5 greșeli pe care le faci când urmezi o cură de slăbire

Curele de slăbire fulger nu sunt niciodată o soluție bună pe termen lung pentru a ajunge în bună formă fizică. Răzvan Stratulat, antrenor la Bodyshape Transformation Center, explică cele 5 greșeli pe care mulți le fac atunci când aleg să țină o astfel de dietă.

 “Curele de slăbire nu reprezintă, pe termen lung, o soluție benefică. Mulți din cei care aleg această metodă de a ajunge în formă fac următoarele cinci greșeli.

 Vrei rezultate peste noapte

Nu încerca să scapi într-o lună de kilograme depuse pe parcursul anului sau al iernii. Nu vei reuși decât să slăbești nesănătos, să încetinești metabolismul iar, atunci când vei reveni la stilul de viață cu care erai obișnuit, vei acumula rapid kilogramele pierdute. Încearcă să slabești treptat, ia lucrurile pas cu pas, cu răbdare și multă voință. Mai bine ajungi la target mai târziu, decât acum, în câteva săptămâni, pentru ca apoi totul să se întoarcă împotriva ta. Noi avem grijă ca la Bodyshape să trasăm programul de antrenamente și planul de nutriție personalizat pentru fiecare în parte și să îmbinăm toate acestea cu sesiuni de coaching pentru a găsi motivația și răbdarea de a parcurge un proces sănătos de slăbire.

 Te înfometezi

Dacă începem să privăm organismul brusc de nutrienți, se va transforma totul într-o corvoadă. Cât timp “dieta” se bazează doar pe renunțare vom fi mereu tentați să cedăm. Trebuie să abordăm problema cu calm și răbdare, să progresăm de la o săptămână la alta, să încercăm să eliminăm unul câte unul din “alimentele interzise”.

 Nu faci mișcare

Procesul de slăbire nu presupune numai dietă. Kilogramele în plus și celulita datorate stilului de viață sedentar nu vor ceda ușor numai prin “dietă”. Ai nevoie de mișcare! Dacă nu îți permiți un antrenor personal, poți merge la clase de grup, așa cum avem la Bodyshape. Nu uita să faci mișcare în viața de zi cu zi: nu lua liftul, urcă pe scări ; mergi pe jos măcar 15 minute pe zi; dimineața când te trezești după o ușoară înviorare, fă 20 de abdomene.

 Numeri caloriile

Faptul că atingem un anumit target de calorii nu ne ajută mereu la slăbit. De exemplu, 800 de calorii din proteine pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus, în timp de 500 de calorii obținute din zaharuri agravează situația și abordarea. Este foarte important de unde extragem aceste “calorii”. Așa că evită număratul caloriilor și încearcă să ai un echilibru in alimentație, să mănânci alimente bogate în nutrienți de calitate, nu doar alimente sărace în calorii.

 Nu te recompensezi

Nu uita că, din când în când, meriți o “recompensă”, un bonus pentru a putea continua în același mod organizat și bine pus la punct. Drept urmare, din când în când (ex : la fiecare 10 zile/2 săptămâni) meriți o recompensă, fie că este vorba de o “plăcere vinovată” (o prăjitură cu fructe) sau, de ce nu, o sesiune de shopping, un masaj de relaxare. Aceste “bonusuri” vin ca un check point în drumul spre “silueta de vis”, explică Răzvan Stratulat, unul din antrenorii Bodyshape Transformation Center, un nou concept îmbină antrenamentele de grup, ghidate de antrenori experimentați, cu plan nutrițional și, în mod cu totul nou, cu coaching-ul pe partea de motivatie & mindset.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.