Cum se curăță tenul în profunzime, fără riscul de a rămâne cu urme și iritații

Curățarea tenului se făcea în trecut de cosmeticiene folosind manevre mecanice, cu ajutorul degetelor și al unghiilor, astfel încât să se extragă punctele negre sau să se stoarcă coșurile inestetice. Această procedură era însă dureroasă și putea lăsa în urmă semne inestetice pe piele, chiar și pe termen lung, putând agrava erupțiile acneice ori afecțiuni precum rozaceea.

Tehnologia a evoluat accelerat în ultimul deceniu, iar, în prezent, curățarea pielii se face blând și eficient în același timp, chiar și pe pielea cu tendință acneică. Specialiștii clinicii Noblezza din București explică în ce mod se poate curăța pielea în 2021 cu un tratament pe care îl urmează, spre exemplu, și marile vedete de la Hollywood frecvent și, în special, înaintea aparițiilor la marile evenimente.

Nu stoarcem coșurile

“Mai întâi de toate, trebuie să menționăm că este total neindicat să ne stoarcem coșurile sau să ne extragem punctele negre presând pielea cu unghiile. Acest procedeu ne poate lăsa cu semne și cicatrici pe termen lung și poate agrava acneea sau poate declanșa afecțiuni precum rozaceea. Este important să avem o piele curată, dar trebuie să știm cum să facem acest lucru într-un mod blând și eficient. În urmă cu 10-20 de ani, în multe saloane înca se mai practica extracția mecanică, o procedură pe care noi nu o recomandăm.

Comedoanele de la nivelul pielii se formează din pricina acumulării de sebum și de celule moarte, în special dacă avem tenul gras. De când purtăm masca de protecție, chiar și persoanele care aveau înainte un ten echilibrat se pot confrunta cu această problemă. Este important să se acționeze cu grijă pentru că simpla curățare a pielii, făcută greșit, poate aduce mai multe lucruri neplăcute”, spune Andreea Suciu, specialist în estetică facială la clinica Noblezza.

Coșurile și punctele negre, lăsate netratate sau extrase cu unghiile sau alte proceduri mecanice clasice pot inflama pielea și lăsa în urmă cicatrici.

Curățarea tenului la Hollywood, și în România

Fiecare persoană are nevoie de o piele curată, indiferent de tipul de ten. Este o nevoie cu care se confruntă deopotrivă vedetele de la Hollywood și oamenii obișnuiți, așa cum pentru toți există soluții adecvate și soluții nepotrivite.

„Hydrafacial este tratamentul de curățare profesională cel mai cerut și utilizat în lume. Îl urmează atât vedetele consacrate, cât și oamenii obișnuiti, de mai bine de un deceniu. Vorbim de o tehnologie patentată în America, ce a venit cu o mare schimbare in industria de înfrumusețare, înlăturând metodele clasice de curățare mecanică a pielii. Se spune că, o dată la 15 minute, cineva în lume face tratamentul Hydrafacial. Noi la Noblezza îl realizăm în România de 8 ani și este și acum cel mai cerut și apreciat tratament de acest tip”, spune Andreea Suciu (clinica Noblezza).

Ce este Hydrafacial

Hydrafacial este singura tehnologie de hidrodermoabraziune care îmbină armonios curățarea, exfolierea, extracția și hidratarea. Hydrafacial înlocuiește tratamentele tradiționale de extracție și curățare a tenului, oferind o nouă experiență pacienților.

Este o procedură non-invazivă, care este adecvată pentru orice tip de ten și nu implică timp de recuperare. Tratamentul ideal dacă se dorește un ten curat, strălucitor, fără puncte negre, coșuri și exces de sebum.

  • Curăță tenul, porii și punctele negre fără a leza sau sensibiliza pielea;
  • Reglează activitatea glandelor sebacee;
  • Tratează tenul acneic și porii congestionați;
  • Reface sănătatea pielii și are efect regenerant;
  • Oferă tenului strălucire și pielea devine catifelată la atingere;
  • Rezultatele se văd instant – un ten curat și sănătos;
  • Tratamentul este personalizat în funcție de tipul de ten;
  • Ședința durează 30-45 de minute – este „lunchtime procedure”- este un tratament rapid de care te poți bucura în orice moment al zilei, după care îți poți relua activitățile;

Etapele tratamentului Hydrafacial

Pasul 1: Curățare și exfoliere – se elimină celulele moarte și impuritățile de la suprafața pielii. Se folosește puterea vacumului și a antioxidanților pentru a face o extracție non invazivă

Pasul 2: Peeling – porii sunt curățați gentil de impurități și praf, fără lezarea tegumentului

Pasul 3: Extracție – Tehnologia vortex realizează extracție asupra porilor și curăță în profunzime pielea

Pasul 4: Terapia LED LIGHT – asigură beneficii suplimentare după tratament.

Led-ul Roșu îmbunătățește elasticitatea și fermitatea pielii. Ajută de asemenea la reducerea liniilor fine și a ridurilor, a hiperpigmentației și a altor semne de îmbătrânire.

Led-ul Albastru este extrem de benefic pentru persoanele care au tenul gras sau acneic, tratând problemele și lăsând pielea frumoasă și curată.

Pasul 5: Protecție – Tenul este hrănit pentru protejare și menținerea rezultatelor

Cât costă tratamentul Hydrafacial

Hydrafaial este recomandat a fi urmat cel puțin o dată pe lună pentru a avea rezultate care se mențin pe termen lung. O ședință efectuată la clinica Noblezza (www.noblezza.ro) costă 450 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.