Pielea decolteului ne trădează vârsta. Ce putem face pentru a o îngriji corect!

Pielea gâtului și din zona decolteului poate îmbătrâni prematur din pricina diverșilor factori externi. Expunerea la soare, asociată procesului firesc al înaintării în vârstă, face ca pielea să se rideze, să se păteze și să capete o textură inestetică. Medicul chirurg estetician Iancu Morad subliniază că îngrijirea acestei zone este la fel de importantă precum cea a tenului și enumără cauzele care pot afecta calitatea pielii gâtului și a decolteului.

„În general, ridurile sunt pliuri apărute pe față sau corp, în zone în care pielea își pierde fermitatea. Colagenul și elastina sunt proteinele care conferă pielii aspectul ferm. Odată cu trecerea timpului, organismul secretă în cantități din ce în ce mai mici aceste proteine. Pielea din zona decolteului este locul unde semnele înaintării în vârstă sunt printre cele mai vizibile”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

De ce se ridează pielea?

Pe lângă înaintarea în vârstă, există o serie de factori care favorizează deteriorarea aspectului pielii din zona decolteului. Printre aceștia se numără:

„Expunerea la soare

Statul la plajă poate că oferă pielii un bronz care arată bine pe moment, dar vine cu un cost. Expunerea la razele UV favorizează efectele negative ale radicalilor liberi, toxine ce rezultă din mediul înconjurător. Aceste toxine descompun fibrele de elastină din piele. Expunerea la soare fără creme de protecție accelerează astfel formarea ridurilor. Țineți cont că pielea poate fi afectată și fără să stăm la plajă, în viața de zi cu zi, atunci când expunem această zonă fără a aplica factor de protecție.

Factorii genetici

Unii oameni sunt mai predispuși la apariția ridurilor de pe decolteu decât alții, iar asta din cauza moștenirii genetice. Trebuie să știm că genetica este principalul factor care determină textura și structura pielii.

Modificări semnificative ale greutății

Atunci când slăbești foarte mult, pielea lăsată și apariția ridurilor poate fi un efect secundat nedorit. La polul opus, acumularea de kilograme afectează producția de elastină și colagen. Toate astea pot duce la apariția ridurilor în zona pieptului.

Fumatul

Fumatul crește gradul toxinelor la care este expusă pielea. Toxinele favorizează acțiunea radicalilor liberi în special pe zonele expuse ale pielii, cum ar fi mâinile, gâtul și pieptul. Asta poate accelera apariția ridurilor inestetice.

Sarcina și alăptarea

Sarcina și alăptarea provoacă umflarea sânilor pentru o perioadă de timp. Sânii devin mai grei, ceea ce poate pune presiune pe proteinele din straturile pielii. Uneori, după încheierea perioadei de alăptat, femeile pot observa riduri inestetice pe și între sâni.

Sutiene nepotrivite

Sutienele pe care o femeie le poartă pot influența apariția ridurilor din zona pieptului. Dacă poartă sutiene nepotrivite care nu oferă suficient sprijin sau strâng prea mult sânii, apariția ridurilor de pe decolteu poate fi accelerată.

Poziția de somn

Persoanele care obișnuiesc să doarmă pe o parte pot avea un risc mai mare de a dezvolta riduri pe zona decolteului. Dormitul pe aceeași parte în fiecare noapte face ca sânii să atârne efectiv în acea parte pe toată durata nopții. În timp, gravitația contribuie la apariția ridurilor verticale profunde de pe piept”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Ce putem face să ne protejăm pielea decolteului

Pe lângă îngrijirea zilnică și aplicarea de produse cu factor de protecție ridicat, pielea are nevoie periodic și de o îngrijire profesională. Un cocktail de vitamine, acid hialuronic și oligoelemente este ideal pentru revigorarea pielii și pentru a o face mai fermă, mai întinerită și mai puternică în fața factorilor agresori.

Cocktail de vitamine, acid hialuronic și oligoelemente

„ Un cocktail de vitamine, acid hialuronic și oligoelemente este introdus cu ajutorul Dermapen, prin proces de microneedling. Aceste substanțe intră în stratul mijlociu al pielii și au scopul de a hidrata, împrospăta și hrăni pielea. Rezultatele sunt spectaculoase, atât la nivelul feței, cât și a gâtului și a decolteului, zone care sunt cel mai rapid expuse semnelor înaintării în vârstă. Mai ales că aceste zone sunt cel mai mult expuse la soare și îmbătrânesc cel mai vizibil. Este indicat să avem mare grijă de aceste zone pentru că sunt cele care ne trădează vârsta”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Mezoterapie

„Tratamentul de mezoterapie ajută la întinerirea zonei faciale și a decolteului. Este recunoscut ca un tratament anti-aging de regenerare, care întrebuințează substanțe active ce stimulează producția de colagen și elastină precum și antioxidanți ce combat radicalii liberi. Tratamentele nu sunt dureroase și nu presupun timp de recuperare. Se efectuează prin micro injecții, fiind necesare câte 4-6 ședinte de tratament. După a doua ședință se vede deja cu ochiul liber o ameliorare a ridurilor. Pielea devine mai catifelată, mai hidratată”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.