Secretul unei fripturi de miel reusite

Dă-i Paștelui gustul sărbătorii, cu Vegeta – regina savorii

Nu te îngrijora dacă nu te-ai încumetat niciodată să faci friptură de miel și nu știi cum să o asezonezi. Avem noi și rețeta, și secretul: Vegeta Natur Condimente pentru carne de miel. Acest condiment este combinația perfect echilibrată de rozmarin, usturoi, boia, chimen, scorțișoară și cimbru, la care se adaugă fix cantitatea potrivită de ceapă deshidratată, coriandru, ghimbir, ardei iute și frunze de dafin.

Prepară după rețeta noastră, asigurându-te că nu vei da greș.

Ai nevoie de: o pulpă de miel sau coaste, Vegeta Natur Condimente pentru carne de miel, 2-3 linguri de ulei.

Spală bine carnea de miel și curăț-o de pielițe și grăsime (dacă este cazul). Presară condimentele pe carne, toarnă uleiul și masează pentru a uniformiza. Toată carnea trebuie să fie acoperită cu condiment. Pune o folie alimentară pe vasul cu carne și lasă la frigider o oră, pentru ca aromele să pătrundă în carne. Transferă carnea în tavă și dă drumul la cuptor.

Nici să prepari ciorbă de miel nu este mare filosofie. Îți trebuie un kilogram de carne de miel cu os, o ceapă uscată și 2-3 fire de ceapă verde, doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o țelină, un ardei gras și două roșii în bulion, 250 ml de borș, două gălbeușuri, 250 g de smântână, leuștean proaspăt și Vegeta natur, bază pentru mâncăruri.

Carnea se curăță de pielițe și grăsime și se pune la fiert, în apă rece cu o linguriță de sare. Se adună spuma care se formează în timpul fierberii de câte ori este nevoie. Se adaugă zarzavaturile tocate (morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina, ardeiul gras și ceapa) și se lasă la fiert până când carnea devine moale. După ce aceasta din urmă a fiert bine, se scoate din vas. Adaugă în ciorbă roșiile tăiate cubulețe și carnea dezosată și ruptă în fâșii. Se adaugă borșul (fiert separat) și Vegeta natur. Se lasă să dea în câteva clocote și se oprește focul. Separat, într-un bol, se amestecă gălbenușurile cu smântână, se adaugă un polonic de zeamă din ciorbă, se omogenizează și apoi se răstoarnă în oală. Adaugă din belșug leuștean tocat. Ți-am zis că nu e mare filosofie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.