NOU! KALAN by Parfums de Marly, lansat exclusiv in Obsentum

KALAN, cea mai noua esență a casei Parfums de Marly, este disponibilă exclusiv în magazinele Obsentum din Baneasa Shopping City si Aeroportul Henri Coanda. Este un parfum de nisa, unisex, ale carui ingrediente bogate iti incanta simtul olfactiv de la prima atingere.

Am descoperit Kalan by Parfums de Marly in ultima seara de octombrie, cand a fost lansat exclusiv in magazinul Obsentum din Baneasa Shopping City, în prezența lui Thibaut Desbazeille, Regional Sales Manager Parfums de Marly (Europa/Rusia).

Întreaga gamă de esente pretioase a casei Parfums de Marly o gasiti în Obsentum, unde aveti ocazia nu numai sa testati si sa aflati care parfum vi se potriveste, dar să și aflați istoria renumite case franceze.

Parfums de Marly, casa elegantă și rafinată deparfumuri, reînnoiește splendoarea secolului al XVIII-lea prin conceptul său original, când cele mai mari parfumuri au fost create pentru regele Ludovic al XV-lea, ca un tribut al prestigioselor curse de cai pe care le-a admirat și inițiat cu fervoare.

Kalan este un parfum rafinat, intens care se deschide pe note de portocale rosii, piper negru si alte mirodenii, inima este un amestec de lavanda și floare de portocal, iar baza este construita pe arome seducătoare de boabe de tonka, ambra, lemn de santal și mușchi. Este disponibil în două variante: la 75 si 125 de ml. Atat ambalajul, cat si sticla sunt de un rosu aprins, pe care se afla sigla formata din doi cai, alaturi de anul 1743.

Cel ce îl poate îmblânzi va fi liber, dezlănțuit

Un iubitor de ingrediente rare, un bon viveur,

E bărbatul contemporan, dintr-un alt timp

În interiorul său, contradicția devine un lux, e privilegiul său.”

„Parfumul este o capsulă temporală. Am fost întotdeauna fascinat de secolul XVIII, când caii și parfumul erau mândria și gloria Franței”, spune Julien Sprecher, fondator al Casei Parfums de Marly, un parfumier francez de excepție ce încapsulează organic intriga istorică și stilul contemporan. După ce a lucrat în afacerea familiei, distribuind parfumuri în Asia și Orientul Mijlociu, Julien Sprecher și-a început propria aventură: Parfums de Marly. Fondat în 2009 din pasiunea insuflată de tatăl său, fost reprezentant Guerlain pentru Orientul Mijlociu, brandul Parfums de Marly se inspiră din secolul care a celebrat apogeul eleganței franceze. Godolfin, o explozie de chihlimbar si iasomie reflecta strălucirea petrecerilor lui Ludovic al XV-lea la Château de Marly. Madame de Pompadour era îndrăgostită de artă. Ambiția ei era să instaureze stilul francez în toată Europa. Ea chiar a creat un „trandafir Pompadour”. Parfumul Cassili al Parfums de Marly îi poartă culoarea în onoarea sa.  

Parfumuri cu istorie:  Celebru epicentru al extravaganței, după chipul și asemănarea unui suveran care afirma “După mine, potopul!”, curtea regelui Ludovic al XV-lea și-a căpătat renumele de „la cour parfumée” („curtea parfumată”). Parfumierul personal al monarhului, Jean Fargeon, a creat nenumărate esențe pentru a-i satisface dorința ca fiecare apartament din castelul său să aibă un parfum aparte, niciodată unul identic cu celălalt. Toate aceste esențele originale sunt păstrate astazi în Muzeul Luvru într-o zonă cunoscută sub numele de „La Cour Marly”. Dependența de parfumuri a regelui putea fi egalată doar de pasiunea pentru cai, care l-a făcut să rezerve un castel întreg pentru creșterea și îngrijirea raselor rare, printre care și Godolphin Arabian, o rasă arabă pură de armăsar, pe care Ludovic al XV – lea a primit-o cadou de la Regele Tunisiei.

Mai mult, în 1743, Ludovic l-a însărcinat pe sculptorul Guillaume Coustou să creeze, la Castelul Marly, o operă de artă cunoscută sub numele de „Les Chevaux de Marly”, în memoria Regelui Soare, străbunicul său, sculptura fiind inspirată din măreția rasei arabe de armăsari. Creația poate fi admirată și astăzi la Muzeul Luvru, unde a fost mutată încă din 1984 pentru conservare, în zona „La Cour Marly”.

KALAN: Sub pecetea pasională a roșului aprins luxuriant, KALAN, ultima esență a casei Parfums de Marly, galopează frenetic încă de la prima pulverizare. Vibrează între umbră și lumină, subminând trendurile actuale. Este NOBIL, PUTERNIC, CARISMATIC, la fel ca rasa de cai eponimă, una dintre renumitele rase pur-sânge deținute de Ludovic al XV-lea, cunoscută pentru vigoarea și agilitatea sa. „Da, poți fi și puternic și sensibil în același timp. Da, poți iubi parfumeria clasică în timp ce ești atras de modern. KALAN este o reîntoarcere, o mireasmă inițial orgolioasă, dar care se lasă treptat cucerită!”, spune Julien Sprecher despre cea de a 26-a esență a casei sale de parfumerie, poate una dintre cele mai tehnice creații ale sale. Este disponibil exclusiv în magazinele OBSENTUM.

OBSENTUM

Născut din pasiunea pentru lux și eleganță, OBSENTUM este un univers ultrasenzorial unde iubitorii de esențe rare sunt invitați să se sustragă cotidianului prin intermediul unor note olfactive excepţionale. OBSENTUM găzduiește astăzi exclusiv branduri legendare precum XERJOFF, TIZIANA TERENZI, LAURENT MAZZONE PARFUMS, SKIN 111, DR. VRANJES, ACCA KAPPA, V CANTO, MICALLEF, MEMO PARIS, NOBILE 1942, ATELIER DES ORS, RAMON MONEGAL, PARFUMS DE MARLY, ROUGE BUNNY ROUGE, KAJAL, JUL ET MAD PARIS, KEMI. Lista brandurilor disponibile în OBSENTUM continuă cu nume de referință precum JO MALONE LONDON, AMOUAGE, KILIAN, TOM FORD, CREED, CASAMORATI, MONTALE, ESCENTRIC MOLECULES, INITIO. În București, OBSENTUM este prezent cu trei spații, două localizate în zona duty free a Aeroportului Otopeni (Plecări Internaționale si Plecări Interne) și cel de-al treilea în Băneasa Shopping City. OBSENTUM este parte a grupului Millenium Pro Design, unul dintre liderii europeni din domeniul travel retail. Din 2006, Millenium Pro Design este partener cu Gebr. Heinemann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.