Cum aflăm ce tip de ten avem și care sunt cele mai frecvente probleme?

Îngrijirea pielii ar trebui să înceapă întotdeauna cu o analiză amănunțită în urma căreia aflăm ce tip de ten avem și care este condiția acestuia, informații pe baza cărora vom putea alege produsele cosmetice potrivite. Fiecare dintre noi suntem diferiți și la fel de diferită este și pielea noastră. Ce funcționează pentru o persoană nu înseamnă că este potrivit și în cazul nostru. Trăim în medii diferite, avem moduri diferite de viață, moșteniri genetice diferite și, în plus, condiția tenului se schimbă constant.

“Există trei tipuri de ten: ten uscat, care se caracterizează printr-o lipsă sau deficit de sebum, ten mixt – unde avem părți de ten gras și părți de ten uscat, și avem ten gras, unde ne confruntăm cu un exces de sebum.

Aceste tipuri de ten sunt semipermanente. Ele se pot schimba după foarte mulți ani, odată cu înaintarea în vârstă. Ceea ce diferă, însă, chiar de la o zi la alta, în funcție de anotimp, de starea noastră de spirit, de activitățile din ultima perioadă, este condiția tenului”, spune Diana Baicu, consultant în industria de frumusețe profesională.

Există o diferență clară între tipul de ten și condiția acestuia.

“Condiția tenului se schimbă foarte rapid. Astfel, este indicat să ne alegem produse în functie de tipul de ten, dar si de condiția acestuia. 

Condiția tenului este reflectată de afecțiuni sau inestetisme, cum ar fi tenul deshidratat, tenul impur, tenul sensibil sau tenul matur. Pentru a înțelege mai bine condiția tenului, este recomandat a se face un diagnostic al tenului, periodic, o dată la 3 luni, sau măcar o dată la 6 luni.

În clincile de medicină estetică exista aparate complexe care ne dau detalii multe legate de petele hiperpigmentare, adâncimea lor, vascularizație, hidratare, etc.

Un exemplu în acest sens este APM PRO 100, un dispozitiv profesional de analiză a pielii. Acesta măsoară nivelul de hidratare și analizează starea pielii din punctul de vedere al sebumului, al porilor, melaninei, acneei, ridurilor și sensibilității. APM PRO 100 este un dispozitiv mobil independent echipat cu un ecran luminos multi-touch de 4”. În marea majoritate a saloanelor de înfrumusețare, precum și în multe clinici estetice, există aparate dedicate pentru diagnosticul tenului. De exemplu, în clinicile Silhouette, Insititutul Guinot sau chiar în magazinul Topline, diagnosticul tenului se poate efectua gratuit, pe loc. Informațiile pot fi trimise pe e-mail și comparate la fiecare noua analiză a pielii putând urmări cu ușurință evoluția”, explică Diana Baicu.

Ce aflăm după diagnosticul tenului?

“În urma diagnosticării cu astfel de aparate dedicate, vom afla:

  • Care este gradul de hidratare al tenului;
  • Elasticitatea tenului nostru;
  • Nivelul de sebum
  • Petele pigmentare (nivelul de melanină);
  • Dimensiunea porilor;
  • Dăca suntem, sau nu, predispuși la acnee și stadiul ei, în caz că există;
  • Nivelul de sensibilitate al tenului;
  • Prezența ridurilor și nivelul de ridare al pielii

Odată ce toți parametrii sunt analizați de către aparat, putem avea o imagine clară despre statusul tenului și o diagramă pe baza criteriilor.

Diagrama ne indica dacă trebuie să facem tratamente sau să folosim produse pentru menținere, corectare sau trebuie să facem o cură intensivă. În cazul în care avem probleme majore, apar puncte rosii de alarmă la nivelul parametrului respectiv, de exemplu alertă pentru hidratare, ceea ce ne indică necesitatea de a lua măsuri imediat.

Analiza se repetă la fiecare 3 luni și, în felul acesta, putem vedea cum s-au îmbunătățit parametrii respectivi.

Bineînțeles, analiza este urmată de recomandări clare de tratamente și produse cosmetice, precum și a modul în care acestea trebuie să fie aplicate, cu ce frecvență și cât timp”, spune Diana Baicu.

Cele mai frecvente probleme ale tenului

Pigmentare și sensibilitate

“Pigmentarea este un semn vizibil cauzat de expunerea neadecvată la razele soarelui, dar daunele provocate de acestea nu se observă întotdeauna cu ochiul liber. Cel mai bun mod de a combate daunele provocate de soare este prevenirea acestora cu aplicarea zilnică a produselor cu FPS.

Sensibilitatea poate apărea ca urmare a încetinirii metabolismului celular și a dezechilibrului filmului hidrolipidic și al microbiomului. Prin urmare, trebuie să apelam la formule care stimulează mecanismele celulare și întăresc funcția naturală de apărare a pielii.

Ca și recomandare, Guinot Pur Confort FPS protejează pielea împotriva agresiunilor externe și fortifică epiderma din interior. În plus, filtrul solar 15 asigură protecție minimă și împotriva efetelor dăunătoare ale razelor soarelui. Acestă formulă inteligentă are rol preventiv și corector, pentru ca tenul să fie corect îngrijit și protejat.

