La ce să fii atent când cumperi produse pentru protecția solară! De ce e importantă protecția UVA!

Suntem în plin sezon estival, iar produsele de protecție solară au devenit obligatorii în rutina de îngrijire a pielii de zi cu zi. Indiferent că stăm la plajă sau ieșim în aer liber, este important să aplicăm produse cu factor de protecție care devin o barieră contra acțiunii razelor ultraviolete ale soarelui.

Foarte mulți dintre noi verifică doar gradul de protecție SPF, care se refera la UVB însă nu și cel contra razelor ultraviolete de tip A.

Diana Baicu, consultant în industria de frumusețe profesională, explică diferența între UVA și UVB, precum și modul corect de aplicare al produsului de protecție solară, respectiv când acesta își pierde rapid din beneficii.

“Este foarte important să aplicăm zilnic, dimineata un produs care are factor de protecție. Indiferent că este vară sau iarnă. Soarele este cel mai mare inamic al pielii atunci când vorbim de îmbătrânirea prematură, iar 85% din cancerele de piele sunt determinate de expunerea la soare.

Este important să știm că produsul pe care îl folosim trebuie să fie eficient atât contra razelor UVB, cât și UVA. De multe ori facem greșeala că verificăm doar SPF-ul (Sun Protection Factor), marcat pe produse. De exemplu, dacă scrie SPF 50 înseamnă că ne protejează împotriva razelor de tip B (UVB), cele responsabile de înroșirea si arderea pielii.  Dar există și razele de tip A, care sunt mai periculoase, pentru că sunt responsabile, în mare parte, de apariția cancerului de piele și de îmbătrânire, și ele acționează mult mai profund. UVA sunt radiații cu lungime de undă lungă care pătrund mult mai adânc în piele și care nu sunt filtrate de către nori, sticlă, adică nu suntem protejați de ele atunci când suntem în încăperi vitrate sau în mașină. Ele nu se simt imediat pe piele, dar sunt responsabile de îmbătrânirea pielii și determină reacții alergice ale pielii și riduri profunde, cât și apariția cancerului de piele. Ele sunt mai periculoase și din punct de vedere cantitativ pentru piele întrucât cantitatea de raze ultraviolete care ajunge la suprafața pamantului este de 100 de ori mai mare decât cantitatea de raze UVB.

Trebuie întotdeauna să ne uităm ca produsele să fie eficiente pentru ambele tipuri de ultraviolete. Produsele care protejaza impotriva UVA au marcat pe ambalaj un cerc in interiorul caruia este inscriptionat UVA. În cazul lor avem două sisteme de numerotare – fie sistemul japonez unde se marchează cu +: A+, A++, A+++ și A++++, sau sistemul englezesc cu *  Există două tipuri de filtre solare în functie de proveniența lor: filtre minerale sau fizice și filtre sintetice sau chimice. Cele mai cunoscute filtre minerale sunt dioxidul de titanium si oxidul de zinc care în general sunt fotostabile. Produsele cosmetice moderne conțin micro și nano molecule incapsulate într-un element inorganic cu scopul de a obține un produs cu o textură mai ușor de aplicat pe piele și care să nu lase pelicula albă care poate să deranjeze. Există multe tipuri de filtre sintetice, aproximativ 26 în Europa”, explică Diana Baicu.

Ne mai bronzăm dacă aplicăm SPF?

Multor persoane le place pielea bronzată, astfel că se tem că, odată ce folosesc produse cu SPF 50, pielea lor nu va mai căpăta nuanța arămie dorită. Specialistul desființează acest mit.

„Produsele performante de protecție solară conțin și acceleratori de bronzare, astfel că, deși aplicăm produs de maximă protecție, pielea se poate bronza în continuare, însă fără riscuri. Aceste produse stimulează secreția de melanină, astfel că ne vom putea bronza in deplina protectie. Bineînțeles că nu ne vom bronza atât de repede și de intens dacă aplicăm SPF 50 comparativ cu situația în care nu folosim niciun produs, însă înlăturăm riscul de a ne îmbolnăvi și de a îmbătrâni pielea”, spune Diana Baicu. 

Cât de mult produs aplicăm pe piele?

„Este importantă și cantitatea de produs pe care o aplicăm pe piele. Pentru ten avem nevoie de 1,25 ml de produs, cât o migdală. Pentru corp avem nevoie de 30 ml. În funcție de SPF-ul produsului, aplicăm mai des sau mai rar. Dacă avem SPF 50, de exemplu, presupunând că pielea se înroșește ușor după 10 minute de stat în soare fără nicio protecție, aplicând produsul cu SPF 50 putem sta la soare de 10 ori mai mult decât am putea sta fără protecție. Adică 500 de minute, însemnând puțin peste 8 ore, după care ne vom arde. Însă, atenție, doar dacă nu intrăm în apă sau transpirăm si dacă am aplicat o cantitate suficientă de produs, cazuri în care trebuie să reaplicăm produsul la fiecare două ore sau de câte ori intrăm în apă”, declară Diana Baicu.

