Fundația Prais și Nestlé lansează proiectul educațional școlar: „Planeta Albastră Contează pe Tine!” – PACT

,,Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT este un nou proiect național educațional, inițiat de Fundația PRAIS și Nestlé România. Obiectivul său principal este de a reconecta cu natura elevii din ciclul școlar primar, de  a-i stimula să facă acasă și la școală gesturi simple prin care pot proteja natura și resursele naturale ale planetei în fiecare zi.

La baza proiectului PACT stau dorința companiei de a transpune în comunitatea locală eforturile de conștientizare cu privire la sustenabilitate, colectare selectivă, management responsabil al resurselor de apă. Branding-ul autentic a fost inspirat de Alex, un elev talentat din comunitate al cărui desen a fost ales din sutele de lucrări realizate de copii. În dezvoltarea teritorială, echipa fundației utilizează metodologii moderne de învățare rapidă, materiale de informare digitale, precum E-book-ul PACT, filme și o serie de activități intrașcolare variate care implică creativ și practic elevii pe tot parcursul anului școlar.

În proiectul PACT s-au înscris voluntar 90 de școli din 22 de județe și 50 localități din întreaga țară. Până la încheierea anului școlar vor putea avea acces la informații și activități peste 10.000 de elevi din ciclul școlar primar. În numai o lună de la lansarea paginii de Facebook ProiectulPACT, postările au ajuns pe ecranele a peste 193.700 de utilizatori.

,,Primele date din comunitățile școlare implicate confirmă interesul deosebit al cadrelor didactice, al elevilor și familiilor acestora de a participa la inițiativa noastră. Proiectul răspunde nevoii de acțiune prin educație pe tema protejării mediului„, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

Tematica primei ediții PACT promovează cunoașterea de către elevi a importanței pentru viață a faunei și florei planetei, a plantării copacilor, arbuștilor, a florilor în grădină, sau în ghiveciul de acasă, a modului prin care aceștia pot economisi consumul de apă și electricitate, importanța păstrării curate a locurilor din comunitatea în care trăiesc, a spațiilor verzi, a pădurilor, apelor râurilor, lacurilor și mării, toate acestea fiind asociate cu colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile.

,,Mai mult decât oricând, avem nevoie să promovăm o schimbare profundă în modul în care ne raportăm la resursele planetei și la ceea ce lăsăm generațiilor viitoare. O schimbare sustenabilă pleacă de la exemplul personal, de la ceea ce poate face fiecare dintre noi, acum, dar mai ales pentru viitor. Obiceiurile bune se învață de mici și de aceea am ales să implementăm acest proiect în parteneriat cu clase de școală primară, pentru a învăța cum putem avea un impact zero asupra mediului – împreună!” a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.

În comunitatea ,,Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT fiecare elev poate deveni, alături de familia sa, de profesori și colegii de școală, un model pentru cei din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.