CLR Lectin (apărare imună înnăscută).

Langerinele sunt glicoproteine prezente pe suprafața epidermică; celule, care joacă un rol în sistemul de recunoaștere imunitară a pielii; în special în recunoașterea non-sine. Aceasta înseamnă că acțiunea din această glicoproteină este aceea de a detecta microbi în corpul nostru și de a activa sistemul imunitar.

Inovația Uriage: noua apă termală va stimula interacțiuni cu langerinele pentru a ajuta să rămână vigilente împotriva microbilor. Apa termală Uriage acționează astfel pentru a stimula pielea în apărare naturală și pentru a consolida bariera imunitară. Este o acțiune preventivă.

Odată cu acest nou brevet, Uriage continuă să ne surprindă cu produse noi, îmbogățite cu ingrediente de cea mai bună calitate și extracte organice.

Produsele din gama URIAGE sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Uriage și, în funcție de nevoi, alege-le pe cele care ți se potrivesc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.