Dragilor, astazi va invit la o incursiune culinara la unul dintre restaurantele de top din Capitala. Fior di Latte nu mai are nevoie de vreo prezentare, intrucat preparatele fine cu care isi intampina clientii reprezinta cartea de vizita a localului. L-am descoperit in urma cu multi ani, cand am participat la un eveniment care s-a desfasurat acolo. Prima amintire legata de Fior di Latte este tiramisul cu gust divin, frumos asezonat intr-un borcan generos, astfel incat sa ai parte de un rasfat clinar desavarsit. Saptamana trecuta mi-am invitat sotul la pranz la Fior di Latte, un pranz in doi, ca in vremurile bune cand eram noi mai tineri si nu aveam copii. :))
Ca tuturor, pandemia ne-a fortat o lunga perioada sa renuntam la viata sociala, la minunatele iesiri in oras, in general la intalnirile cu oameni dragi, la evadarile placute in restaurante si cafenele. Ei bine, revenirea la Fior di Latte dupa pandemie a fost o bucurie imensa. Am regasit acelasi restaurant cochet, cu mancare extraordinar de buna, cu deserturi in fata carora nu ai cum sa rezisti chiar daca esti la dieta, cu personal amabil, cu servire impecabila, cu portii mari, astfel incat sa ai acea stare de satietate si de confort care sa te faca sa revii iar si iar acolo.
Inainte sa va povestesc cu ce ne-am delectat, vreau sa sublinez cateva aspecte care contribuie la starea de bine a oricarui om care le trece pragul si nu sunt multe locuri in Capitala unde respectul si amabilitatea le regasesti la orice pas.
Personalul te conduce la masa rezervata din secunda in care ai ajuns, nu ai timp de asteptare in picioare, meniul este pe tableta astfel incat ai posibilitatea sa vezi cum arata preparatul comandat dinainte, nu sa ai surprize cand iti aduce farfuria de mancare. Personalul este amabil, zambitor, nu te agaseaza cu intrebarile, nu uita sa iti ia coamnda. Si, cel mai important, timpul de pregatire al fiecarui preparat este estimat in meniu. Totul este foarte bine organizat la bucatarie, o sincronizare perfecta intre chefi, chelneri si clienti. Pe mine de fiecare data m-a surprins placut aceasta constatare.
Prezentarea te da pe spate, totul este asezat in farfurie pana la cel mai mic detaliu, intr-o perfectiune care denota profesionalismul si pasiunea oamenilor de la Fior Di Latte. Intotdeauna am admirat persoanele care isi fac jobul bine, cu placere si nu ca trebuie.
Mai vreau sa va spun un lucru important: desi maestrii bucatari fac arta in farfurie, portiile nu sunt minuscule, astfel incat sa te ridici de la masa flamand sau sa trebuiasca sa comanzi jumate din meniu ca sa te saturi. :)) Deci exista mancare in farfurie mai mult decat suficienta dupa parerea mea, arata impecabil, iar gustul este peste asteptari. Si nu spun cuvinte mari, pentru ca eu sunt destul de pretentioasa din punct de vedere culinar, iar un fel de mancare ratat ca gust imi strica toata ziua. La Fior di Latte nu ai parte de surprize neplacute. Acolo, marea problema este sa te hotarasti ce comanzi, pentru ca totul este la superlativ. Nu stiu daca si voi faceti schimb de mancare cu ce comanda partenerul, dar eu mi-am facut un obicei din a face rocada de farfurii :)).
Am stabilit de la inceput ca optam pentru o supa crema, pentru ca era pranz evident, un fel principal pe baza de peste – amandoi suntem fani – si desert – v-am zis ca nu am putut sa renunt la el. As fi ramas cu gandul la delicioseniile de acolo si nu as mai fi putut face nimic toata ziua . :)) Eu asa functionez, niciodata nu-mi pun pofta-n cui. 😛
Pana au venit supele, din partea casei am fost delectati cu chips-uri de cartofi, o crema de mascarpone, ciuperci si un pic de usturoi – care a fost wow alaturi de masline. Ei, gustul acestor masline a fost cel autentic, al maslinelor grecesti.
Eu am optat pentru supa crema de sparanghel si broccoli, cu spuma de migdale. Nu va pot descrie cat de buna a fost aceasta combinatie, Trebuie sa o incercati ca sa va delectati cu ceva fin, cremos si extrem de bun.
Sotul a optat pentru suma de linte rosie. Buna buna de tot. Am gustat si eu din ea, de curiozitate si am mancat jumatate. Nu te pui cu o gurmanda, daca nu stiati acest aspect despre mine. Apreciez mancarea buna si gustul desavarsit, iar pentru o experineta culinara impecabila va recomand sa ajungeti la Fior Di Latte.
Mi-a facut cu ochiul caracatia la gratar cu sos de cartofi si sparanghel. Farfuria arata impecabil, mai bine ca in poza din meniu. Am regasit gustul autentic al caracatitei, preparata ca la carte si mi-a amintit de ultima escapada in Grecia, asta vara, cand am savurat tot o caracatita la un restaurant aflat la malul marii.
Nu stiu cum reusesc chefii de la Fior di Latte sa dea preparatelor cel mai bun gust, dar apreciez ca totul este proaspat, bine preparat, iar prezentarea este de nota 100!
Sotul a ales tocanita din fructe de mare si peste, pe care v-o recomand neaparat sa o incercati. Daca sunteti fani creveti, o veti aprecia la adevarata ei valoare si daca nu suntetri fani, credeti-ma ca veti deveni. 😛 Este pur si simplu delicioasa si mega consistenta.
Cred ca la orice masa cel mai asteptaptat sortiment este desertul. Iar aici oferta este variata si chiar si cei mai pretentiosi gurmanzi vor gasi ceva pe gustul lor. Am inceput aceasta relatare cu tiramisu, deci era musai sa imi delectez papilele gustative cu el. I l-am recomandat sotului si s-a declarat incantat de aceasta prajitura. Nu au schimbat reteta, nici nu ar avea ce sa imbunatateasca la ea. Tiramisul e divin asa cum e. Pacat ca fotografia nu poate sa redea si gustul. 🙂
Ei, si ce credeti ca am comandat eu? Regina prajiturilor de la Fior di Latte ramane Moelleux au chocolat. Ciocolata lichida ascunsa intr-un blat pufos, asezonata cu un sos alb, cremos si dulce, ingheata de vanilie, capsuni si zmeura. Curcubeu pe cerul gurii. Nu cred ca am mancat vreun desert mai bun in Bucuresti. Si da, daca dulciurile ar slabi, cred ca as fi tot timpul la aceasta dieta : ))
In concuzie, Fior di Latte este de trecut pe harta restaurantelor unde se mananca foarte bine, noi am savurat pranzul pe terasa, la soare,ne-am relaxat si am avut parte de experiente culinare deosebite. Daca vreti sa evadati din punct de vedere culinar, daca vreti ceva bun, daca nu aveti timp mult la dispozitie sau pur si simplu vreti sa va hraniti starea de bine, opriti-va la Fior Di Latte si nu veti regreta!
- Pe 15 octombrie ai 40% discount la Sabon de Royal Passport Day! - 15 octombrie 2024
- Alice Peneacă, apariție superbă la show-ul Stella McCartney de la Paris Fashion Week. Ce coafură a avut și cum o poți realiza acasă! - 8 octombrie 2024
- Mobexpert lansează competiția INSPODESIGN. Se caută cei mai talentați tineri designeri de produs din România - 4 octombrie 2024