Cu totii ne dorim un stil de viata sanatos, alimentatie de calitate. Vrem sa consumam alimente sanatoase si sa oferim familiei si copiilor nostri preparate bogate in nutrienti si nu „calorii goale”. Uleiul de masline extra virgin este unul dintre aceste alimente.
Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute inca din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, cand maslinele erau simbolul pacii, al gloriei. In prezent, medicii si nutritionistii au realizat ca uleiul de masline extra virgin, in special, detine importante proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii organismului. Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline, din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor.
Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat – proaspat presat din masline. In 2002 ziarul Capital considera ca uleiul de masline reprezinta un lux pentru romani si obiceiul de a consuma zilnic ulei de masline s-a pierdut in urma cu doua – trei generatii. In timp ce bunicile noastre il foloseau frecvent atat la gatit, cat si ca remediu medical sau ca tratament cosmetic pentru ten si par, in perioada mentionata noi abia ii redescopeream virtutile. In plus vanzarile predominante erau la categoriile Sansa (pomace) sau pur, deci cele prelucrate industrial. Astazi cresterea pietei uleiului de masline este semnificativa de la 3-5% in 2002 la 16% in 2017.
Uleiul de masline extra virgin a castigat locul sau la raft si pe masa romanilor. Beneficiile nutritive si terapeutice ale uleiului de masline extra virgin au dus la aceasta schimbare, dar si gustul consumatorului s-a educat. Initial aroma puternica a uleiului de masline extravirgin a determinat ca acesta sa fie respins, dar gamele largi ale uleiurilor de masline extra virgine si prezenta unor variante cu aroma delicata au facut ca romanii sa se apropie din ce in ce mai mult de uleiul de masline extra virgin.
Monini Delicato este o astfel de varianta. Uleiul de masline extra virgin Delicato beneficiaza de toate proprietatile nutritive ale unui ulei de măsline extra virgin, dar aroma sa este mai ușoară si catifelata. Reprezinta o soluție pentru cei care nu sunt obisnuiti cu gustul putenic si înțepător (piperat, picant), gust tipic pentru uleiul de măsline extra virgin. Condimentand si gatind cu uleiul de masline extra virgin Delicato veti evidentia gustul preparatelor, fara ca aroma uleiului de masline sa devina nota dominanta. Este ideal pentru salate, marinate, dressing si toate specialitatile italiene.
- Top Line a lansat în România LPG Cellu M6 Infinity, cel mai avansat aparat de remodelare corporală, anticelulită, fermitate și wellbeing - 16 martie 2025
- Starbucks lansează băuturi cu aromă de lavandă - 16 martie 2025
- Puterea autenticității – o campanie îndrăzneață pentru noua colecție Reebok - 10 martie 2025