Ce citim in luna decembrie. 4 recomandari de la Meteor Press

In luna cadourilor, nu uitati de carti. Intotdeauna reprezinta un cadou inspirat, mai ales daca stii preferintele persoanei dragi. Eu va aduc in atentie cele mai noi 4 titluri de la Meteor Press, insa va invit sa aruncati o privite pe site-ul lor pentru a descoperi carti interesante pentru cei mici, dar si pentru cei mari. Mai mult, gasiti multe titluri cu preturi reduse, asa ca nu ratati promotiile. Stiti deja parerea mea: cartile si calatoriile sunt cele mai bune investitii pe care le putem face si care ne fac mai bogati! 🙂

Primul titlu care mi-a atras atentia este „De la mania lalelelor la bitcoin – evenimente majore pe piata mondiala a marfurilor” de Torsten Dennin

.„Povestea este întotdeauna aceeași; doar numele nebuniei se schimbă.”

Profesorul de economie Torsten Dennin sintetizează în mod excelent ultimele patru secole de istorie a piețelor financiare și de mărfuri, cu reperele lor importante. Cartea nu se concentrează doar asupra evenimentelor extreme, ci descrie în detaliu suișurile și coborâșurile de-a lungul timpului – speculații, câștiguri și pierderi ce determină destine individuale –, rezumate cronologic în peste patruzeci de capitole, care fascinează ca un adevarat serial TV palpitant. 

 „Torsten Dennin a scris o carte de căpătâi pentru oricine este interesat de piețele de mărfuri și criptomonede. Citiți-o și învățati din lecțiile trecutului.” – DR. JAN PETER FIRNGES, Berlin Institute of Finance, Innovation and Digitalization e.V.

 „Așteptăm de mult și cu nerăbdare o asemenea carte! Episoadele istorice sunt captivante și excelent rezumate!”– THOMAS REHMET, Chief Operating Officer and Founding Partner, Bloxolid.

Al doilea titlu pe care vi-l recomand este o culegere pentru a va verifica cunostintele acumulate la Limba Romana, mai ales daca iti doresti sa te numeri printre viitori studenti la Academia de Politie.

Intorcandu-ma cu gandul la perioada liceului, imi amintesc cu drag cat de relaxant era sa lucrez pe un text si cat de mult mi-a placut sa jonglez cu gramatica. 🙂

Titlul aparut la Meteor Press este „GRAMATICĂ SINTETICĂ A LIMBII ROMÂNE CU 800 DE EXERCIŢII TIP GRILĂ”

Volumul de faţă este consecinţa, pe de o parte, a unor schimbări în Programa şcolară, introduse în manuale, începând cu anul 2017, iar pe de altă parte, reflect experienţa la catedră şi dorinţa profesorilor de a veni în sprijinul celor care vor să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limbă română, fie cadre didactice, studenţi, candidaţi la diferite şcoli de poliţie, fie chiar elevi din ciclul gimnazial.

Ca o noutate, sunt grile simple pentru vocabular, fonetică şi morfologie, dar şi grile complexe, cu aplicabilitate în toate compartimentele limbii, ce includ schimbările apărute, precizând, în pagini separate, răspunsurile corecte.

Si daca tot numaram zilele ramase pana la Craciun, cand celebram Nasterea Domnului, cea mai importanta sarbatoare pentru crestini, va aduc in atentie si doua carti religioase. Pentru momentele de tihna, pentru acele clipe cand simti nevoia de liniste, de impacare, de echilibru.

Prima recomandare este „DESCHIDE-ȚI INIMA . Cale spre înduhovnicire” , semnata de Michel Evdokimov.

Michel Evdokimov, fiul marelui teolog Paul Evdokimov, continuă opera tatălui său, mare erudit şi propovăduitor asiduu al Cuvântului lui Dumnezeu.

Este preot al Bisericii Ortodoxe, un reputat profesor, teolog şi autor a numeroase cărţi cu tematică ortodoxă.

Cartea de faţă este un ghid iniţiatic în acea spiritualitate a inimii care caracterizează tradiţia creştinismului răsăritean.

Autorul ne prezintă poarta strâmtă şi calea îngustă „care duce la viaţă şi puţini sunt care o află”. (Matei 7:14)

Ideea centrală a cărţii este Rugăciunea lui Iisus cunoscută ca Rugăciunea inimii.

A te ruga neîncetat înseamnă a te linişti, a-ţi regăsi sinele ascuns, a dobândi astfel adevărata pocăinţă şi a putea vorbi cu Dumnezeu, renunţând la orice nu are legătură cu divinitatea. Toate tradiţiile creştine au multe lucruri de spus pe această temă, care nu pot decât să le îmbogăţească reciproc. Aportul specific al Răsăritului creştin derivă dintr-o importantă mişcare spirituală, isihasmul.

Din cuprinsul cărţii amintim principalele capitole: Deschiderea inimii, Tămăduirea celor cu inima zdrobită, Rugăciunea inimii, Inima liniştită: isihasmul – Filocalia, Frumuseţea divină.

Cartea oferă o perspectivă creştin-ortodoxă la problemele lumii actuale, reîntoarcerea la iubirea divină. Și, dacă ar fi să-l parafrazăm pe autor, ne-am putea întreba: oare violenţa tinerei generaţii nu e oare un semn al lipsei de iubire sau a unei iubiri pervertite?

Celalalt titlu aparut la Meteor Press este „SFÂNTUL NECTARIE DIN EGHINA. NOI MINUNI ŞI MĂRTURII” – CUVÂNT DE ÎNVĂŢĂTURĂ DE PREOT DR. VALENTIN FOTESCU

După apariţia mai multor volume despre Sfântul Nectarie, am primit pe adresa redacţiei un număr însemnat de noi mărturii.

Multe dintre ele sunt legate de ajutorul primit de bolnavi în urma rugăciunilor către Sfântul Nectarie. Dar am primit şi multe mărturii legate de alte tipuri de ajutor primit de oameni deznădăjduiţi, de oameni fără loc de muncă, de oameni care voiau să îşi întemeieze o familie etc.

Aceste mărturii ale celor care au trăit aceste minuni sunt o dovadă şi o încurajare. Iisus Hristos ne-a îndemnat: „În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.” (Ioan 16, 33) Sfântul Nectarie a îndrăznit şi a biruit.

Exemplul Sfântului Nectarie ne încurajează: a fost om ca şi noi, dar a ajuns prietenul Domnului. A fost şi el înconjurat de vrăjmaşi, a suferit de foame şi de frig, a fost obosit şi bolnav, totuşi Domnul l-a slăvit pentru virtuţile sale, i-a răsplătit lupta cu patimile, l-a încununat, ca pe un erou al Său, cu darul facerii de minuni. Dacă vom şti ceva mai multe despre viaţa Sfântului Nectarie, vom fi de două ori răsplătiţi: vom prinde curaj pentru a-L urma pe Domnul Hristos şi vom dobândi experienţă pentru propriul război nevăzut cu patimile.

Pentru acestea, adăugăm şi noi la cele existente o nouă lucrare despre viaţa Sfântului Nectarie, căci despre sfinţi se poate vorbi fără încetare, iar fiecare poveste îi aduce mai aproape de noi.

Dragilor, sper sa va fie de folos noile aparitii semnalate, asa ca va urez spor la citit! Si nu uitati: timpul trece oricum, folositi-l in interesul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.