6 plante care detoxifică organismul. Algele antarctice, printre cele mai eficiente

Detoxifierea este o practică străveche prin care, cu ajutorul plantelor, organismul este purificat și curățat de toxine, iar digestia ameliorată. Este un proces benefic, în special primăvara, după perioada de iarnă cu mai puțină activitate și în care am consumat mai puține fructe și legume proaspete. Există plante care și-au dovedit eficiența în detoxifierea organismului. Nutriționistul Gianluca Mech face lista celor șase din cele mai importante și ne explică de ce algele antarctice sunt considerate cele mai eficiente.

„Deși există multe obiceiuri sănătoase, cum ar fi mișcarea și alimentația sănătoasă, care ajută la a avea un organism sănătos și puternic, plantele medicinale sunt extrem de benefice atunci când avem nevoie de o cură de detoxifiere. Ficatul, rinichii, colonul, sistemul limfatic și pielea sunt organele cel mai puternic implicate în procesul de detoxifiere, care constă practic în eliminarea toxinelor din organism pentru a-l menține sănătos”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

 

6 plante care detoxifică organismul

Păpădia

„Papadia este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru detoxifiere. Ajută în mod special la stimularea ficatului, ajutându-l să elimine toxinele din sânge. Contribuie astfel la digestie și la sănătatea pielii, deoarece ambele sunt conectate la ficat. Rădăcina de păpădie are cea mai puternică acțiune asupra ficatului și este folosită cel mai adesea pentru detoxifiere.Frunzele sunt ușor diuretice și pot ajuta rinichii să elimine toxinele. Ambele conțin nutrienți benefici pentru organism”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Rădăcina de brusture

„Rădăcina de brusture este o altă plantă puternică. Purifică sângele și curăță organismul de toxine. Stimulează, de asemenea, drenajul limfatic. Se poate face ceai de rădăcină de brusture.

Trifoiul roșu

Trifoiul roșu aparține familiei leguminoase și consumul său este foarte benefic pentru sănătatea pielii. Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, stimulează ficatul și sistemul limfatic. Este de asemenea bogat în nutrienți și poate contribui la sănătatea hormonală”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Ciulinul de lapte (armurariu)

„Conține mai mulți antioxidanți care ajută la procesul de detoxifiere, inclusiv un complex cunoscut sub numele de silimarină. Silimarina stimulează producția de alți doi antioxidanți, glutation și superoxid dismutază. Aceștia ajută de fapt la reconstrucția celulelor hepatice și la eliminarea toxinelor.

Urzica

Urzica ajută la purificarea organismului. Susține sănătatea ficatului și stimulează drenajul limfatic. Totodată, are un efect diuretic ce ajută rinichii să elimine toxinele”, adaugă specialistul.

Algele antarctice

„Algele antarctice, în special cea denumită Durvillaea, sunt considerate cele mai eficiente și sigure în procesele de detoxifiere a organismului prin surse naturale. Acidul alginic, pe care acestea îl conțin, este unul dintre principalii responsabili pentru beneficiile pentru sănătate. Această moleculă formează mase gelatinoase capabile să absoarbă metalele grele, inclusiv plumbul, cadmiul, mercurul și alte substanțe toxice, împiedicând absorbția acestora de către organism. Acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai puternice plante atunci când vine vorba despre detoxifiere. Depurativo Antarctico, produsul meu de detoxifiere are la bază doar plante, iar alga antarctică Durvillaea este una cele mai importante care ajută organismul să devină mai curat și mai sănătos”, explică Gianluca Mech (www.gianlucamech.com.ro).

Depurativo Antartico este un supliment alimentar fără alcool, zahăr, conservanți, gluten și lactoză, ce ajută la purificarea și drenarea organismului. Are o acțiune eficientă de purificare datorită acidului alginic extras din algele antarctice Durvillaea. Acestea favorizează absorbția și eliminarea substanțelor nocive ale radicalilor liberi. Depurativo Antartico este suplimentul ideal pentru a contracara excesele unei alimentații incorecte și efectele nocive ale poluării mediului asupra corpului nostru. Se toarnă 30 mg de produs într-un pahar cu apă și se bea pe stomacul gol.

Dieta Tisanoreica, din care face parte și produsul Depurativo Antartico, introduce în alimentație mixuri din plante, dar și alimente create după rețetele familiei Mech. Aceste produse sunt menite să îmbunătățească metabolismul și să accelereze slăbirea. Familia Mech a creat Decottopia, un concept care reunește peste zece combinații de plante, în mixuri fără alcool, zahăr sau conservanți.

Depurativul natural ajută organismul să elimine mai repede și mai eficient toxinele. Procesul acesta de detofixiere este indicat nu numai în curele de slăbire, ci și în menținerea unei stări generale de bine. Depurativo Antartico are un efect tonic, dă un plus de energie și oferă strălucire tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.