3 greșeli pe care le faci când vrei să slăbești

Cu toții ne dorim o siluetă armonioasă în special în sezonul estival când ne expunem la plajă. Mulți merg la sală din timp și țin diete, însă nu toți reușesc să ajungă la rezultatul dorit. Flavius Ursachi, antrenorul de la Bodyshape identifică trei greșeli principale pe care mulți le fac atunci când vor să slăbească și nu reușesc.

1. Te înfometezi

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să devii excesiv de restrictiv cu organismul tău din punct de vedere nutrițional.

  • Renunțarea la diverse alimente poate părea o idee buna, dar nu va dura mult timp până va apărea tentația de a ceda.
  • În plus, metabolismul tău va fi încetinit considerabil, iar, atunci când nu vei mai putea susține acest obicei nesănătos, kilogramele pierdute vor reveni rapid.

Soluția este stil de viață sănatos, pe care să îl poți menține pe termen lung.

  • Te va ajuta să slăbești treptat, cu răbdare și prin eliminarea graduală a alimentelor interzise.
  • Le vei înlocui cu ingrediente sănătoase, îi vei oferi organismului tău ce are nevoie din punct de vedere nutrițional și vei slăbi gradual, în fiecare saptamana.

2. Nu faci ce trebuie la sală

  • Poți face incorect exercițiile la sală ori  sa urmezi antrenamente ineficiente și să nu le sicronizezi cu dieta alimentară. De aceea ai nevoie de un antrenor personal ori să intri într-o grupă de sport precum Bodyshape, pentru a te asigura că ceea ce faci la sală este și eficient și sănătos.
  • Specialiștii analizează stadiul în care te afli, îi fac un plan alimentar și de exerciții personalizate, vor monitoriza progresul.

3. Te învinovățești pentru că nu ai rezultate pe cont propriu

Atunci când alegi să te antrenezi pe cont propriu, riști să depui foarte mult efort fără a obține rezultate concrete de transformare corporală și ajungi să te învinovățesti. Este posibil să utilizezi aparatele în mod greșit sau să combini exerciții care nu oferă rezultatele dorite.

În acest caz, trebuie ai să ajutorul unui antrenor personal. Astfel, sentimentele de auto-învinovățire și frustrare vor fi înlocuite cu satisfacția rezultatelor vizibile de transformare corporală.

Pentru a obtine rezultate concrete si pentru ca efortul depus să nu fie inutil, îți recomandăm să ceri suportul specialiștilor. Este vorba de sănătatea ta, de condiția ta fizică și de mulțumirea pe care o vei avea atunci când te vei privi în oglindă”, explică Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Center (www.bodyshapetransformation.com).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.