Cine sunt cei 3 tineri designeri romani premiati la Gala de la Cluj Napoca

Paula Clitan, Alexandru Pop și Veronica Tomoș sunt noile vedete ale designului vestimentar. Premiați la Gala de Absolvire a Universității de Artă și Design, din Cluj-Napoca, secţia de Modă şi Design Vestimentar, cei trei tineri designeri au cucerit premiile Perwoll și Syoss.

Cel mai căutat eveniment de modă din Cluj-Napoca are loc la Gala de Absolvire a Universității de Artă și Design, din Cluj-Napoca, secţia de Modă şi Design Vestimentar, unde noile talente din domeniu sunt descoperite în lumina reflectoarelor. În cadrul evenimentului anual, aflat la cea de-a 24-a ediție, au fost expuse lucrările de licență și de master ale viitoarei generații de designeri vestimentari din România.

Astfel s-a întâmplat și cu Paula Clitan, Alexandru Pop și Veronica Tomoș, premiați de Henkel România, prin brandurile Perwoll și Syoss. Gala, care a avut loc sâmbătă, 30 iunie, la centrul comercial Platinia din Cluj-Napoca, a adunat cele mai importante nume din moda românească.

 

Participarea Syoss a în cadrul Galei devenit o tradiție în ultimii ani, iar asocierea brandului a venit natural. Susținerea și încrederea în performanța profesională, dar și promovarea tinerilor designeri sunt valori pe care ambele entități le împărtășesc.

Premiul Syoss pentru inovație și creativitate vizuală a fost acordat Veronicăi Tomoș, pentru colecția „Post Reality”. Designerul a realizat imprimeurile colecției cu imagini tip Glitch Art, folosind erori digitale în scopuri estetice. Piese precum paltoane și jachete de biker în volumetrii supradimensionate, inserții de materiale avangardiste – toate acestea conturează personajele colecției ce par a se situa la granița dintre realitate și spațiul virtual.

Paula Clitan și Alexandru Pop au primit premiile Perwoll pentru creațiile lor. Colecția Paulei Clițan a dus cu gândul către o “Grădină secretă”, așa cum s-a și intitulat. Artista și-a propus metamorfozarea unei stări într-o imagine vizuală, explorarea relației creator-interpret-public, limitele corpului și posibilitățile minții.

Alexandru Pop, autorul colecției „The Viragos”, și-a propus să investigheze statutul femeii în societate, al felului în care existența sa este afectată de normele și standardele impuse de-a lungul timpului, precum și analiza stereotipurilor feminine și integrarea mișcării feministe în discursul modei contemporane.

Pe lângă cele trei premii acordate, cele două brand-uri au deja o tradiție în care, înainte de Gală,  lansează un concurs ce desemnează câte cinci câștigători pentru fiecare brand, finanțând și transpunerea colecțiilor. În acest an provocarea Perwoll a fost „Forme geometrice și linii”, iar Syoss a propus tema Minimalist Glam, în culorile alb-negru.

“Suntem onorați și în același timp bucuroși să avem alături de noi în al șaptelea an ca partener Compania Henkel, prin brandurile Perwoll și Syoss. Încă de la începutul colaborarii am simțit o reală susținere în demersurile noastre de a lansa în fiecare an generații noi de designeri”, a spus profesor universitar doctor Elena Basso-Stănescu, director al departamentului de Modă-Design vestimentar.

Perwoll, detergent lichid special pentru îngrijirea țesăturilor și a culorilor, este partenerul Galei Universității de Artă și Design încă din 2010. De asemenea, premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colecție a fost acordat în acest an pentru a cincea oară consecutiv în cadrul Galei UAD pentru susținerea talentelor creative ale tinerilor designeri români aflați la început de drum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.