Doamna Harris cucerește New Yorkul si alte noutati de la Meteor Press

Nu stiu de ce, dar toamna parca avem mai mult timp pentru lectura. Poate si pentru ca ziua s-a micsorat si parca numarul orele petrecute in caminul conjugal este mai mare. Asa ca va aduc in atentie cateva dintre noutatile lunii noiembrie aparute la Meteor Press. Nu trebuie sa ratati sub nicio forma volumul „Doamna Harris cucerește New Yorkul”.

Fie ca o stiti pe protagonista din titlul anterior „Doamna Harris cucerește Parisul”, fie că o descoperiti in volumul aparut luna asta, respectiv „Doamna Harris cucerește New Yorkul” o veți îndrăgi de la primele pagini.

Atunci când doamna Harris, nostima menajeră londoneză cu care am făcut cunoștință deja în Doamna Harris cucerește Parisul, își pune ceva în minte, e aproape imposibil să nu se  împlinească.

Acum, împreună cu buna sa prietenă, doamna Harris pornește într-o nouă aventură, una plină de situații ilare și de neprevăzut, de această dată la New York. Nu pentru a-și mai cumpăra vreo rochie extravagantă, ci în scopul nobil de a-l găsi pe tatăl lui Henry, un copil orfan, abuzat de familia în grija căreia fusese lăsat, și pentru a-i oferi acestuia o viață frumoasă, lipsită de privațiuni.

Cum se descurcă ea în imensitatea metropolei americane, total diferită de Londra, dacă reușește sau nu să dea de urmele tatălui lui Henry, ce trăsnăi mai face în peripețiile ei și de ce surprize are parte, veți afla citind acest roman amuzant, spumos, deconectant, care ne va ajuta să ne detașăm de stresul vieții cotidiene.

„Doamna Harris cucerește New Yorkul”, autor Paul Gallico, 288  pagini

Un alt titlu interesant aparut la Meteor Press este Horoscop 2023. Ghidul tău astral complet, semnat de Alice DeVille.

Cartea se axează pe astrologia semnelor solare – adică acea serie de atribute și caracteristici  pe care cei născuți în fiecare dintre cele 12 zodii le au în comun. În capitolul destinat zodiei dumneavoastră veți găsi descrierea calităților și a tipului de comportament pe care aveți tendința să-l manifestați în diferite situații – cu privire la relații, carieră, gestioanarea banilor și a bunurilor etc., precum și alte amănunte interesante, inclusiv ce anume vă produce bucurie și cum o puteți obține.

Despre astrologia semnelor solare se pot spune o mulțime de lucruri. În primul rând, zodia în care v-ați născut vă descrie calitățile, talentele și particularitățile pe care trebuie să le studiați în această perioadă. Dacă credeți în reîncarnare, gândiți-vă că în viața aceasta aveți de-a face cu o disciplină celestă de primă importanță.

Urmăriţi-vă obiectivele şi utilizaţi conjuncturile astrale cele mai favorabile, care vă vor ajuta să vă puneţi în valoare talentele şi să atrageţi norocul în orice acţiune pe care o veţi întreprinde în anul 2023. Previziunile lui Alice DeVille, expuse detaliat în acest almanah uşor de consultat pentru fiecare dintre cele 12 zodii, vă oferă şansa să vă atingeţi scopurile de natură profesională, financiară şi sentimentală, dacă vă doriţi mai mult succes în carieră, o situaţie materială înfloritoare, o vacanţă binemeritată sau o nouă iubire.

  • Aflaţi în ce domeniu al vieţii aveţi cel mai mare potenţial şi cărui sector ar trebui să-i acordaţi mai multă atenţie.
  • Utilizaţi tabelele de activităţi pentru a găsi cele mai potrivite momente pentru o serie de interese, cum ar fi o mutare, îmbunătăţirea relaţiei sentimentale, o mărire de salariu, o vacanţă reuşită sau obţinerea unui împrumut.
  • Consultaţi descrierile detaliate pentru nativii tuturor zodiilor, în care sunt incluse relaţiile, cariera, situaţia financiară, punctele forte şi provocările.
  • Descoperiţi care sunt zilele favorabile sau nefavorabile în fiecare lună.
  • Familiarizaţi-vă cu principiile de bază ale astrologiei.
  • Citiţi o prezentare generală a anului 2023.

Fie ca va pregatiti pentru admiterea la facultate, fie ca vreti sa va testati cunostintele, va recomand o carte utila – o gasiti la Meteor Press – Limba Română – Teste grilă pentru admiterea în învățământul superior. Ediție revizuită și adăugită pe baza normelor prevăzute de DOOM ed. a III-a. Autori: Luiza Popescu, Tatiana Costache și Gheorghe Lăzărescu

Cartea este pașaport pentru admitere, un pașaport pentru limba română.

Cartea se adresează mai multor categorii de persoane preocupate de perfecționarea cunoștintelor de limba română și de optimizarea performanțelor în acest domeniu: în primul rând, absolvenților de liceu care susțin proba de concurs la limba română pentru admiterea în instituții de învățământ superior; apoi, elevilor din învățământul preuniversitar dornici de performanță și, în special prin a doua parte a lucrării, tuturor celor care doresc să stăpânească mai bine limba română, în conformitate cu cele mai recente norme în vigoare.
Lucrarea este formată exclusiv din teste-grilă, cu variante de răspuns dintre care una (și numai una) este corectă.

În prima parte, testele sunt grupate în funcție de principalele domenii ale limbii: fonetică, ortografie, ortoepie, punctuație; lexic; morfologie; sintaxa propoziției; sintaxa frazei.

Partea a doua permite familiarizarea cu cele mai importante norme prevăzute de ediția din 2021 a Dicționarului ortografic, ortoepic și morphologic (DOOM). Testele care vizează acest obiectiv se concentrează per domenii de maxim interes, precum: despărțirea cuvintelor în silabe, accente, variante lexicle și ortografice, variante verbale și variante substantivale (forme de plural și de genitive-dativ).

Rezolvarea tuturor testelor sunt indicate în final.

Varietatea și complexitatea testelor, gradul lor de dificultate fac din lucrarea de față un instrument de lucru indispensabil pentru cei care se pregătesc să fie admiși în cele  mai exigente facultăți unde limba română este disciplină de concurs.

Adresăm mulțumiri doamnei doctor Oana Alis Zaharia, lector la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București pentru sprijinul acordat la redactarea acestei lucrări.

Nu uitati sa va faceti timp de lectura. Cartile si calatoriile sunt cele mai bune investitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.