Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS la raport

Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS, inițiată de Fundația PRAIS acum 10 ani, a continuat în ultimele 3 luni prin adaptarea rapidă a metodologiilor și a activităților extracurriculare la nevoile și condițiile impuse de școala acasă elevilor din ciclul primar al școlilor din București, Cluj-Napoca, Roman, Ploiești, Timișoara și 14 comune limitrofe – ajungând la peste 50.000 de copii.

Alături de partenerii SETS: Nestlé for Healthier Kids, Inspectoratele Şcolare, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea de Nutriție din România, echipa fundației a pus accent pe atingerea obiectivelor acestei perioade.

“Ne-am mobilizat eforturile ca până la finalul anului școlar să răspundem nevoilor și solicitărilor venite din școli. Astfel, ne-am concentrat pe diseminarea în rândul familiilor elevilor a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății – OMS specifice acestor luni de izolare acasă privind igiena personală, necesitatea activităților fizice zilnice și a alimentației echilibrate, precum și pe crearea de programe variate de activare acasă a copiilor de către învățători, însoțite de materiale informative grafice și video, ușor de implementat online, stimulatoare pentru elevi”, a declarat Silvia Bucur, Președintele Fundației PRAIS.

  • GymClass Acasă. Cu sprijinul extraordinar al învățătorilor și părinților, mii de elevi au făcut zilnic acest program de mișcare, în grup pe platformele utilizate de școli sau individual – activități esențiale pentru păstrarea condiției lor fizice.
  • Sandvișul vesel și sănătos! a demonstrat cât de mult le place copiilor să bucătărească zilnic pregătindu-și cu creativitate sandvișurile preferate cu legume proaspete.
  • Dansează cu mine! FRUCT-ILĂ”a devenit rapid activitatea îndrăgită de elevi, care au răspuns provocării SETS dansând cu talent și bucurie alături de mascota creată special pentru ei: FRUCT-ILĂ, care îi încurajează să consume fructe proaspete pentru a-și asigura necesarul de energie.
  • 2 Quiz-uri bazate pe informațiile educaționale despre igienă, sporturi, nutriție și hidratare din cele 2 manuale SETS, accesibile tuturor pe site-ul www.sets. ro. Elevii au parcurs manualele, apoi și-au verificat cunoștințele cu succes.

Pagina Facebook @MiscareaSETS cuprinde toate activitățile elevilor trimise de către cadrele didactice în acest an școlar.

“Mesele echilibrate nutrițional, hidratarea, încurajarea activităților fizice zilnice sunt obiceiuri care trebuie încurajate în rândul copiilor de la vârste fragede de către familie, școală și comunitate, pentru a le permite ca adulți să facă alegeri mai sănătoase. În calitate de membri fondatori, suntem de un deceniu alături de mișcarea națională SETS, aliniată obiectivelor inițiativei noastre globale Nestlé for Healthier Kids, în cadrul căreia ne-am propus ca până în anul 2030 să sprijinim 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă”, a declarat Nicoleta Tupiță, Nutrition, Health and Wellness Manager în cadrul Nestlé România.

Multe mesaje de susținere au fost primite din partea școlilor implicate: Atât copiii, cât și părinții au primit foarte bine activitățile și s-au implicat cu drag. Unii au continuat activitățile și în weekend, a declarat Nicoleta Chipăilă, cadru didactic Școala Gimnazială Nr. 56, București.

Activitățile i-au antrenat atât pe elevii implicați în SETS, dar și pe cei de lângă ei să își arate măiestria în bucătarie! Deci schimbăm obiceiuri, formăm obiceiuri sănătoase”, a declarat Victoria Păduraru, cadru didactic Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu”, București.

Din anul 2011 și până în prezent, mișcarea SETS, inițiată de Fundația PRAIS în România, a angrenat peste 198.000 de elevi din clasele pregătitoare – a-IV-a, familiile acestora, 3.000 de cadre didactice, din 250 de școli, 2 milioane public larg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.