Cât îngrașă salata de boeuf, preferata românilor de Sărbători. Nuriționistul Gianluca Mech ne spune cât să consumăm!

Salata de boeuf se regăsește printre alimentele tradiționale de Sărbători care nu lipsesc de pe mesele festive ale românilor, la Crăciun și Revelion. Acest preparat ne poate afecta silueta, dar și sănătatea, dacă este consumat în exces, în special din pricina maionezei pe care o conține. Nutriționistul Gianluca Mech ne spune cum anume ar fi bine să consumăm salata de beouf ca să fim feriți de neplăceri.

„Dacă analizăm salata de boeuf, ea este la bază un preparat sănătos deoarece conține legume și carne slabă, ambele fierte. Problema apare atunci când le amestecăm cu maioneza”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

De ce este nesănătoasă maioneza?

„Maioneza este un amestec de ulei și gălbenuș de ou, astfel că e lesne de înțeles că îngrașă. Mai mult decât atât, consumată în exces, face rău sănătății. E important de menționat faptul că o singură lingură de ulei are aproximativ 120 de calorii. Există studii care au demonstrat că maioneza preparată în casă, dacă nu este pregătită și depozitată corespunzător, poate dezvolta bacterii dăunătoare. Cea din comerț, în schimb, conține aditivi și conservanți nocivi pentru sănătate”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Maioneza Light – o variantă mai bună?

„Dacă e să luăm în calcul exclusiv numărul de calorii, maioneza light poate fi o variantă mai bună. Noi însă trebuie să ne gândim și la sănătate, nu doar la greutate. Maioneza ușoară are mai puține calorii, dar conține amidon alimentar modificat, sirop de porumb bogat în fructoză, ulei de soia și mulți conservanți chimici”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Punem mai puțină maioneză în salata de boeuf?

„Pentru ca salata de boeuf să fie un preparat cât mai sănătos, e important să folosiți cât mai puțină maioneză în prepararea ei. Ingredientele principale trebuie să rămână legumele și carnea. Maioneză trebuie să punem foarte puțină, doar cât să lege ingredientele. Nicidecum să devină un ingredient în sine”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Câtă salată de boeuf mâncăm la masa de Crăciun?

„Cu siguranță la masa de Crăciun nu veți consuma doar salată de boeuf. Așadar, o porție nu trebuie să depășească două linguri. Țineți minte ca, după fiecare fel de mâncare, să faceți o pauză. Să lăsați mâncarea să se așeze înainte de a trece la felul următor. Senzația de sațietate se va instala astfel mai repede și veți mânca mult mai puțin”, este de părere nutriționistul Gianluca Mech.

Supliment natural pentru detoxifierea organismului

„În perioada sărbătorilor, și nu numai, recomand consumul de suplimente lichide pe bază de plante naturale, special concepute pentru detoxifierea și echilibrarea organismului. Atenție, însă, să nu alegeți orice supliment găsit în comerț sau online, ci acelea recomandate de nutriționiști, dovedite a fi eficiente, fără coloranți, zahăr, sau compuși chimici problematici.

Depurativo Antartico, spre exemplu, poate fi diluat într-un pahar cu apă și consumat în fiecare dimineață înainte de masă. Este un supliment alimentar fără alcool, zahăr, conservanți, gluten și lactoză, care ajută la purificarea și drenarea organismului. Are o acțiune eficientă de purificare datorită acidului alginic, care este extras din algele antarctice Durvillaea. Acestea favorizează absorbția și eliminarea substanțelor nocive ale radicalilor liberi.

Depurativo Antartico este suplimentul ideal pentru a contracara excesele unei alimentații incorecte și efectele nocive ale poluării mediului asupra corpului nostru”, este recomandarea nutriționistului. (www.gianlucamech.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.