Rețete de desert pentru masa de Crăciun. Dacă ți se întâmplă să crezi că nimic nu poate fi mai bun decât o cafea, mai gândește-te o dată și inspiră-te din atmosfera Crăciunului. De la rețete rapide și simple la feluri care îți vor uimi oaspeții, gândește-te la o ocazie în care îți va face plăcere să pregătești ceva cu propriile mâini și intră într-o lume a tradiției și a ideilor originale, toate legate de un singur ingredient: cafeaua. Lavazza te poate ajuta să îți îndeplinești dorința de a găsi această idee specială, adăugând o notă unică Crăciunului tău.
Panettone cu Zabaglione de cafea
Rețete de desert pentru masa de Crăciun. Fie că pregătești o surpriză de dimineață, o cină plăcută alături de prieteni, un prânz sau o gustare delicioasă, renumitul cozonac italian Panettone (literalmente „pâine mare”) este alegerea perfectă pentru a însoți cele mai simple plăceri ale vieții italiene: să îi aduni pe cei dragi în jurul tău și să vă bucurați de momente frumoase împreună. Pentru a transforma Panettone într-o „rețetă” specială cu care să-ți surprinzi oaspeții, adaugă pur și simplu niște „Zabaglione” de cafea și savurati-le împreună.
Ingrediente:
200 ml de cafea (espresso sau mocha)
30 ml de lichior de cafea Borghetti
6 galbenusuri de ou
120 g zahar brun
6 felii de panettone
250 g de inghetata
Fructe de padure
Mod de preparare
Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le într-o cratiță împreună cu zahărul, apoi adaugă cafeaua și lichiorul.
Amestecă cu un tel și bate crema zabaglione într-un bain-marie până când amestecul devine moale și își dublează volumul.
Taie apoi felii de panettone și prăjește-le puțin pe ambele părți.
Mod de prezentare
Așază un strat de zabaglione pe farfurie și o cupă de înghețată deasupra.
Pune restul de felii de panettone lângă acesta, decorează cu fructe de pădure și presară peste el zahăr pudră.
Cafeaua ideală pentru rețetă este: Qualità Rossa
O cafea aromată, ideală pentru a-ți da un plus de energie la începutul zilei. Combinând sortimente naturale de Arabica Braziliană și Robusta, rezultatul este un espresso plin, echilibrat și foarte savuros.
Lavazza Coffee Parfait – desertul Semifreddo
Dacă Panettone nu este alegerea ta preferată, Lavazza îți sugerează ca alternativă o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso: Lavazza Coffee Parfait.
Ingrediente:
100 ml de cafea
4 oua
120 g de zahar
260 ml frisca
100 ml de cafea
50 g blat
6 g gelatina
sos de caramel
Mod de preparare
Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr.
Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr.
Înmoaie gelatina în apă rece.
Bate frișca.
Combină frișca cu gălbenușurile.
Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.
Adaugă albușurile amestecând de jos în sus.
Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară.
Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită.
Pene-o în congelator timp de 6 ore.
Mod de prezentare
Taie o felie de semifreddo.
Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °.
Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel.
Cafeaua ideală pentru această rețetă este:
Qualità Oro
Primul amestec Lavazza, creat în 1956 de Luigi Lavazza în mica sa prăjitorie din Torino, include o selecție din cele mai bune boabe de cafea Arabica 100%, în principal din America Latină, creând un gust inconfundabil cu note de malț și miere. Fructată și aromată, Qualità Oro este rezultatul anilor de expertiză ai Lavazza în amestec și prăjire.
Ultimele postari ale lui Andreea Archip (vezi toate)
- Review – Bioderma Atoderm – Ulei de dus si Intensive Balsam - 10 ianuarie 2021
- Beauty news Sabon! Descopera doua produse noi pentru ingrijirea corpului - 8 ianuarie 2021
- Performanță profesională pentru îngrijirea părului cu noul Syoss - 22 decembrie 2020