Există șanse să reparăm intervențiile estetice nereușite? Medicul chirurg Iancu Morad explică în ce mod reconstruiește ce s-a realizat greșit de alți specialiști!   

Toate persoanele care apelează la proceduri estetice, fie că este vorba despre tratamente minim invazive sau operații estetice, speră la un rezultat perfect. Uneori însă, din diverse motive ce țin în special de experiența medicului sau de substanțele de slabă calitate folosite, rezultatul nu este nici pe departe unul armonios.

Astfel se face că speranța pacienților este de a găsi un medic chirurg priceput care să poată reface daunele generate de cel la care s-a apelat în primă instanță.
Medicul chirurg estetician Iancu Morad enumără cele mai des întâlnite cazuri de intervenții de acest tip, și explică ce metode există pentru a corecta ce nu s-a realizat bine anterior.

Ce substanțe se folosesc la injectări

„Fillerele și substanțele pe care le folosim în tratamentele estetice au rolul de a ne ajuta să îmbunătățim aspectul pacienților care vin la clinică. Dacă vorbim spre exemplu despre acid hialuronic, el poate oferi buzelor o formă mai plăcută sau poate corecta pierderea de volum din anumite zone ale feței.

Neuromodelatoarele, cum ar fi Botoxul, sunt folosite în principal pentru a netezi ridurile. În mâinile unui medic certificat, cu experiență, ambele tipuri de substanțe pot îmbunătăți anatomia feței, păstrând însă un aspect natural și capacitatea de a forma expresii faciale naturale.

Din păcate, unii oameni ajung să aibă rezultate asimetrice sau exagerate, iar cauzele sunt diverse. Fie medicul nu are îndeajuns de multă experiență, fie poate că substanțele folosite nu sunt neapărat de cea mai bună calitate. La noi la clinică vin adesea pacienți nemulțumiți de intervențiile făcute de alți medici, dorind o corecție”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

De ce dau greș anumite proceduri estetice?

„Pentru a obține rezultate plăcute din punct de vedere estetic, medicul trebuie să folosească substanțe certificate în zone cheie ale feței, personalizate în funcție de caracteristicile faciale ale fiecărui pacient în parte. Se știe că fiecare om este unic și ceea ce i se potrivește unuia, cel mai probabil nu este potrivit pentru cel de-al doilea. Din păcate, medicii fără experiență pot face anumite greșeli care să aibă rezultate nedorite”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Greșeală: Suprainjectare direct în zona problematică

„Un rezultat armonios se obține atunci când medicul are ochiul format. Când are capacitatea de a examina trăsăturile pacientului și de a înțelege exact modul în care injectarea unei substanțe într-o anumită zonă poate schimba echilibrul facial. Este un proces complex.

De exemplu, dacă un pacient vrea eliminarea liniilor marionetă (care se întind de la părțile laterale ale gurii până la bărbie), injectarea exclusiv în zona ridurilor poate duce la un rezultate nesatisfăcător. În schimb, filler-ul dermic injectat în zonele conexe ale gurii și maxilarului poate îmbunătăți conturul general, dând un aspect general plăcut. În funcție de pacient, filler-ul poate fi injectat sub colțurile gurii pentru a le ridica subtil și/sau de-a lungul liniei maxilarului pentru a reconstrui volumul pierdut”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Greșeală: Folosirea substanței nepotrivite

„Un alt lucru pe care trebuie să îl facă medicul este să aleagă substanțele și tipurile de tratament potrivite pentru zona tratată și în funcție de rezultatul dorit. Există multe substanțe folosite în medicina estetică, iar asta se întâmplă cu un motiv. Fiecare dintre ele a fost dezvoltată pentru a oferi un anumit tip de rezultat și pentru a trata o anumită problemă. Nu se folosesc întâmplător. Așadar, utilizarea produsului potrivit este esențială pentru a obține un rezultat reușit. Ele pot fi și combinate pentru tratamente mai complexe, însă aici intervine din nou experiența medicului care efectuează aceste tratamente”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum se pot corecta rezultatele nereușite?

Acidul hialuronic poate fi dizolvat

„Dacă o pacientă vine la noi dorindu-și să corectăm o procedură realizată cu acid hialuronic, cum ar fi buzele sau pomeții, acidul hialuronic se poate dizolva cu ajutorul injectării unor substanțe. După injectare, este nevoie de aproximativ 24-48 de ore pentru ca acidul să se dizolve complet. Ulterior, putem stabili realizarea unei noi proceduri pentru a obține rezultatele corecte dorite”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Reinjectare pentru a obține echilibru, simetrie

„Există cazuri în care rezultatele injectărilor sunt asimetrice. Când pacienta sau pacientul vin apoi la noi la clinică pentru o corecție, analizăm cazul și putem injecta substanțele potrivite pentru a reechilibra trăsăturile, pentru a obține simetria dorită”, adaugă Dr. Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.