50 de medici oferă gratuit consiliere pe platforma Medici pentru România. Este însă nevoie de mai mulți voluntari!

50 de medici s-au alăturat proiectului “Nu uităm de ceilalți”, inițiat de Medici pentru România. Specialiștii oferă săptămânal consiliere online gratuită pacienților cu boli cronice. Au fost realizate până acum 120 programări la consultații online, iar fondatorii proiectului declară că este în continuare nevoie de voluntari, pe diferite specializări, pentru a acoperi cererea din ce în ce mai mare.

În urmă cu o săptămână, Medici pentru România a lansat Campania “Nu uităm de ceilalți”, o inițiativă civică ce își propune să ajute pacienții cu boli cronice sau diverse simptome ușoare, fără legătură cu COVID-19, care au nevoie de suport medical și consultații într-o perioadă în care stau izolați la domiciliu.

“În momentul de față avem 50 de medici afiliați și 120 solicitări de consultații. Pentru ca această campanie să se desfășoare însă la nivelul la care ne dorim și pentru a putea ajuta în această perioadă cât mai mulți pacienți români, avem nevoie de și mai mulți medici voluntari.

Cea mai mare cerere este la dermatologie, unde avem până acum 4 medici afiliați. Urmează specializări precum gastroenterologie și cardiologie. De asemenea, medicină internă, pediatrie, neurologie, oncologie, urologie și nefrologie.

Pentru a ajuta, avem nevoie de ajutor! Trebuie să fim uniți acum mai mult ca oricând și să ajutăm cu tot ceea ce putem. Medicii au un rol esențial, întrucât sănătatea este mereu pe primul plan. Îi rog pe toți medicii care își doresc să ajute și au această posibilitate să ni se alăture în această campanie. Aceștia pot completa formularul online disponibil la adresa https://medicipentruromania.ro/afiliaza-te/ ”, declară Alexandru Costache, inițiatorul programului Medici pentru România.

Proiectul Medici pentru România a fost inițiat, în luna octombrie a anului trecut, de Andrei Baciu (medic chirurg cardiovascular), Sebastian Burduja (antreprenor social), Alexandru Costache (antreprenor social) și Victor Costache (medic chirurg cardiovascular), ulterior alăturându-se echipei Dragoș Preda (antreprenor social), Sorina Stroe (medic stomatolog) și Victor Jugănaru (medic rezident).

Astfel, medicii voluntari vor putea oferi gratuit consiliere online pacienților care au nevoie de suport prin intermediul platformei www.medicipentruromania.ro. Totul se va derula online, astfel că nu va fi necesară deplasarea de la domiciliu. Fiecare ședință de consiliere va dura 15 sau 30 de minute și va fi efectuată în urma programării online. Suportul exclude urgențele, pentru acest lucru pacienții trebuind să sune la 112.

Programul își propune să acopere servicii din specializări precum cardiologie, geriatrie, psihiatrie, neurologie, chirurgie plastică, pediatrie, psihologie, nutriție și diabet, dermatologie, ginecologie, hematologie, oftalmologie, gastro-enterologie, stomatologie, ORL, medicină de familie.

Avantajele consilierii online oferite sunt multiple:

•             Pacienții vor putea discuta deschis și confidențial, prin videoconferință, cu un profesionist.

•             Au acces la medici români foarte buni, din țară și din întreaga lume, din confortul casei lor.

•             Scade riscul de a fi expuși infectării cu coronavirus, nefiind necesară deplasarea în afara domiciliului.

•             Reducem presiunea pe camerele de gardă și cabinetele de consultații.

•             Serviciile sunt gratuite – pentru pacienți și pentru medici.

Sistemul de programări, dar și cel de afiliere ca medic, este disponibil pe www.medicipentruromania.ro/nu-uitam-de-ceilalti .

Medicii români care doresc să se afilieze acestui program pot completa formularul online disponibil la adresa https://medicipentruromania.ro/afiliaza-te/ .

Medici pentru România își propune:

•             Construirea unei comunități la care să adere atât medicii din Romania, cât și cei din Diaspora;

•             Atragerea cadrelor medicale românești, din afară, alături de care, prin experiența acestora dobândită în țara adoptivă, să ajutăm la îmbunătățirea sistemul medical românesc;

•             Oferirea unui serviciu de calitate pacientului prin direcționarea acestuia către un specialist local;

•             Consilierea medicilor care doresc întoarcerea în Romania în vederea reintegrării acestora în sistemul medical romanesc;

•             Susținerea inovației în domeniul medical;

•             Conectarea pacienților cu medicii români din Diaspora în vederea obținerii unei a doua opinie legate de un diagnostic;

•             Creșterea calității actului medical.

Un răspuns la 50 de medici oferă gratuit consiliere pe platforma Medici pentru România. Este însă nevoie de mai mulți voluntari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.