O calatorie in lumea cafelei in noul centru de training Lavazza deschis in Bucuresti

Cine nu iubeste cafeaua? Eu una imi incep intotdeauna dimineata cu o ceasca de cafea cu mult lapte. IUbesc acest ritual si fara el, parca ziua nu incepe bine. Asa ca invitatia la inaugurarea noului centru de training Lavazza lansat saptamana trecuta in Bucuresti m-a bucurat enorm. Asa am avut ocazia sa fac o calatorie minunata in lumea cafelei. 

Lavazza, renumita companie italiană de cafea, alături de Coca-Cola HBC România, a lansat un nou centru de training în România. Această școală unică în România va oferi training specialiștilor în cafea, oferindu-le oportunitatea să cerceteze și să experimenteze rețete noi de cafea.

Practic am avut ocazia de a vedea si a degusta diferite tipuri si specialitati din cafea. Am asistat la crearea caviarului din cafea, care, apropo, e delicios!

Am invatat sa imi prepar cocktail Coffeetail si l-am savurat ulterior. Si da, exista si coffee popcorn, dar  si coffee chips. Calatoria propusa de Lavazza a fost o evadare din cotidian si un prilej de a descoperi noutati minunate pe baza de cafea.

Cu mai mult de 91%  din populația României de peste 18 ani consumatoare de cafea, deschiderea acestui centru este un alt pas în angajamentul familiei Lavazza de a răspândi cultura italiană a cafelei în România.

România este o piață importantă pentru Lavazza. Având o rețea de centre de training în continuă dezvoltare în întreaga lume, astfel fiind cel mai mare laborator de cafea de acest gen din lume, ne-am propus să aducem cultura de cafea italiană de calitate premium Lavazza mai aproape de publicul din România”, a declarat Paola Autiero, director de marketing Lavazza Europa de Est.

Suntem foarte bucuroși că Lavazza s-a alăturat familiei Grupului Coca-Cola HBC. Prin acest parteneriat facem progrese considerabile în direcția scopului nostru comun, acela de a acoperi ocaziile de consum, 24 de ore/7 zile pe săptămână, cu ajutorul unui portofoliu de brand-uri puternice și iubite de consumatori. Centrul de training ne oferă ocazia unică de a instrui barmanii și barista, în așa fel încât ei să dobândească toate subtilitățile artei de a face cafea, cât și de a-i pregăti pe membrii echipei Coca-Cola HBC România la standarde conforme cu așteptările clienților noștri”, a adăugat Mihaela Hoffman, Marketing Manager al Coca-Cola HBC România.

Noul centru de training Lavazza va prezenta arta preparării cafelei, metode prin care boabele de cafea să-și păstreze calitatea intactă atât în momentul pregătirii băuturii, cât și în momentul în care este consumată. Training Center Lavazza va oferi de asemenea cursuri pentru barista și profesioniști în domeniu printr-un program care îmbină degustarea de cafea, informații despre tot ce înseamnă cultivarea și apoi recoltarea boabelor de cafea, design al cafelei și arta latte-ului.

Situat în București, la sediul Coca-Cola HBC, centrul de training a fost construit în design italienesc și are toate funcționalitățile care există în oricare alt centru de training Lavazza din lume. În fiecare an, aproximativ 2.000 de barmani și de barista își vor însuși toate subtilitățile artei preparării corecte a cafelei. În plus, se vor familiariza și cu programul Perfect Mix, în urma căruia vor învăța cum să creeze cocktail-uri de cea mai bună calitate.

Pe lângă echipamentul tehnic de calitate excelentă, centrul de training Lavazza mai are un avantaj, și anume traineri locali foarte bine instruiți, care se află în contact continuu cu centrul de training internațional Lavazza, cu sediul la Torino – recent certificat de SCA Specialty Coffee Association drept cel mai bun centru de training.

Cu peste 50 de astfel de centre la nivel mondial, aceasta este cea mai mare rețea de training de acest gen la nivel internațional. Aici experții lucrează cu pasiune și își exersează creativitatea pentru a crea cele mai inovatoare experiențe cu cafea.

În cadrul acestui eveniment, trainerii internaționali Lavazza vor prezenta o serie de specialități Lavazza printr-o sesiune interesantă ce exploatează unele dintre rețetele semnătură Lavazza, precum Coffee Caviar, Coffee Popcorn și Coffeetail.

În cadrul parteneriatului dintre Lavazza și Coca-Cola HBC România, această inițiativă este esențială pentru îmbogățirea culturii consumului de cafea în România.

În 2017, mai mult de 7.000 de cursuri au fost organizate de centrele de training Lavazza din întreaga lume, la care au luat parte aproape 40.000 de participanți. Aceștia s-au familiarizat cu arta pregătirii espresso-ului perfect, prin intermediul workshop-urilor și atelierelor de training, în cadrul evenimentelor sau diferitelor târguri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.