3.000 de elevi din București au învățat despre cum pot conserva cea mai importantă resursă a planetei, APA

„Hai cu noi să conservăm cea mai importantă resursă naturală a planetei, apa!” – este îndemnul proiectului extracurricular inițiat de Fundația PRAIS în parteneriat cu Nestlé for Healthier Kids. Desfășurată timp de o lună în cadrul mișcării naționale „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, activitatea a implicat 3.000 de elevi din clasele pregătitoare – a IV-a și peste 80 de cadre didactice din 5 școli din municipiul București.

Elevii au beneficiat de un material educațional în format digital, dezvoltat special pentru această activitate, cu recomandări ușor de aplicat în viața de zi cu zi, despre cum pot economisi consumul de apa acasă și asigura curățenia apelor în mediul înconjurător. În baza materialelor primite, cu sprijinul cadrelor didactice, elevii au participat în cadrul școlii online la lecții deschise pe tema proiectului.

,,Educarea și sensibilizarea copiilor de la vârste fragede pentru a avea grijă de natură este o prioritate pentru noi. Ei sunt generația care mâine va continua eforturile noastre de astăzi pentru protecția mediului”, a declarat Silvia Bucur, Președintele Fundației PRAIS.

La finalul lecțiilor deschise, elevii au fost angrenați în concursul de desene cu tema „Iubesc APA”, o ocazie excelentă pentru a-și exersa imaginația ilustrând modul în care văd prin ochii lor importanța conservării apelor planetei. Cei mai talentați 25 de câștigători din fiecare școală vor fi premiați, iar lucrările lor vor fi postate pe pagina de Facebook a mișcării naționale Și eu trăiesc sănătos! – SETS.

Susținem cu căldură această inițiativă locală pentru tânăra generație, este mai important ca oricând să îi implicăm pe cei mici în proiecte menite să genereze comportamente sustenabile. Protejarea resurselor naturale ale planetei și conservarea apei se aliniază eforturilor și obiectivelor Nestlé de a avea impact zero asupra mediului până în 2030″, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.

Acest proiect educațional extracurricular va continua și în anul 2021, prin angrenarea altor școli în efortul de a contribui la informarea lor pe această temă. De la mic la mare, prin gesturi simple, cu toții putem contribui la protecția mediului înconjurător! În fiecare zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.