Ai părul rar? Iată ce trebuie să faci pentru a avea o podoabă capilară mai bogată!

Din ce în ce mai multe persoane constată, în ultima perioadă, o căderea mai abundentă a firelor de păr, fapt ce duce la o podoabă capilară mai redusă în volum și mai dificil de stilizat. Acestora li se adaugă persoanele care, de fel, au păr mai rar, cu fire mai subțiri, cu toții căutând soluții pentru a combate aceste efecte neplăcute.

Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne spune la ce să fim atenți, dacă ne încadrăm în aceste categorii, și ce anume putem face pentru a obține un păr mai puternic, mai des, și mai sănătos.

„Când vorbim de densitatea părului nu ne referim neapărat la volumul aparent, ci la câte fire de păr cresc pe un centimetru pătrat de scalp. Noi ne naștem cu o anumită densitate a părului ce nu este legată neapărat de starea noastră de sănătate. În mod normal avem între 80000 -120000 de fire de păr la nivelul scalpului. Putem să ne naștem cu un păr des, cu un păr mediu ca număr de fire de păr sau cu un păr rar. Cum determinăm densitatea? Pentru că nu putem număra firele de păr pe care le avem pe un centimetru pătrat, ne uităm în oglindă și, dacă vedem scalpul fără a selecta părul în cărări, atunci înseamnă că părul nostru este rar. Dacă vedem scalpul doar atunci când facem cărări la nivelul părului, înseamnă că avem un păr normal. Dacă scalpul se vede cu greutate chiar dacă facem o cărare, înseamnă că avem părul des. Mai putem face testul cozii de cal, strângând părul și obsevând ce diametru are coada obținută. Densitatea parului este un factor care nu ne indică neaparat starea de sănătate și difera și în funcție de vârstă, de rasă. Din păcate, nu putem să influențăm numărul de foliculi, de fire de păr care ne cresc pe centimetru pătrat. Putem înlătura factorii care provoacă o cădere masivă a firelor de păr și să apelam la câteva trucuri”, spune Diana Baicu.

Ce cauzează o densitate redusă a părului?

”Sunt mai mulți factori care contribuie la situația densității firelor de păr. Sunt factori genetici – ne naștem cu un anumit număr de foliculi și nu există nicio tehnologie prin care acest număr poate fi crescut. Apoi, sunt factori hormonali, fiind afectate persoanele aflate la pubertate sau menopauză, dieta precară – carența de vitamine A, B3, C, D, E, biotină, proteine, fier, zinc, precum și stresul sau diverse boli”, spune Diana Baicu.

Șamponul potrivit pentru părul și scalpul nostru

„În primul rând, este important să alegem un șampon de calitate, adecvat tipului nostru de păr. Dacă nu știm ce tip de păr avem, ori ce ni se potrivește, putem întreba hairstylistul ori direct specialiștii Top Line. Dacă avem un păr fin și rar, alegem un șampon care să ne dea volum. Dar, înainte de șampon, este foarte important și cum ne tratăm scalpul. Un scalp sănătos înseamnă, evident, și un păr mult mai des.

Recomand să folosim produse pentru îngrijirea scalpului pe care le folosim fie înainte de șamponare, fie după ce am folosit șamponul sau chiar pe părul uscat. Serumul Kevin.Murphy Scalp.Spa este foarte potrivit pentru a preveni căderea părului și pentru a reda sănătatea scalpului. Îl aplicăm pe cărări, chiar și pe părul uscat.

Este un tratament ușor, cu absorbție rapidă, ce nu necesită clătire, care oferă o calmare și o relaxare echilibrată instantanee pentru scalpul iritat. Un ser blând care contribuie la reducerea impurităților și la reglarea producției de sebum pentru a ajuta la rezolvarea problemelor asociate cu scalpul uscat sau gras.

Extractul din semințe de țelină calmează și hidrateaza scalpul iritat sau mâncărimea scalpului. Apa de hamamelis are rol astringent și ajuta lă tonifiere și menține proprietățile de echilibrare. Uleiul de flori de trandafir ajută la promovarea celei mai bune sănătăți a scalpului și oferă atribute de rezolvare a problemelor acestuia.

