Descopera aroma cafelelor din Indonezia

Blue Phoenix, brandul de wellness proaspăt lansat în România, care aduce produse tradiționale din Java, Indonezia, mai aproape de consumatorii români, propune și o gamă interesantă de sortimente de cafea. Pe lângă gama diversă de ingrediente asiatice, compania și-a propus să ,,importe” și să promoveze un stil de viață sănătos, aducând pe piață produse exclusiviste și unice. Portofoliul de produse include ceaiuri, extracte din plante, condimente, noddles și sosuri, însă ,,vedeta” aromelor este gama de cafea. Aceasta conține, pentru moment, patru produse cu prețuri care variază de la 30 până la 70 de lei.

Cafeaua Robustă Dampit provine de pe plantațiile de cafea aflate pe versanții Muntelui Semeru și pe coasta de sud a Insulei Java, în regiunea Dampit Malang, la o altitudine de 1000-1200 m. Important de menționat este faptul că această cafea este importată crudă și ulterior este prăjită, astfel își păstrează aroma irezistibilă. Are un nivel de aciditate destul de scăzut și impresionează prin combinația de arome dintre caramel și ciocolată. Pasionații vor sesiza gusturi fine condimentate, lemnoase, pătrunzătoare și un aftertaste îndelungat. 

Cafeaua Arabică Gayo este originară din Gayo Highlands, insula Sumatra, și anume regiunile Central Aceh și Bener Meriah. Plantațiile din Gayo, Central Aceh se află, în medie, la o altitudine de 1.000 până la 1.200 de metri deasupra nivelului mării. Pentru a-și păstra aroma inconfundabilă, la fel ca și cafeaua Dampit, și Gayo este importată crudă și prăjită apoi.  Această cafea are o textură untoasă, cu aromă de nuci, iar aciditatea este foarte scăzută. Gustul intens, dar nu amar, o face foarte populară în întreaga lume, dar mai ales în Statele Unite și Europa.

Cafeaua Lanang este specială prin modul de formare al boabelor – ele nu sunt despărțite, ci sunt întregi și rotunde. Este cultivată în zonele muntoase dintre versanții Muntelui Semeru și coasta mării, în regiunea Dampit Malang, la o altitudine de 1000-1400 m. Textura este fină și consistentă, cu un gust amărui dat de nivelul ridicat de cofeină.

Cafeaua Kopi Luwak este cel mai îndrăzneț și unic sortiment: este produsă din cafea boabe care au fost parțial digerate de zibetă de palmier indoneziană, iar apoi excretate de aceasta și supuse unui riguros proces de curățare și prăjire. Această cafea se remarcă printr-o aciditate scăzută, gust și aromă unice de ciocolată și, în plus, are diverse beneficii – este mai blândă cu sistemul digestiv decât alte tipuri de cafele, are efect vasoconstrictor și din acest motiv este benefică pentru combaterea migrenelor, și îmbunătățește starea de spirit, crescând nivelul de energie.

Toate produsele, dar și povestea brandului și informații despre fondatori, pot fi găsite pe site-ul www.blue-phoenix.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.