Meteor Press si Librarul la Bookfest 2024

 Editura METEOR PRESS vă invită, cu ocazia târgului de carte Bookfest, la standul D07 din incinta pavilionului B2, unde va fi prezentă cu noutăți din domenii diferite de carte.

Venim cu o promoție irezistibilă la Meteor Press: începem de la 25 % pentru 2 cărți, 30% pentru 3 sau 4 cărți și de la 5 cărți, creștem viteza de reducere până la 40%.

Vă întâmpinăm, în plus, și cu oferte pentru lista de cadouri de la LIBRARUL, mai ales că așteptăm toți Ziua Copilului, ca să-i bucurăm pe cei mici cu felurite jocuri și jucării.

  • NOUTĂȚI ISTORIE:

“BASARABIA. Drepturi naţionale şi istorice”, volum scris în franceză de Gheorghe I. Brătianu – istoric, politician și profesor universitar, membru titular al Academiei Române, în traducerea Ioanei Bârzeanu. Prefața este scrisă de acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române în present.

Apariţia cărţii “Basarabia. Drepturi naţionale şi istorice”, scrisă de Gheorghe Brătianu, tradusă din limba franceză prin strădania Editurii Meteor, reprezintă un act de cultură. Conform opiniei autorului, analiza spinoasei teme nu este completă, dar problemele esenţiale sunt puse cu o acurateţe demnă de un maestru. După cum a fost acest erudit de spiţă nobilă, numit Gheorghe I. Brătianu.

Gh. I. Brătianu iubea România cu fervoare şi cu mare curăţenie sufletească, neîntinată de xenofobie ori de şovinism. La răpirea Basarabiei în 1940 a plâns, ca şi atunci când şi-a văzut pământul invadat de tancuri sovietice, de soldaţi primitivi şi de „comisari ai poporului” care ne dictau istoria şi ne maculau viaţa. Se ştie că ar fi putut să plece în Occident înainte de a fi arestat şi încarcerat, dar a preferat să stea împreună cu neamul lui, afirmând că un Brătianu nu pleacă niciodată din România ca să se salveze pe sine. A rămas şi a sfârşit ca martir în închisoarea de la Sighet, în 1953, alături de alţi patrioţi români, lăsându-ne încă un mormânt anonim de erou, pe lângă celelalte nenumărate, pe care se cuvine să presărăm mereu „ale laurilor foi”. Gheorghe I. Brătianu merită, întru eternitate, toată gratitudinea noastră.  – acad. Ioan-Aurel Pop

  • NOUTĂȚI DIN DOMENIUL CĂRȚII PENTRU COPII:

 

„Iliada”, cunoscuta operă a lui Homer, repovestită pentru copii de prof. Rodica Chiriacescu, autoare a seriei de repovestiri „Mituri și legende ale Greciei antice” – „Zeii” și „Eroii” – apărută de curând la Meteor Press.

Nepieritoarea epopee a lui Homer relatează războiul și asediul instituit de greci împotriva cetății Troiei. O mare contribuție în derularea evenimentelor o au zeii, care intervin în treburile oamenilor. Aici, „mărul discordiei” va provoca cearta celor trei zeițe: Hera, Atena și Afrodita. Alegerea Afroditei de către Paris, fiul lui Priam, regele Troiei, va declanșa războiul împotriva cetății, căci răsplata făgăduită, Elena, „cea mai frumoasă dintre pământence”, pe care Paris o răpește, era deja soția lui Menelau, regele Spartei, iar răzbunarea grecilor va fi cruntă.
Epopeea prezintă, de fapt, episodul ce poate fi numit „Mânia lui Ahile”, cel mai viteaz dintre greci, împotriva lui Agamemnon, marele conducător, și retragerea lui de pe câmpul de luptă. Moartea lui Patrocle, ucis de Hector, îl determină pe erou să reia armele pentru a-și răzbuna prietenul.
“Iliada” se termină cu victoria lui Ahile împotriva lui Hector, vajnicul apărător al Troiei, și rugămintea lui Priam de a i se înapoia trupul fiului său pentru a primi cinstea cuvenită rangului și faimei sale.

 

Pentru 1 IUNIE am pregătit alte două volume frumușele pentru micuți: “Ricki, micul salvator”, autori: Hanna Muller, Hannah Stollmayer, Carla Swiderski, în traducerea Arinei Elena Alecu și „Curajosul Karl. Cameleonul și culorile lui”, scris de Andrea Reitmeyer, în traducerea lui Matei Marian Alecu.

Ricki, micul pui de caracatiţă, nu are niciun prieten deoarece, de fiecare dată când întâlneşte pe cineva, el se sperie. Iar atunci când se sperie împrăştie în jur un nor de cerneală. Atunci celelalte animale marine fug îngrozite de el. Într-o zi, când o mică sardine rămâne blocată într-o sticlă, pentru Ricki soseşte clipa cea mare: oare poate acesta să treacă peste timiditatea lui şi să o salveze?

