Idei de superalimente în timpul iernii, recomandate de Gianluca Mech

În timpul iernii avem un acces limitat la fructe și legume proaspete, pline de vitamine și fibre necesare bunei funcționări a organismului. Ce facem, însă atunci când vine sezonul rece? Ce opțiuni avem? Nutriționistul Gianluca Mech ne spune ce produse putem include pe lista de cumpărături astfel încât să ne menținem organismul sănătos și plin de energie.  

„Iarna, opțiunile de fructe și legume proaspete sunt tot mai puține, însă acest lucru nu înseamnă că nu avem încotro decât să consumăm alimente pline de calorii nesănătoase. Organismul nostru are nevoie, în special în acest anotimp, de surse de energie zi de zi. E important să știm să există superalimente pentru iarnă, produse care ne ajută să avem o imunitate ridicată și o stare de spirit bună.

Ghimbir

Deja de secole, ghimbirul este folosit pentru a stimula sistemul imunitar, a îmbunătăți digestia și a calma stomacul. De asemenea, poate ajuta la scăderea inflamației, iar asta contribuie la reducerea durerii în gât și a bolilor inflamatorii.

Kale

Foarte bogat în potasiu, e unul dintre cele mai versatile superalimente de iarnă. Potasiul contribuie la scăderea tensiunii arteriale, reducând sodiul în exces din organism. O sursă excelentă de folat ce poate fi consumată sub formă de supă, salată sau chiar chips-uri”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

„Citrice

Lămâile și portocalele nu trebuie să lipsească din dietă în sezonul rece. Ele reprezintă o sursă naturală de vitamina C și întăresc sistemul imunitar. Vitamina C este recomandată în infecțiile tractului respirator.

Mere

Vitamina C acționează ca un antioxidant pentru a neutraliza compușii dăunători cunoscuți sub numele de radicali liberi și protejează împotriva bolilor. Merele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți precum quercetina, acidul cafeic și epicatechina”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

„Cartof dulce

Cartoful dulce ne este un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre sănătatea cardiovasculară. Conține antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, astfel că ajută la protejarea inimii și a arterelor. Este totodată o sursă excelentă de vitamina D, esențială pentru întărirea sistemului imunitar, creșterea nivelului de energie și îmbunătățirea stării de spirit.

Rodie

Rodia abundă în polifenoli, perfecți pentru îmbunătățirea sănătății inimii, combaterea infecțiilor și îmbunătățirea memoriei”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

„Broccoli

Broccoli înseamnă sănătate. Este o legumă bogată în fibre, calciu și vitamine. Printre aceste vitamine se numără și biotina. Se poate savura sub formă de supă cremă, fiert la aburi sau tras la tigaie cu ulei de măsline și condimente.

Sfeclă

Fie că o faceți salată, o amestecați într-un smoothie sau îi beți sucul, sfecla este un superaliment. Săracă în grăsimi, plină de vitamine, minerale și antioxidanți puternici, aceasta este un miracol pentru sănătate”, este de părere specialistul.

Suplimente naturale pentru un sistem imunitar puternic

Integrați în rutina zilnică produse pe bază de plante medicinale adaptogene, beta-glucani, vitamine și minerale, toate putând fi incluse în suplimente alimentare precum Immune Mech. Beta glucanii sunt o clasă de polizaharide indigestibile, clasificabile ca fibre dietetice și prezente în alimente precum tărâțe, ovăz, drojdii, ciuperci și alge. Au acțiune imunomodulatoare și sunt capabili să stimuleze activitatea fagocitelor, o subclasă a globulelor albe care are sarcina de a captura și distruge substanțe străine, cum ar fi ciuperci, viruși, paraziți și bacterii.

De asemenea echinaceea, prezentă și în suplimentul alimentar Dolce Respiro, este o plantă adaptogenă, capabilă să modifice „solul” biologic și mecanismele de răspuns homeostatic ale organismului către stimuli nespecifici. În acest fel, organismul își îmbunătățește performanțele psihofizice, contracarând bolile încă de la debut”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.