Pudra cu SPF

Unul din cele mai interesante și căutate produse în prezent este pudra cu SPF, un produs revoluționar de la Universkin.

„Pudra SPF poate fi o soluție practică și estetică. Pudra este translucidă și o aplicăm peste alt produs de protecție, sau ca atare. Este o pudră-pulbere minerală, care creează un scut invizibil. Nu este colorată, se adaptează la orice nuanță a pielii. Nu conține filtre chimice, acizi grași polinesaturați (PUFA), AHA/Vitamina A, fără efect de albire și fără parfumuri”, explică Diana Baicu.

Spray SPF

În cazul in care aplicam un produs cu protecție solară sub formă de spray, este foarte greu să dozăm cantitatea. În acest caz se recomandă ca produsul să fie pulverizat pe palmă și, după aceea, să fie aplicat pe corp.

Produsele biotehnologice

Produsele biotehnologice au beneficii multiple pe lângă protecția solară. Unul dintre cele mai avansate este Element protector de la Dermia Solution. Este unul dintre produsele mele preferate vară. Produsul ideal de îngrijire, cu efecte multiple, care hidratează în profunzime și care formează la suprafața pielii un film de protecție pentru reținerea apei în țesut. Formula protejează ADN-ul celular. Se aplica zilnic, dimineața, pe pielea curată, având efect dublu: cremă hidratantă și de protecție împotriva agresiunii factorilor de mediu: soare, poluare, vânt. Conține tripeptide pentru stimularea permanentă a procesului de regenerare al pielii. Oferă protecție împotriva UVA, UVB, schimbări termice bruște și alte provocări zilnice, pentru neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi și poluanților de zi cu zi.

Este absorbit ușor, fără a lăsa peliculă uleioasă sau albă, ceea ce este un mare avantaj. Permite pielii să respire (întrucât produsul nu rămâne pe piele) și are și efect matifiant. Poate fi folosit ca și cremă de zi adecvată tuturor tipurilor de piele, pentru activități sportive de iarnă, precum și vara la plajă sau saună și în spații cu aer condiționat (birou, avion etc.). Are triplu efect asupra pielii: regenerează, activează funcția de protecție și calmează, fiind ideal și în cazul pielii sensibile.Nu are parfum ori alergeni. Se găseste pe www.toplineshop.ro și în cutia pentru regenerare și strălucire #nuexistanusepoate și este folosit de către toți Ambasadorii campaniei, explică Diana Baicu.

Recomandări

Specialistul a întocmit o scurtă listă de produse avansate din punct de vedere tehnologic, care respectă atât un grad de protecție SPF ridicat, cât și gradul de protecție UVA și UVB.

UNIVERSKIN Nexultra Z SPF 50

Conține cel mai mare conținut de oxid de zinc formulat vreodată, 25%. Acesta oferă cea mai bună protecție foto UVA si UVB cu spectru larg. Oxidul de Zinc funcționează prin crearea unei bariere pe piele pentru a o proteja de razele UV și de iritații. Oxidul de zinc este un ingredient mineral care creează o barieră ce reflectă razele periculoase ale soarelui și protejează fără a crea riscul de iritații sau reacții alergice, potrivit pentru cele mai sensibile tipuri de piele și mai predispuse la acnee. Datorită texturii ultra-usoare invizibile, nexultra Z se adaptează la toate tonurile de piele. Este ideala pentru toate tipurile de piele, chiar și cele mai sensibile, conținând vitamina E, cunoscută pentru proprietățile sale calmante. Este rezistentă la apă.

UNIVERSKIN Nexultra UV Brush SPF50

Este o pudră-pulbere minerală, care creeaza un scut invizibil. Nu este colorată, se adaptează la orice nuanță a pielii, fiind 100% minerală. Pudra poate fi aplicată oricând peste machiaj.

-fără filtre chimice;

– fără PUFA;

– fără AHA/Vitamina A;

– fără efect de albire;

– fără parfumuri.

Dermia Element Protector

Produsul ideal de îngrijire, cu efecte multiple, care hidratează în profunzime și care formează la suprafața pielii un film de protecție pentru reținerea apei în tesut. Formula protejează ADN-ul celular. Se aplică zilnic, dimineața, pe pielea curată, având efect 2-in-1: cremă hidratantă și cremă de protecție împotriva agresiunii factorilor de mediu.

Guinot Crème Perfect Youth Finish

Crème Perfect Youth Finish, un produs ce îmbină proprietățile anti-agening și cele de corectare a nuanței tenului cu filtre UV ridicate. Se adresează cu precădere peroanelor care nu folosesc în mod curent make-up, dar care doresc să aibe un ten cu nuanță uniformă, cu semnele de avansare în vârstă corectate și protectie avansată UV.

Crème Perfect Youth Finish este un produs multifuncțional, ce răspunde astfel unui trend care își face din ce în ce mai simțită influența. Dintr-o singură aplicare, tenul este protejat de efectele avansării în vârstă, este uniformizat și luminos, bucurându-se totodată de protecție avansată împotriva razelor solare, grație filtrelor UVA/UVB 50.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.