Remediul propus de Lavazza pentru Lunea albastră, cea mai tristă zi a anului

Experții brandului italian Lavazza, unul dintre cei mai importanți producători de cafea din lume, dezvăluie remediul perfect pentru a alunga tristețea provocată de Blue Monday/Lunea albastră, considerată de psihologi cea mai tristă zi de luni și, totodată, zi a anului.

Printr-o serie de calcule matematice complicate, Cliff Arnall, psiholog la Universitatea Cardiff, a încercat să determine ziua anului când oamenii simt cel mai intens tristețea. Conform formulei sale, Blue Monday/Lunea albastră, adică cea mai tristă zi a anului, pică astăzi, luni 18 ianuarie.

Dacă ne trezim triști, un remediu eficient este să ne acordăm câteva minute pentru a savura un cappuccino bun, înainte de a da piept cu goana de dimineață.

Pentru a te pregăti corespunzător pentru această zi, Lavazza vă dezvăluie trucurile pentru un cappuccino perfect. Este un fapt dovedit matematic: a te trezi cu o ceașcă bună de cafea e egal cu a începe ziua cu motivație și bună dispoziție.

Chiar dacă prepararea tradițională necesită un aparat espressor cu dispozitiv de spumare cu aburi, există și metode neconvenționale pentru a avea același rezultat: puteți obține o spumă cremoasă și densă cu o presă franceză sau chiar cu un blender vertical!

Urmați acești trei pași simpli dezvăluiți de Lavazza – un adevărat simbol în lumea cafelei italiene, cu 30 de miliarde de cești de cafea consumate în întreaga lume – și bucurați-vă de un cappuccino perfect acasă.

De la spumarea laptelui până la alegerea celei mai bune cafele, iată cum puteți face un cappuccino autentic în propria bucătărie:

PASUL 1: LAPTELE

Ceea ce face din cappuccino o băutură deosebită este spuma de lapte delicioasă! Când vine vorba de lapte, fiecare are preferințele sale: unii aleg laptele degresat, alții preferă laptele din orez sau soia. Dar pentru un cappuccino perfect, aveți nevoie de lapte proaspăt și integral: grăsimile și proteinele sale sunt esențiale pentru a obține o spumă densă și cremoasă.

Cantitatea ideală de lapte pentru a face spuma perfectă este de 120ml și, în timp ce, în variantă clasică, ați pregăti-o folosind un dispozitiv de spumare cu abur, există și alte trucuri pentru acasă pe care le puteți folosi:

Presa franceza:

Încălziți laptele într-un ibric mic sau în cuptorul cu microunde și turnați-l în presa franceză.

Închideți aparatul și spumați laptele împingând pistonul timp de 15 secunde, scăzând treptat amplitudinea mișcării în sus și în jos (nu e nevoie să utilizați prea multă forță, nu e chiar un antrenament sportiv!)

Amestecați laptele mișcând circular presa franceză, pentru a-i permite să se amestece înainte de a-l vărsa în ceașcă.

Blender vertical:

După încălzirea laptelui, turnați-l într-un recipient potrivit pentru blender.

Scufundați apoi mixerul în lapte și începeți să amestecați la viteză mică timp de aproximativ un minut.

Pentru mai multă spumă, țineți blenderul chiar sub suprafața laptelui, pentru a încorpora mai mult aer.

PASUL 2: CAFEAUA

După ce ați terminat cu laptele, este timpul să preparați cafeaua, cealaltă jumătate a acestei băuturi grozave, care poate fi espresso sau moka.

Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un amestec de calitate precum Qualità Oro – Perfect Symphony 250gr.

Se toarnă cafeaua încet, până când umple 1/3 din ceașcă și, în nu mai mult de 10 secunde, turnați și spuma cremoasă de lapte.

PASUL 3:… PENTRU UN PLUS DE CREATIVITATE!

Dați-vă frâu liber imaginației! Puteți decora cappuccino-ul cu pudră de cacao, siropuri dulci, fulgi de ciocolată răzuită sau alune zdrobite.

Dacă vă simțiți inspirați, puteți crea propriile modele cu șabloane și scobitori pe suprafața spumei.

PASUL 4: BUCURAȚI-VĂ DE FIECARE ÎNGHIȚITURĂ!

Răsfățați-vă puțin și uitați de tristețea adusă de Blue Monday! Încărcați-vă cu energie din fiecare înghițitură din cappuccino-ul creat de dumneavoastră! Urmând sfaturile Lavazza, spuma delicată de lapte combinată cu gustul aromat de cafea vă vor oferi energie și motivație să faceți față acestei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.