Gelato italiano de la Siviero Maria este desertul în trend al verii

Il gelato italiano a luat cu asalt orașele din România, trendul fiind din ce în ce mai pregnant în rândul iubitorilor de deserturi răcoritoare. Micul Paris s-ar putea transforma cu ușurință în Mica Toscană ținând cont de numărul în continuă creștere al gelateriilor din capitală, iar trendul pare să se extindă în fiecare oraș. Printre pionierii acestui deliciu de vară adus în țara noastră se numără Siviero Maria, care de peste 12 ani face ca aroma unei vacanțe în Italia să se afle la doar o cupă distanță!

În Italia, Siviero Maria are o istorie de peste 60 de ani, rețeta autentică de gelato fiind realizată pentru prima oară în anul 1958. Fiecare tip de gelato duce de fapt mai departe rețeta tradițională a desertului răcoritor, cutiile de Siviero Maria fiind umplute și decorate manual chiar și astăzi de către maeștrii gelatieri pentru a se asigura că păstrează gustul și textura originale.

 Înghețată VS Gelato: ce să alegi?

Cei care au încercat ambele variante, au sesizat cu siguranță diferențele dintre gelato și înghețată. În esență, ambele sunt remedii anti-căldură, însă rețeta este diferită. Gelato are un conținut mai mic de grăsime, având în compoziție mai mult lapte decât smântână, ceea ce oferă ingredientelor folosite un aport mult mai intens în materie de gust.

În ceea ce privește textura, consistența unui gelato este mult mai cremoasă deoarece tehnica de amestecare a ingredientelor este diferită. Înghețata este bătută astfel încât în amestec să fie încorporată o cantitate cât mai mare de aer, în timp ce gelato-ul este amestecat încet pentru a căpăta densitatea specifică. Menținerea unei texturi cât mai cremoase este și motivul pentru care multe dintre procesele de producție Siviero Maria sunt realizate manual.

Aromele verii: încearcă Limone di Sicilia, Crema di Firenze, Tiramisu sau Caramello Salto

Atenția la detalii, selectarea atentă a materiilor prime și creativitatea maeștrilor gelatieri au făcut ca această vară să poarte amprenta unor arome premium, realizate din lapte proaspăt italian de calitate superioară și cele mai bune ingrediente locale și internaționale, precum fistic și suc de lămâie din Sicilia, alune de pădure din Piemonte sau vanilie Bourbon din Insula Réunion.

Practic, lungile zile de vară sau serile în care aștepți să scadă gradele din termometru pe terasă sunt de acum mai dulci cu gama ofertantă de sortimente Siviero Maria printre care se numără și aromele Affogato All’amarena, Bacio, Cappuccino, Crema Di Firenze sau Fragola.

În plus, sezonul cald a venit și cu bunătăți dulci pentru cei mai mici fani ai gelato. La începutul lunii iunie, Siviero Maria a lansat sortimentul Puffo cu aromă de frișcă,  desprins din desenele animate cu dinozauri.

Acum că poți avea propria gelaterie italiană în congelator, nu rămâne decât să urmărești pagina de Facebook Siviero Maria pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi trenduri în materie de gelato.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.