Hedi Hoka aduce tehnica reducerii stresului prin mindfulness (MBSR) în România

Doctor în psihologie și autoarea bestseller-ului „Iubesc să fiu femeie”, Hedi Hoka s-a făcut rapid remarcată datorită implicării cu care se dedică activităților sale și experienței academice acumulate atât în țară, cât și în străinătate (Olanda, Finlanda, Austria, Germania). Ca un pas firesc în dezvoltarea ariei de experiență și din dorința constantă de a-și perfectiona tehnica, Hedi Hoka a fost în acest an în Statele Unite ale Americii, unde a studiat tehnicile mindfulness de reducere a stresului (MBSR).

Hedi Hoka Autoarea primului CD de mindfulness din România „Relaxeaza-te”, din colecția „Health and Science”, CD vândut în peste 10.000 exemplare, este de părere că „este foarte important să avem grijă de mintea noastră, aceasta fiind cea mai valoroasă resursă”; așadar, următorul pas a fost să aprofundeze cunoștințele de mindfulness deja acumulate.
„Am adus în Romania metoda MBSR (mindfulness based reduction stress) de la Massachusetts Medical School, Center for Mindfulness USA. Acest institut este lider în medicină și în administrarea MBSR-ului în reducerea stresului, unde m-am specializat alături de nume mari în acest domeniu: Jon Kabat-Zinn, Florence Maleo Meyer etc.”, declară dr. Hedi Hoka.Hedi Hoka (1)Potrivit principiilor mindfulness, stresul poate fi controlat. Prin metoda MBSR, orice persoană poate să controleze și să influențeze propriul sistem nervos prin concentrarea atenției asupra stării interioare, observându-și atent sentimentele și emoțiile. Astfel, reușește să diminueze pe cât posibil impactul stresului și – pentru că s-a constatat că această practică are beneficii nu doar asupra psihicului, dar și a stării de sănătate – să reducă, implicit, unul dintre factorii de risc pentru numeroase afecțiuni: de la boli cardiovasculare și autoimune până la depresie și stări de anxietate. Acest concept a apărut prima oară în 1979, când profesorul Jon Kabat Zin de la Universitatea Massachussets a introdus programul pentru a-i ajuta pe bolnavi să suporte mai ușor suferința, devenind rapid un fenomen.
Promotoare a sănătății mentale și a echilibrului viață-muncă, Hedi Hoka are peste 10 ani experiență în consiliere psihologică (psiholog specialist în reducerea stresului și dezvoltare personala) și coaching, fiind membră a Colegiului Psihologilor din România, a Society for Coaching Psychology din Marea Britanie, a International Leadership Association din S.U.A. și a Mindfulness Association din Marea Britanie. Este ambasador TEDxCluj, fondatoarea grădiniței BioBee și Președinte Executiv al Fundației Bethania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.