4 lucruri esențiale pe care să le faci pentru dinții copilului

Conform studiilor, nu suficient de mulți părinți acordă atenție igienei orale a noului-născut și a copiilor de vârste fragede. Dr. Adrian Mina, unul dintre cei mai reputați medici stomatologi din România, face o serie de recomandări importante pe care trebuie să le știe tinerii părinți.

Periuțele de dinti trebuie schimbate odată pe lună

“În primii doi ani de viață este necesar să schimbăm periuța copiilor cel puțin odată pe lună; în baie sunt foarte multe bacterii, iar cei mici nu au un sistem imunitar foarte bine dezvoltat. Pentru copiii cu vârsta de până la doi ani se folosesc periuțe speciale, cu vârful mic și coada mai lungă, pentru că acestea sunt manevrate de către părinți”, spune Adrian Mina.

Igiena orală este necesară chiar înainte de apariția dinților

“Copilul trebuie spălat chiar înainte de apariția dinților. Trebuie să spălăm gingiile. Laptele care stă pe mucoasă și pe pliurile gurii poate să fermenteze și să creeze bacterii locale. Eu am trei copii, toți născuți în România, doi în spital de stat și unul în spital privat, însă nimeni nu ne-a povestit acest lucru. În mod normal nu stomatologul trebuie să facă aceste recomandări”, spune medicul.

Vizitele la stomatolog sunt obligatorii de la vârsta de 3 ani

“Pentru copiii care au ajuns la vârsta de 3 ani, vizita la stomatolog trebuie să devină o obișnuință și să se întâmple odată la șase luni. Astfel se poate identifica dacă există sau nu anumite probleme, dacă gura se închide așa cum trebuie, dacă mușcătura este corectă. În plus, prin vizita regulată la medicul dentist se pot preveni probleme grave pe viitor. Se pot identifica carii, ocluzii dentare și se pot observa primele simptome de cancere”, menționează specialistul.

Un regim alimentar echilibrat previne apariția carilor

“Doar printr-un regim de alimentație echilibrat se poate preveni apariția cariilor.  Copiii mici mănâncă haotic în general, iar aciditatea din gură cauzează cariile. Prin faptul ca cei mici mănâncă frecvent, starea de hiperaciditate se menține și afectează dantura. Un copil nu face carii pentru că mănâncă ciocolată sau ceva dulce, ci pentru că mănâncă des și nu este obișnuit cu ore fixe de alimentație”, adaugă Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina este considerat unul din cei mai respectați medici stomatologi din România, cu o activitate de peste 15 ani derulată în Statele Unite, Canada și România. Printre pacienții săi se numără numeroase persoane publice din România dar și de peste hotare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.