Peste 30 de milioane de operații estetice realizate în pandemie. Ce proceduri s-au cerut!

De la debutul pandemiei și până în prezent, la nive mondial s-au efectuat aproximativ 31.2 milioane de intervenții estetice, conform unui studiu realizat de Societatea Americană a Chirurgilor Plastici. Dintre acestea, aproximativ 4.6 milioane au fost operații estetice, iar 26.4 milioane intervenții minim invazive. Medicul chirurg estetician Iancu Morad vorbește despre cele mai cerute tipuri de tratamente în perioada pandemiei, atât la nivel mondial, cât și, aplicat, în România.

“Conform statisticilor, din 2020 și până la finalul anului trecut, cererea de intervenții estetice a crescut cu 30%. Fie că este vorba despre operații estetice sau tratamente minim invazive de înfrumusețare, oamenii au simțit parcă mai mult ca oricând nevoia de a se simți bine în propria piele.

Cele mai des efectuate operații estetice au fost rinoplastie (705.000), blefaroplastie (650.000), lifting facial (469.000), liposucție (422.000) și augmentare mamară (386.000).

În privința intervențiilor estetice ce nu au presupus operație, cele mai cerute și efectuate au fost tratamentul riduruilor cu botox (8.8 milioane), volumizare cu acid hialuronic (6.8 milioane), peeling chimic (1.8 milioane), tratamente cu laser pentru refacerea pielii (1.7 milioane) și tratamente IPL (1.6 milioane)”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cine apelează cel mai mult la intervenții estetice?

Atunci când vine vorba despre grupele de vârstă, clasamentul arată astfel:

40 – 45 de ani – 12.2 milioane de proceduri estetice

55 – 69 de ani – 7.8 milioane de proceduri estetice

30 – 39 de ani – 4.2 milioane de proceduri estetice

„Din totalul intervențiilor estetice efectuate în ultimii 2 ani, 92% dintre ele (24.8 milioane) au fost solicitate de femei. Reprezentantele sexului frumos au făcut 4 milioane de operații estetice și 20.8 milioane de tratamente minim invazive în pandemie. Procentul bărbaților este de 8%, ei efectuând 2.2 milioane de intervenții estetice, dintre care 578.000 chirurgicale, iar 1.64 milioane minim invazive”, adaugă medicul Iancu Morad.

Intervenții pentru care a crescut cererea în ultimele două decenii

Începând cu anii 2000, cererea pentru intervenții chirurgicale sau nechirurgicale de înfrumusețare a crescut semnificativ.

Intervenții chirurgicale

Implant de pomeți – 938%

Lifting al feselor – 112%

Lifting facial – 75%

Lifting al sânilor – 65%

Implant mentonier – 63%

Otoplastie (chirurgia urechii) – 46%

Tratamente minim invazive

Botox – 459%

Tratament cu laser pentru refacerea pielii – 483%

Augmentarea buzelor – 84%

 

Cele mai cerute intervenții estetice în România în perioada pandemiei

„Cererea pentru intervenții estetice a crescut și în România în ultimii 2 ani, tot cu aproximativ 30%. La noi în țară se observă o cerere din ce în ce mai mare pentru tratamente minim invazive, dar și pentru intervenții chirurgicale precum blefaroplastia, augmentarea mamară ori liftingul sânilor.

Dacă vorbim despre tratamentele minim invazive pentru ten, purtarea măștii zilnic, timp de mai multe ore, a afectat, fără doar și poate, calitatea pielii. Pacienții au observat apariția sau accentuarea accelerată a ridurilor deja existente pe fondul purtării măștii de protecție. Tocmai de aceea, au apelat într-un număr foarte mare la tratamente estetice menite să rezolve aceste probleme”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Botox și blefaroplastia, cele mai cerute în România

„Purtatul măștii a făcut ca tenul să nu mai respire atât de bine și să devină tern, fără strălucire. Pielea sensibilă din jurul ochilor este agresată de marginea superioară a măștii, astfel că ridurile devin mai pronunțate. Injectările cu toxină botulinică (botox) repară această problemă.

La fel, blefaroplastia este cea mai cerută intervenție chirurgicală, pentru eliminarea pielii în exces din zona pleoapelor. Se obține o privire mai luminoasă, un aspect mult întinerit. Atât doamnele, cât și domnii, privesc intervențiile estetice drept bucurii pe care și le oferă în această perioadă dificilă, o stare de bine într-o etapă a vieții extrem de stresantă”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad de la Luxury Aesthetics.

Buze de tip M

În ciuda purtatului măștii, s-a remarcat o cerere neașteptat de mare pentru remodelarea buzelor, în special după ce medicul chirurg Iancu Morad a lansat propria tehnică, denumită M-Technique.

„Chiar dacă s-a purtat mască într-o mare parte a zilei, important este cum ne simțim când ne privim în oglindă. Iar pe acest criteriu am pus și interesul mare pentru remodelarea buzelor în acest an. Eu mi-am dorit să pun la punct o procedură care să aibă ca rezultat buze cu mai mult volum și un contur atrăgător, dar în perfectă armonie cu trăsăturile feței. Am studiat și am lucrat foarte mult până am pus bazele M-Technique. Această tehnică proprie înglobează mai multe tehnici, îmbunătățite și modificate, practicate într-o anumită ordine ce pune accent pe detaliile anatomice ale buzelor. Rezultatul este spectaculos, feminin, dar are un aspect natural și în armonie cu restul feței.

Ce trebuie știut este că e un tratament complex. Durata procedurii este mai mare în comparație cu augmentarea clasică a buzelor cu acid hialuronic. Durata este de aproximativ 20-25 de minute”, adaugă Dr. Iancu Morad.

Reîntinerirea pielii cu cocktail de substanțe hrănitoare

„Sunt însă și pacienți care vor doar îmbunătățirea tenului per ansamblu, fără a apela la injectări sau operație. În acest caz se folosește dermapenul, un dispozitiv cu ajutorul căruia se introduce în piele un cocktail de substanțe hrănitoare ce revitalizează tenul și îi dau înapoi strălucirea pe care și-a pierdut-o în urma purtării măștii de protecție mai multe ore pe zi. Pielea devine foarte fină, uniformă, vizibil mai fermă și luminoasă. Este un tratament minim invaziv foarte rapid ce nu necesită perioadă de recuperare”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.