Daca vrei sa iei masa in oras si nu stii ce sa alegi, iti recomand un restaurant la care sigur vei reveni. Smokareala e usor de retinut nu doar ca nume, ci ca si specific. Aici gasesti BBQ -ul autentic, totul este proaspat, bun, servirea e impecabila, iar locatia este in centru pe Mendeleev 33.
Inainte de a face un experiment culinar, obisnuiesc sa verific evaluarea locatiei, iar Smokareala are aproape 5 stele si recenzii bune. Interiorul este elegant, oamenii zambitori, o atmosfera ok in care sa savurezi mancarea preferata sau sa descoperi ceva nou.
Dupa ce am stat un pic de vorba la masa si ne-am dat seama ca ne-ar placea cam tot, am mers pe recomandarea domnului care ne-a preluat de la intrare, respectiv meniul Houston. Si chiar a fost o alegere inspirata: coaste de porc, brisket, obrajori de vita, pulled pork, totul completat cu muraturi, salata coleslaw si sos BBQ, dar si cu o portie de fasole verde cu usturoi, rosii si seminte.
Meniul este recomandat pentru 2 persoane, dar mi se pare multa mancarea chiar si pentru cineva infometat.
Am aflat secretul gustului impecabil al preparatelor din carne de la Smokareala.
Procedeul de smokareala, de unde și numele restaurantului, durează între 14 și 16 ore la o temperatura de 110 – 130 de grade, deci mica pe o durata mare, pentru ca obrajorii de vita, coastele de porc, brisketul si pulled pork- ul sa aiba acea textura si fragezime perfecte si totul sa se topească pur și simplu intr-un gust desavarsit. Combinatia cu murături, salata coleslow și fasole verde e geniala. E mai mult decât yummy! 👍😋 Si va recomand sa ii vizitati, pentru ca papilele gustative va vor multumi!
Cheers for life!🥂
Trebuie sa ne bucuram de orice moment, pentru ca este unic si nu il putem derula si retrai inca o data. Am scris despre Smokareala pentru ca mi-au placut delicatesele lor culinare, amabilitatea personalului si modul de prezentare.
La capitolul bauturi au de toate pentru toate gusturile. Eu am optat pentru campari orange, iar sotul pentru o bere artizanala, dar gama este variata, aveti de unde sa alegeti.
La capitolul deserturi, gasiti la Smokareala placinte cu branza si stafide sau cu mere, puteti opta si pentru varianta in care ele sa vina alaturi de inghetata. Noi nu ne-am mai delectat cu nimic dulce, pentru ca nu am mai putut. V-am spus ca la Smokareala este un adevarat festin culinar, iar portiile sunt generoase.
Vom reveni cu siguranta la Smokareala, pentru ca este un restaurant unde arta culinara se intalneste cu pasiunea, iar acest lucru se vede in platourile cu mancare.
- Pe 15 octombrie ai 40% discount la Sabon de Royal Passport Day! - 15 octombrie 2024
- Alice Peneacă, apariție superbă la show-ul Stella McCartney de la Paris Fashion Week. Ce coafură a avut și cum o poți realiza acasă! - 8 octombrie 2024
- Mobexpert lansează competiția INSPODESIGN. Se caută cei mai talentați tineri designeri de produs din România - 4 octombrie 2024