EMTE, restaurant cu stil pentru gusturi rafinate! 

Saptamana trecuta am descoperit un local, unde papilele mele gustative au fost super rasfatate. Am avut parte de o seara relaxanta la restaurantul EMTE, care a marcat redeschiderea cu o petrecere de zile mari.

Am ajuns acolo la invitatia unei prietene, dar si din curiozitate. Am vrut sa ma conving daca preparatele lor culinare sunt atat de bune precum vorbeste lumea si, bineinteles, sa  gust burgerii lor faimosi.

Prima chestie care m-a impresionat a fost intrarea: mare, generoasa, cu un perete din usi de sticla, de simteai strada pulsand in jurul tau.

Interiorul a fost conceput in stil urban – industrial, cu un perete de caramida, o scara interiora ca sa ajungi in partea de sus a restaurantului, pentru cei care doresc discretie sau pe care o poti cobori, ca sa stai in zona de la parter unde te trezesti direct intr-o terasa mare, acoperita.

Peretii sunt decorati cu tablouri avangardiste, cu persoanaje desprinse din desenele animate, intr-o varianta moderna si fiecare zona iti lasa senzatia ca a fost decorata ca intr-un puzzle.

Am avut parte de o surpriza placuta cand m-am uitat pe meniu. In locul burgerilor clasici, mari cat farfuria am descoperit varianta mini cu 3 exemplare frumos asezate pe o tavita speciala.

Da, mini burgerii sunt mult mai usor de mancat, plus ca la ce varietate exista la EMTE ( Calea Floreasca 77) orice ai alege, nu ai cum sa nu realizezi o combinatie interesanta. Aici vorbesc papilele mele gustative!

Totusi sa nu ne pacalim! Cei 3 mini burgeri depasesc burgerul clasic ca si cantitate, asa ca atentie la …calorii! Daca sunteti la cura de slabire, nu va recomand sa veniti aici! Pentru carcotasi, la EMTE exista si burgeri clasici, respectiv cei imensi, pe care abia ii poti manca. Dar ce gasesti aici- si nu prea descoperi in alte burgerii din oras- e diversitatea.

Restaurantul face burgeri in briosa de casa, preparata de ei, burgeri de vita, de caracatita, de piept de rata (38 de lei), burger vegetarian (22 de lei) sau cu creveti (54 de lei, 3 bucati). Ce sa mai zic ca au si „taco de miel”, gatit in stil marocan,  salata de creveti (34 de lei), paste cu creveti, facute cu mini brie, capsuni, ciuperci, stafide aurii, ceapa crocanta, sos de rodii, ulei de masline si otet invechit (32 de lei) sau cu paste somon (28 de lei).  Daca esti la dieta, poti comanda supe si salate de tot felul, dar te poti risca si cu niste coaste de porc fripte. Atentie la deserturile pankcake (18 lei), tapioca (16 lei) sau chesecake de sezon, ca nu te mai poti opri din mancat!

Te poti salva cu o limonada Tonka, preparata cu un condiment din nordul Americii de Sud, care este suficient de acrisoara si merge de minune cu un burger, de orice fel ar fi el. Dupa mine, burgerii de pui sunt de nota 10, iar cei de vita sunt peste tot ceea ce am mancat pana acum.

EMTE se afla in Calea Floreasca 77, parcarea se face stradal, restaurantul functioneaza dupa programul zilnic de la 12:00 la 23:00, iar atmosfera si mancarea sunt pentru cele mai rafinate gusturi.

La petrecere de redeschidere au fost prezente si vedete precum: Vladimir Draghia, Aylin Cadir, Cristina Cioran, care s-au delectat cu deliciosii burgeri. Voi ce parere aveti despre burgerii de la Emte?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.