Ce e important să știi înainte de a-ți mări buzele cu acid hialuronic

Intervenția de mărire a buzelor cu acid hialuronic este una dintre cele mai solicitate proceduri estetice minim invazive din ultimii ani. Buzele mai ample și mai frumos conturate sunt un desiderat pentru multe femei, însă, ca să avem un rezultat armonios și să excludem orice complicație de ordin medical, este bine să ținem cont de mai mulți factori, dezvăluiți de medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Alegeți întotdeauna un medic calificat și cu experiență

„Este important să apelați la un medic calificat, cu experiență, la o clinică recunoscută, care are un istoric pozitiv, pe care îl puteți analiza cu ușurință. Este valabil pentru orice tip de tratament, dar cu atât mai mult atunci când o substanță este injectată în organism. Verificați cu atenție fotografii cu rezultate înainte/după, recenzii și cereți informații despre substanțele folosite de medic pentru a vă asigura că ele au toate certificările necesare. Nu vă lăsați atrase în capcana prețurilor mici și puneți înainte de toate calitatea!”, declară medicul estetician Iancu Morad.

Care sunt cele mai folosite substanțe pentru mărirea buzelor?

„În trecut, colagenul se folosea în acest tip de tratamente, dar era o procedură ireversibilă. Ceea ce nu ne dorim pentru că există posibilitatea ca, mai târziu, să decideți să reveniți la forma de dinainte sau la un volum mai redus. În prezent, cea mai des utilizată substanță este acidul hialuronic, o substanță care se regăsește în mod natural în organism și care oferă rezultate foarte bune, dar temporare. De asemenea, acidul hialuronic poate fi dizolvat, ceea ce e foarte bine în cazul unor complicații. Complicațiile pot apărea, la fel ca în cazul oricărui tip de tratament, dar sunt reduse la minimum dacă medicul este unul calificat, cu experiență, care știe cum să reacționeze într-o astfel de situație”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cât de rapid se văd rezultatele?

„Dacă este prima oară când apelezi la un tratament injectabil la nivelul buzelor, este posibil să ai buzele umflate aproximativ 24 de ore după. Acest lucru se poate întâmpla și la pacientele care au mai avut în trecut injectări. Așadar, rezultatul pe care îl vedeți imediat după tratament nu este cel final. Posibilele umflături și edeme vor dispărea în maxim câteva zile, iar atunci se instalează rezultatul final. Este, de asemenea, necesară o consultație post-tratament pentru ca medicul să vadă cum decurg lucrurile și să mai facă mici corecții dacă este cazul”, spune medicul Iancu Morad.

Sunt sigure substanțele de umplere folosite pentru mărirea buzelor?

„Atâta timp cât sunt substanțe certificate și aprobate, administrate de un medic specialist în domeniul estetic, aceste fillere sunt sigure. Abilitățile medicului și nivelul lui de pregătire medicală au un rol major în siguranța tratamentului. El trebuie să cunoască foarte bine anatomia facială și să știe exact care sunt punctele în care substanța trebuie injectată”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Doare tratamentul de mărire a buzelor cu acid hialuronic?

„Toleranța la durere variază de la o persoană la alta, dar aș descrie mai degrabă procedura ca fiind poate puțin incomodă pentru unele persoane, dar nu dureroasă. Există foarte multe tehnici de anestezie locală. Dacă aveți temeri legate de durere, discutați-le cu medicul la consultația premergătoare tratamentului. Împreună veți alege cea mai bună soluție. În general, tratamentul nu este unul dureros, este rapid și nu necesită perioadă de recuperare”, declară medicul estetician Iancu Morad.

Ce cantitate de substanță se injectează în buze?

„Cantitatea injectată diferă în funcție de dorințele pacientei și de recomandările medicului, luând în calcul particularitățile cazului. În mod normal, de la 0.5 ml până la 1 ml de acid hialuronic este suficient pentru un tratament, oferind buze mai pline, dar cu aspect natural. Dacă ulterior pacienta decide că dorește mai mult, discută cu medicul, iar acesta îi poate oferi cele mai bune sfaturi pentru un rezultat armonios”, mai spune medicul Iancu Morad.

Cât durează rezultatul?

„Rezultatul, în general, durează undeva între 6 și 10 luni. Depinde însă foarte mult de fiecare caz în parte, de cât anume îi ia organismului să metabolizeze acidul hialuronic. La unele paciente rezultatele se pot menține pe o perioadă mai scurtă, la altele pe o perioadă mai lungă. Media este însă de 6-10 luni, după care putem face o nouă injectare”, explică Dr. Iancu Morad.

Buzele M, cele mai cerute în ultimii ani

Dintre tipurile de intervenții, cea denumită M-Tecnique a avut cea mai mare cerere în ultimii ani, fiind o procedură avansată care oferă un aspect natural și în armonie cu trăsăturile feței. Tehnica a fost dezvoltată de medicul chirurg estetician Iancu Morad.

„Mi-am dorit să pun la punct o procedură care să aibă ca rezultat buze rejuvenate și un contur atrăgător. Totul în perfectă armonie cu trăsăturile feței. Am studiat și am lucrat foarte mult până am pus bazele M-Technique. Această tehnică proprie înglobează mai multe tehnici, îmbunătățite și modificate. Practicate într-o anumită ordine, ce pune accent pe detaliile anatomice ale buzelor. Rezultatul este spectaculos, feminin, dar are un aspect natural și în armonie cu restul feței”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.