Cat de eficientă este dieta cu fructe? Iată ce spune nutriționistul Gianluca Mech!

Este vară, iar o mulțime de oameni sunt tentați, mai ales acum, să urmeze o dietă cu fructe, în speranța de a scăpa cât mai rapid de kilogramele în plus! Dar este acest lucru benefic pentru organism sau nu?

Mai întâi de toate, este extrem de important să aflăm câte fructe este recomandat să consumăm pe parcursul unei zile.

„Puteți consuma zilnic câte 2 sau 3 porții de fructe. Fiecare porție înseamnă aproximativ 150-200 grame”, spune nutriționistul Gianluca Mech. 

Apoi, trebuie să știm către ce fructe să ne îndreptăm atenția pentru ca rezultatul să fie unul optim atât pentru siluetă, cât și pentru sănătate.

„În timpul verii, ca și în celelalte anotimpuri, se recomandă consumarea fructelor de sezon. Este mai bine să le alegeți pe cele mai puțin calorice, cum ar fi pepenele verde, pepenele galben, căpșunele, piersicile, prunele, zmeura, coacăzele și murele”, este recomandarea specialistului.

Se știe că fructele conțin zahăr, iar dacă nu vrem ca efectul să fie unul de îngrășare mai degrabă decât de slăbire, trebuie să ținem cont și de momentele zilei în care este recomandată consumarea lor.

„Cel mai bun moment pentru a mânca fructe este la două ore după masă, sau ca gustare dimineața sau după-amiaza. Este mai bine să evitați să consumați fructe târziu în seară sau noaptea”, spune Gianluca Mech.

Totuși, este bine să știm că deși fructele sunt sănătoase, o dietă bazată exclusiv pe fructe ne poate afecta în mod negativ sănătatea.

„O dietă pe bază de fructe nu este echilibrată, deoarece lipsește conținutul de proteine și lipide”, este de părere nutriționistul.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutritioniști, la nivel internațional, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat anul trecut două campanii importante împotriva obezității, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

Un răspuns la Cat de eficientă este dieta cu fructe? Iată ce spune nutriționistul Gianluca Mech!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.