Formula care nu dă greș în vara asta: preparate dacice și vinuri de calitate!

Când am timp liber – în weekend sau seara – ador întâlnirile cu prietenii, care mă relaxează și îmi oferă o stare de bine. Sunt câteva localuri pe care le frecventăm și ne-am format convingerile în funcție de preferințele culinare și promptitudinea serviciilor. Săptămâna trecută am descoperit un restaurant cochet, care mi-a făcut o impresie bună de la prima vedere.

Mă număr printre oamenii mofturoși la mâncare, iar pe fața mea se vede dacă nu îmi place ceva, chiar dacă nu o spun în mod direct. La restaurantul La Bordei am pășit, prima data, săptămâna trecută, când am ajuns la o degustare de vinuri și de preparate dacice.

restaurant La Bordei

Personal amabil, atmosferă faină, muzică pe măsură și un patron deschis, domnul Virgil Profeanu, care a pus suflet în această afacere. De la amenajarea cu bun gust a localului, până la specificul lui.

patron la bordei

 

Mâncărurile se prepară după rețete originale, în care predomină alimentele de bază ale strămoșilor noștri, dacii. În meniu găsim, de exemplu, piure și mămăligă, dar din țelină, respectiv mei. Sună bine, iar bucătarii chiar își fac bine treaba.

vinuri

Preparatele dacice unice și vinurile excepționale s-au dovedit a fi combinația ideală pentru o seară perfectă de vară.

meniu La Bordei

Cristian Grigore, reprezentant al Domeniului Coroanei Segarcea și lector al cursului de sommelier Barmania, ne-a furnizat informații deosebit de interesante și utile privind asocierea potrivită dintre preparate și vinuri. Aspect, aromă, culoare, corp sunt câteva criterii de care să ținem cont atunci când optăm pentru un vin de calitate.

Cristian Grigore

Festinul dacic a început cu servirea unui Platou Dacic, conținând mezeluri dacice pregătite dupa rețete speciale și prin metode naturale, brânză și legume proaspete.

platou dacic

La acesta am asortat un vin alb, Prestige Pinot Gris, și unul rose, Minima Moralia, care întruchipează însăși plăcerea sezonului estival.

vin rose

Într-o atmosferă destinsă, între prieteni, am făcut cunoștință cu preparatele dacice, pe care le poți degusta doar la unicul restaurant dacic La Bordei, dar și cu vinurile Domeniului Coroanei Segarcea.

invartita -dacica

Învârtita Dacică este un preparat după o rețetă originală, o ruladă din ficăței gustoși înveliți într-o foaie de aluat crocant. Surpriza gustului derivă dintr-un sos special preparat din vin și miere, ușor condimentat. Alături am servit  două feluri de vin roșu, la alegere: Cabernet Sauvignon, selectat din gama Prestige, și Vardo, Puterea Voinței.

vin

Încheierea perfectă pentru o seară de vară a fost Comoara Pădurii, un preparat dacic dulce, ușor, care include în componența sa fructe de pădure, alune, frișcă și miere.

desert

Constând într-o selecție de preparate dacice, sănătoase, fără aditivi, dar mai ales gustoase, și o diversitate de vinuri roșii, albe și rose, acest eveniment de degustare propune o metodă relaxantă de a petrece timp de calitate întreaga vară pe terasa unui restaurant unic în București, La Bordei.

degustare vinuri

Vă recomand cu drag restaurantul La Bordei ( Bd. Iulia Maniu 7, langa Afi Palace Cotoceni), unde chiar și cei mai pretențioși clienți se vor declara mulțumiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.