Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu ne sfătuiește să fim atenți ce și cât punem în farfurie și să facem mișcare 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână

 Ziua Mondială a Inimii, marcată în fiecare an, în data de 29 septembrie este încă un prilej de a adopta un stil de viață sănătos pentru a preveni bolile cardiovasculare. Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentaţiei şi nutriţie, membru în Comitetul Consultativ în Nutriţie Herbalife consideră că sunt doi pași de urmat pentru a avea o inimă sănătoasă: să fim atenți ce și cât punem în farfurie și să ne rezervăm zilnic un interval de timp în care să fim fizic activi.

Accentul trebuie pus pe legume și fructe cât mai diverse, asociate cu leguminoase uscate și cereale integrale. Dintre alimentele de origine animală, lactatele degresate sunt cele mai sănătoase, încercați să reduceți consumul de carne, fiind recomandat peștele. În funcție de necesarul caloric al fiecăruia, puțin ulei vegetal nerafinat este benefic. Se observă clar că nivelul de grăsimi saturate trebuie să fie cât mai mic, iar cel de fibre și micronutrienți, cât mai mare”, a declarat Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.

Activitatea fizică periodică nu are efect benefic doar asupra inimii, ci și asupra întregului aparat cardiovascular și implică multe alte aparate și sisteme cu care acesta conlucrează strâns. „Noi nu suntem făcuți din „bucăți” separate, ci suntem un ansamblu armonios, de aceea să ne gândim la legăturile pe care, de fapt, fiecare celulă le are cu inima și cu buna funcționare a acesteia”, a subliniat dr. Zugravu. „Activitatea prestată trebuie să te facă să îți simți inima bătând tare, că e vorba de mers foarte rapid, alergat, mers pe bicicletă, etc. În rest, la cei cu probleme preexistente de sănătate trebuie întrebat medicul curant, pentru că el știe cel mai bine cu ce limitări te confrunți”, spune dr. Corina Zugravu, care subliniază că pentru un adult sănătos, 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână de activitate fizică aerobică poate fi un obiectiv rezonabil.

De asemenea, un stil de viață cu o alimentație sănătoasă, mișcare zilnică, o greutate în limite normale, evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool, etc. sunt câțiva factori care pot preveni bolile cardiovasculare. Conform raportului „Starea Sănătății în Uniunea Europeană”, publicat de Comisia Europeană, România înregistrează rate ridicate ale mortalității evitabile prin prevenție și ale mortalității prin cauze tratabile*.

Herbalife Nutrition are în portofoliul său doi aliați care te vor ajuta să spui DA schimbărilor pozitive pentru corpul și inima ta format din: Beta heart® – o pudră nutritivă ce conține ingredientul cheie OatWell™, beta-glucan din ovăz, compus ce acționează asupra scăderii colesterolului din sânge și Herbalifeline® MAX – un supliment alimentar cu un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, cu beneficii pentru inimă**, vedere*** și creier****.

Beta Heart® și Herbalifeline Max nu sunt destinate diagnosticării, tratării, vindecării sau prevenirii niciunei boli.

Produsele Herbalife Nutrition sunt disponibile doar prin intermediul Distribuitorilor Independenți Herbalife care pot fi contactați accesând herbalife.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.