Este foarte important să folosim șampon cu textură lejeră, mai ales dacă avem un păr fin. Recomand șamponul Goldwell Scalp Specialist, care este diferit pentru că e un șampon spumă. Acesta țintește mătreața și scalpul sensibilizat, dând o senzație de prospețime si revitalizare. Este ideal pentru părul subțire sau scalp sensibil. Formula ușoară elimină murdăria zilnică și excesul de sebum. O serie de ingredienți activi, inclusiv Octopirox® și Zinc, ajută la restabilirea echilibrului și a hidratării scalpului, reducând apariția scuamelor și ameliorează senzațiile de mâncărime. Completat cu tehnologia pentru menținerea culorii, Goldwell Scalp Specialist lasă părul moale, suplu și purificat”, adaugă Diana Baicu.

Produse care ne îngroașă firele de păr

„În special dacă avem părul foarte subțire, este important să folosim produse care ne îngroașă firul de păr. Sunt produse pe care le aplicăm la nivelul părului, nu la nivelul scalpului. Sunt sub formă de spray și conțin amidon de orez, proteine sau sub formă de gel, care formează un film în jurul firului de păr și fac ca părul nostru să pară mult mai des. De exemplu, putem folosi Moroccanoil Volumizing Mist sau Moroccanoil Thickening Lotion.

Moroccanoil Volumizing Mist este un spray de volum, o pulbere care conferă volum până la 72 ore. Îmbogțit cu ingrediente de la Marea Moartă, oferă textură și volum, fără să usuce părul. Conține ulei de argan, extrem de bogat în tocoferoli (vitamina E), acizi grași esențiali și antioxidanți, sare de la Marea Moartă, ce ofera o textură și un volum sporit și conține o varietate de minerale (calciu, magneziu și potasiu), și aminoacizi din orez ce ajută la fortificarea părului și la îmbunatățirea volumului.

Moroccanoil Thickening Lotion este o loțiune ce conține proteine din quinoa, ce îngroașă fiecare suviță, pentru volum instant și de lungă durată. Are la bază o formulă ce conține un complex de vitamine și ulei de argan ce conferă părului o strălucire sănătoasă fără să lase urme lipicioase.

Produsul meu preferat este K18 Leave-In Molecular Repair Hair Mask,  cu proteine mimetice care ne repară pur și simplu firul de păr. K18 Peptide™ infuzează aminoacizii în cortexul firului de păr. Aceștia refac și reunesc lanțul de cheratină care a fost deteriorat, părul fiind vizibil reparat în doar 4 minute. Poate fi utilizat imediat după procesele chimice din salon pentru a repara zonele sensibilizate, dar și acasă pentru a menține rezultatele un timp îndelungat”, declară Diana Baicu.

Cum masăm scalpul

„În afară de spălat, e foarte important să ne masăm scalpul. Recomand să folosim ulei pentru masajul scalpului și să îl facem cu mișcări circulare. Facem acest masaj o dată sau de două ori pe săptămână. Apoi, în general, niciodată nu folosim unghiile atunci când masăm scalpul. Părul se spală cu mișcări circulare delicate, folosind degetele. Aplicăm de două ori șampon, îl lăsăm 1-2 minute, și clătim apoi foarte bine”, adaugă specialistul.

Atenție când alegeți periile de păr

„Important este să ne periem scalpul în fiecare zi, doar că trebuie să folosim periile potrivite și le recomand pe cele cu tehnologie InteliFlex”, menționează Diana Baicu.

Atenție la dietă!

„E important de asemenea și ce mâncăm. Dieta noastră trebuie să fie bogată în vitamine. În special vitaminele din grupul B, dar și vitaminele A, C, D sunt foarte importante dacă vrem să avem părul strălucitor și des.

Putem să luăm și suplimente, cum sunt LPG Omega 3-6-9, ce ne ajută la încetinirea căderii părului și la creșterea densității acestuia.

Omega 3, 6 si 9 sunt acizi grași nesaturați esențiali implicați în multe procese ale organismului nostru, cum ar fi cele de memorie, concentrare dar și în cadul proceselor din interiorul pielii. Într-o dietă moderna, uneori este dificil să asimilezi zilnic Omega 3, 6 sau 9, motiv pentru care LPG Endermologie a lansat acest nou complex, de o foarte buna calitate, astfel încât organismul nostru să fie ajutat în procesele sale celulare. Fiecare capsulă conține 1g de Ulei Sacha Inchi, care asigură 480mg de Omega 3, 360mg de Omega 6 și 90mg de Omega 9”, încheie Diana Baicu.

Produsele și tratamentele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în România în magazinul Top Line, pe www.topline.ro și în saloanele și clinicile partenere Top Line din țară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.