În cartea „Curajosul Karl. Cameleonul și culorile lui”, personajul principal, Karl, s-a săturat să se ascundă tot timpul. Şi-ar dori să fie şi el înfricoşător ca un şarpe sau admirat ca un fluture. Apoi într-o zi, când câteva fiare înfometate se pregătesc să atace nişte lemuri, soseşte clipa cea mare a lui Karl când cameleonii pot face mai mult decât să se ascundă datorită calităților special pe care le posedă. Oare Karl poate să-şi învingă teama şi să salveze lemurii?

Vă reamintim de promoția editurii Meteor Press la târg: la 2 cărți cumpărate, reducerea este de 25%, la 3 – 4 cărți, primiți 30% și de la 5 cărți viteza crește la 40%. Meteor Press mai vine și cu alte promoții pentru cititorii săi. Promoțiile nu se cumulează.

 𝑷𝘼𝑹𝙏𝑬𝙉𝑬𝙍𝑰: 𝙈𝒂𝙜𝒂𝙯𝒊𝙣 𝙞𝒔𝙩𝒐𝙧𝒊𝙘, 𝑳𝙞𝒕𝙚𝒓𝙣𝒆𝙩, 𝑩𝙤𝒐𝙠𝒉𝙪𝒃, 𝘿𝒆𝙡𝒊𝙘𝒂𝙩𝒆𝙨𝒆 𝒍𝙞𝒕𝙚𝒓𝙖𝒓𝙚, 𝑪𝙞𝒕𝙞𝒕𝙤𝒓𝙪𝒍.𝒏𝙚𝒕, 𝙇𝒊𝙩𝒆𝙧𝒂𝙩𝒖𝙧𝒂 𝒑𝙚 𝙩𝒐𝙘𝒖𝙧𝒊, 𝙍𝒂𝙗𝒃𝙞𝒕 𝑴𝙚𝒅𝙞𝒂, 𝘽𝒐𝙤𝒌𝙣𝒂𝙩𝒊𝙤𝒏, 𝘽𝙪𝙘𝙪𝙧𝙞𝙖 𝙡𝒆𝙘𝒕𝙪𝒓𝙞𝒊, 𝙋𝒐𝙧𝒕̦𝙞𝒂 𝒅𝙚 𝙘𝒊𝙩𝒊𝙩, 𝑷𝙖𝒈𝙞𝒏𝙞 𝙙𝒆 𝒛𝙞 𝙨̦𝒊 𝒅𝙚 𝙣𝒐𝙖𝒑𝙩𝒆, 𝙅𝒖𝙧𝒏𝙖𝒍𝙪𝒍 𝒊𝙪𝒃𝙞𝒓𝙞𝒊, 𝘽𝒐𝙣𝙘𝒂𝙛𝒆, 𝙀𝒗𝙖.𝙧𝒐, 𝙇𝒂𝙙𝒚𝙗𝒖𝙩𝒕𝙚𝒓𝙛𝒍𝙮𝒅𝙧𝒆𝙖𝒎𝙨.𝙧𝒐, 𝙇𝒆𝙘𝒕𝙪𝒓𝙞 𝙨𝒊 𝒂𝙧𝒐𝙢𝒆, 𝙇𝒖𝙘𝒓𝙪𝒓𝙞 𝙞𝒏𝙩𝒆𝙧𝒆𝙨𝒂𝙣𝒕𝙚, 𝑴𝙤𝒎𝙚𝒏𝙩𝒆 𝒅𝙚 𝙫𝒊𝙖𝒕𝙖, 𝑰𝙣𝒕𝙧𝒆𝙣𝒅.𝒓𝙤, 𝑰𝙙𝒆𝙞 𝙥𝒆𝙣𝒕𝙧𝒖 𝒄𝙖𝒔𝙖 𝙩𝒂, 𝙋𝒂𝙨𝒊𝙪𝒏𝙚𝒂 𝒄𝙞𝒕𝙞𝒕𝙪𝒍𝙪𝒊, 𝘿𝒖𝙨𝒂 𝒄𝙪 𝙘𝒂𝙧𝒕𝙚𝒂, 𝙎𝒕𝙞𝒍 𝒅𝙚 𝙫𝒆𝙙𝒆𝙩𝒂, 𝙋𝒓-𝑾𝙖𝒗𝙚.𝙧𝒐, 𝘼𝒏𝙘𝒂 𝒔𝙞 𝙘𝒂𝙧𝒕𝙞𝒍𝙚, 𝑨𝙜𝒆𝙣𝒕𝙞𝒂 𝒅𝙚 𝘾𝒂𝙧𝒕𝙚, 𝑷𝙧𝒆𝙛𝒂𝙩𝒂 𝒅𝙚 𝙘𝒂𝙧𝒕𝙚, 𝑩𝙞𝒃𝙡𝒊𝙤𝒕𝙚𝒄𝙖 𝙡𝒖𝙞 𝙇𝒊𝙫𝒊𝙪.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.