Guinot Pur Confort FPS oferă dublă protecție, internă și externă. Pentru protecția externă, avem filtre UV – SPF 15 – protejează pielea de razele UVB, și fosfolipide – acționează ca un scut protector și calmează pielea. Pentru protecția internă, avem Dermalina – limitează reacțiile care provoacă pielea hipersensibilă, Fosfolipide – ajută la întărirea aderenței celulare prin reconstruirea substanței de ciment intercelular, Vitamina E și Alpha Bisabolol – calmează disconfortul și roșeața”, spune Diana Baicu.

Deshidratare

“Lipsa hidrătarii contribuie la lipsa de luminozitate și la apariția liniilor fine și a ridurilor. Folosirea zilnică a unei creme intensiv hidratante asigură tenului îngrijirea corectă, iar celulelor stimuli necesari pentru buna funcționare. Astfel, prevenim instalarea semnelor de îmbătrânire. Ca recomandare, Academie Hydrastiane hidratează straturile superioare ale epidermei și menține nivelul de hidratare pentru a umple ridurile și liniile fine. Pielea devine suplă și revitalizată. Hidratate corect, celulele își pot desfășura în mod optim activitatea de regenerare. Liniile fine și ridurile sunt estompate, iar nuanța tenului este uniformizată și aspectul general va fi proaspăt și revitalizat”, spune Diana Baicu..

Îmbătrânirea prematură

“Semnele de îmbătrânire prematură le putem încadra, de asemenea, în sfera condițiilor pielii. Dacă tenul nu este îngrijt corect, ne putem confrunta cu linii fine, pierderea elasticității sau dezordine pigmentară. Putem integra în programul de îngrijire un serum inteligent, cu acțiune multiplă, care are acțiune preventivă. Guinot Bioxygene Serum este un concentrat pentru strălucirea și vitalitatea tenului. Formula sa avansată redă strălucirea, pentru a avea un ten în formă maximă, printr-un efect detoxifiant și oxigenant. Oxigenat, tenul contracarează efectele radicalilor liberi și, astfel, instalarea semnelor de avansare în vârstă este întârziată. Efectul detoxifiant facilitează metabolismul celular și, astfel, celulele pot funcționa corect. Formula sa este potrivită pentru toate condițiile și tipurile de ten”, spune Diana Baicu.

Guinot Bioxygene Serum conține detoxilină, ce drenează toxinele, care asfixiază și determină aspectul tern al tenului, și Pro-Oxigen, ce ajută la stimularea respirației celulare și îmbunătățește funcțiile vitale ale celulelor pielii.

Cum ne ajută fiolele

Fiolele sunt, de asemenea, aliații corectării condiției tenului. Deoarece conțin o concentrație ridicată de activi, în asociere optimă, acest tip de produs este un #must în programul adecvat de înfrumusețare, deoarece targetează condiția tenului, în vederea menținerii sănătații și frumuseții naturale. Vedeta sezonul este, indiscutabil, tratamentul intensiv de 14 zile dezvoltat de profesioniștii Babor, asociat în cel mai așteptat produs al primăverii, Babor Easter Egg. Sunt 14 fiole concentrate într-un ambalaj în forma unui frumos ou de Paște, acum cu un design elegant marmorat, cu auriu. Cele 3 noi fiole concentrate Precious Roségold, Precious Gold și Precious se găsesc în această ediție specială. Această cură de două săptămâni oferă tenului hidratare intensă și strălucire pentru începutul primăverii. În plus, noul ou de Paște 2021 nu are plastic în interior deoarece, pentru Babor, sănătatea mediului este la fel de importantă ca sănătatea tenului.

Tenul bărbaților

“Nu trebuie să uităm de tenul bărbaților, care are nevoi specifice și condiție mult afectată de creșterea părului, de bărbierit sau de efort. Soluția vine de la Babor sub forma Babor Men Calming Face & Eye Cream 50 ml. Formula special creată pentru nevoile tenului bărbaților, cu precădere pentru ten uscat & sensibil, revitalizează și hidratează tenul și îi oferă un plus de rezistență în fața agresiunilor zilnici: lama de ras, efort, schimbări de mediu. Crema calmează tenul și diminuează sensibilitate pielii, și are efect de durata. Formula hybrid este potrivită atât pentru față, cât și pentru pielea sensibilă din jurul ochilor.

Babor Men Calming Face & Eye Cream conține:

TAUREC Complex: hidratare intensă, rezistență mai mare a pielii, regenerare mai rapidă

Extract din scoarță de magnolie: reduce inflamația și iritarea pielii, minimizează sensibilitatea pielii pe termen lung

Phyto-proteine din soia și orez: optimizează microcirculația și elasticitatea țesutului pielii, reduce aspectul cearcănelor și al pungilor de sub ochi

Ulei de canabis: cu rol hrănitor.

În concluzie, este important să facem diferența dintre tipul de ten și condiția acestuia deoarece tipurile de piele, stările și chiar îmbătrânirea pielii pot avea un impact dramatic asupra aspectului feței. Răspunzând corect nevoilor condiției tenului, putem preveni agravarea stărilor și, astfel, menținem sănătatea și frumusețea naturală”, încheie Diana Baicu, consultant în industria de frumusețe profesională.

Produsele sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.toplineshop.ro și în saloanele și clinicile partenere Top Line. Tehnologia ULTRAFORMER III este distribuită în România de Top Line și este disponibilă în clinicile partenere Top Line.

Top Line împlinește 25 de ani de prezență pe piața de frumusețe profesională din România și marchează aniversarea printr-o serie de acțiuni și campanii speciale dedicate specialiștilor și publicului iubitor de consumator de produse de înfrumusețare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.