Urban Scents s-a lansat in exclusivitate la Elysée

Elysée a lansat în România brandul Urban Scents, în prezența creatoarei sale, Marie Urban Le Febvre, și a numeroși jurnaliști, personalități din media și show biz. Cei prezenti s-au bucurat de o experienta unica, avand ocazia de a intelege intreaga arta a parfumeriei si dintr-o noua perspectiva – cea gustativa, acest fapt fiind posibil doar datorita unei formule cu adevarat magice, creata si dezvoltata de Marie.

Filosofia brandului

Precum un descoperitor de lumi nevazute… ….. o simplă adiere parfumata poate provoca amintiri de mult uitate, poate evoca emoții ascunse și, uneori, te poate duce chiar departe, în lumi nevăzute. Ca un descoperitor de terrae incognitae, Urban Scents explorează zonele emoționale pe care un parfum le poate dezvălui, sustinut de arta elaborata a parfumeriei si de concepte dezvoltate impreuna cu artisti din toate domeniile, menite sa stimuleze simturile in diferite feluri.

Autorul

Marie Urban Le Febvre s-a nascut la Paris, dar locuieste acum la Berlin si a fondat Urban Scents in 2014. Marie este una dintre acele foarte puține persoane inzestrate cu un simt olfactiv exceptional, dar si cu o intuitie foarte buna. Dupa ce a studiat chimia, Marie a absolvit faimoasa scoala de parfumerie ISIPCA. Este membru al Asociatiei Internationale a Creatorilor de Parfum, are brevet de pilot, iar in prezent exploreaza noi cai ale parfumeriei in laboratorul sau din Berlin, mereu plina de inspiratie. In creatile sale, Marie imbina stilul clasic al parfumeriei franceze cu spiritul unic, inspirational, multi-cultural si creativ al capitalei Germaniei. Marie isi cauta cu asiduitate in intreaga lume ingredientele pe care le foloseste cu ingeniozitate in compozitiile ei olfactive. O sursa importanta pentru aceste ingrediente atipice pentru Marie o reprezinta compania de nisa Accord & Parfums, fondata acum 70 de ani de catre maestrul Edmond Roudnitska – parfumier pe care Marie il are ca reper in cariera sa.

Si vorbind despre ingrediente unice, prafumul sau mult apreciat in lumea parfumierilor, “ Vetiver Reunion”, a fost inmanat presedintelui Emmanuel Macron, cu ocazia vizitei sale in insulele Reunion, ca simbol al acestei insule de o frumusete magica, totodata sursa pentru ingrediente foarte rare pentru parfumeria de arta.

Marie este solicitata in multe proiecte pentru a puncta, cu maiestria sa aparte, repere importante pe harta olfactiva a lumii, precum crearea ADNului olfactiv al teatrului Mariinsky, fiind solicitata sa creeze semnatura olfactiva a acestei bijuterii istorice din Sankt Petersburg.

Un alt proiect care a provocat-o pe Marie o reprezinta solicitarea Pergamom Museum din Berlin de a compune smenatura olfactiva a verinsajului “ Dream and trauma” prin recrearea mirosului colectiei de covoare arse aproape total in bombardamentele din al doilea razboi mondial. “A fost un moment fara precedent pentru mine ca si parfumier: sa am sansa sa miros acele covoare arse dupa mai mult de 70 de ani…si totusi miroseau, parca strigau propria lor istorie pe note de sulf, praf de pusca, lemn vechi ars si deseuri toxice…

Toate povestile spuse de Marie ne conving ca parfumeria inseamna mult mai mult decat un parfum: inseamna istorie, inseamna arta, inseamna fiorul magic care te transpune intr-o secunda acolo unde sufletul te cheama…

Parfumurile Urban Scents

Parfumurile Urban Scents sunt contemporane, insa fara a respecta un trend anume… Selectia de ingrediente rare in cautarea carora Marie cutreiera toata lumea fac din aceasta colectie o adevarata opera de arta minimalista insa cu o atingere de opulenta, eleganta insa si foarte inovativa.

GUNPOWDER COLOGNE poate una din cele mai moderne colonii prin care Marie a reusit sa creeze un univers olfactiv foarte inovativ, imbinand note de ceai verde, lavanda si….praf de pusca.

LOST PARADISE un parfum Chypre atat de intens precum energia dinaintea unei furtuni, precum dorinta de a mai pastra soarele si caldura unei insule tropicale atunci cand abia ai ajuns acasa, inapoi la frig.

DARK Vanilla o capodopera olfactiva calda, pudrata in jurul notei de vanilie ce introduce pentru prima oara in parfumerie rasina de Rooibos. O inovatie absoluta in parfumieria de arta prin introducearea acestui ingredient complex cu miros de iarba cosita, ceai rosu si fagure de miere.

Aceastea sunt numai cateva din cele 8 parfumuri din colectia Urban Scents ce se gaseste in foarte putine puncte de vanzare din lume, foarte atent selectionate, printre care si ELYSEE.

Pret/100 ml: 890 lei

ELYSEE va invita intr-o calatorie olfactiva plina de culoare, de miresme si de povesti, povesti despre o lume in care frumosul si pasiunea reprezinta o continua sursa de inspiratie. In lumea ELYSEE timpul si spatiul se comprima pentru ca momentul trait sa capete o alta coordonata: aceea a visarii si a frumusetii atemporale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.