De ce este limba engleză esențială pentru o viață și o carieră de succes

Copiii sunt expuși zi de zi la informații în limba engleză ce ajung la ei prin intermediul filmelor și serialelor sau al rețelelor de socializare. Nu orice informație pe care o ingerează din aceste surse este însă și constructivă pentru ei, în condițiile în care au în plan o carieră cu deschidere internațională.

Este indicat ca cei mici să înceapă să o limbă străină în sisteme de predare profesionale și cu metode adaptate vârstei lor. În acest mod, spun specialiștii de la Shakespeare School, informația se sedimentează corect în creierul lor și învață să dialogheze corect cu cei din jur și să se simtă confortabil vorbind acea limbă.

Multe studii au descoperit că învățarea timpurie a mai multor limbi străine îi ajută considerabil pe copii pentru a deveni adulți compleți. Limbile străine îți deschid orizonturi nemărginite, îți dezvoltă abilități diverse, precum creativitatea, gândirea logică și înțelegerea altor culturi.

O limbă străină aduce beneficii concrete și asupra modului în care cei mici se dezvoltă armonios din punct de vedere intelectual și emoțional.

”Învățarea unei limbi străine ajută la dezvoltarea creierului. A fost dovedit științific că înțelegerea și folosirea unei limbi străine îmbunătățește funcția executivă a creierului copiilor. Aceștia reușesc să diferențieze mai ușor între stimulii externi și își vor păstra concentrarea, își vor dezvolta abilitatea de a planifica și de a gândi analitic și vor reuși să rezolve problemele cu ușurință.

Oferă o nouă viziune asupra lumii. Frumusețea limbilor străine este capacitatea de a te „plimba” prin marile culturi ale lumii. Copilul face cunoștință cu un nou mod de gândire și cu noi obiceiuri și tradiții, lucru care îl pregătește pentru viață. Astfel, cunoașterea unei limbi străine dezvoltă comunicarea interculturală, capacitatea de a deveni conștient din punct de vedere cultural și de a fi mai deschis la noi moduri de gândire și la alte stiluri de viață.

Asigură oportunități de carieră. Încă de mici, copiii aud că o limbă străină îi poate duce cu un pas înainte în cariera lor viitoare. Angajatorii din ziua de astăzi văd cunoașterea mai multor limbi străine ca un mare avantaj, mai ales dacă alegi să lucrezi într-un mediu intercultural.

Antrenament mental constant. Pentru a comunica, elevii trebuie sa sorteze informatii noi, din mai multe sisteme lingvistice. Acest lucru reprezintă un câștig pentru cei mici intrucât învață, în același timp, să găsească soluții la problemele cu care se confruntă.

Stimuleaza gândirea creativă. Cele mai recente studii dezvăluie faptul că învățarea unei limbi străine la o vârstă fragedă stimulează gândirea creativă a copiilor”, explică Adriana Alionte, fondatorul Shakespeare School, desemnat de Cambridge University Press & Assessment drept ”Cel mai Bun Centru de Pregătire pentru Examenele Cambridge din România”, subliniind că este mult mai ușor pentru un elev să înceapă studiul unei limbi străine de la vârstă cât mai fragedă.

”Învățarea limbilor străine încă din copilărie aduce mari beneficii pentru viitorul adult. Cu cât copilul începe mai devreme să aibă contact cu o altă limbă, pe lângă cea maternă, cu atât va veni mai natural. Se va obișnui cu muzicalitatea limbii, o va înțelege mai ușor și o va putea reproduce mai repede decât un copil care începe să o învețe în liceu, de exemplu.
la Shakespeare School căutăm și găsim mereu modalități eficiente prin care să facem procesul de învățare atractiv pentru copii”, spune Adriana Alionte.


Metoda bazată pe Teoria Inteligențelor Multiple

Pentru ca cei mici să îndrăgească mediul de învățare, să se simtă motivați și încurajați și să se simtă ca într-o familie, profesorii Shakespeare School folosesc tehnici moderne și interactive, adaptate vârstei cursanților, folosind și jocul și activități culturale, tehnici de mindfulness, precum și metoda de învățare ce are la bază Teoria Inteligențelor Multiple.

”Fiecare dintre noi suntem un amalgam unic de abilități și talente, iar capacitatea de memorare sau logica nu sunt singurele elemente care ne definesc. Un copil poate să aibă o ureche muzicală excelentă, dar, de asemenea, poate să spună povesti cu talent, să se orienteze foarte bine în spațiu ori să înteleagă emoțiile celorlalți dintr-o singură privire.
Asadar, felul în care sunt combinate aceste inteligențe multiple este ceea ce ne diferențiază ca indivizi. Tocmai aceste diferențe devin o provocare pentru sistemul tradițional de educație, care presupune că toată lumea e la fel, deci învață la fel.

Profesorii de la Shakespeare School adaptează modul de predare conform tipologiilor de inteligență ale cursanților, care pot fi:

1. Inteligență vizual-spațială
2. Inteligență lingvistică
3. Inteligență logic-matematică
4. Inteligență corporal-kinestezică
5. Inteligență muzicală
6. Inteligență interpersonală
7. Inteligență intrapersonală
8. Inteligență naturalistă


Shakespeare School a aniversat 20 de ani de activitate

Centrul Shakespeare School, desemnat de Cambridge Assessment English drept ”cel mai bun centru de studiere a limbii engleze și de pregătire pentru examenele Cambridge din România”, a aniversat 20 de ani de activitate. În aceste două decenii, peste 40.000 de copii și tineri au absolvit cursurile de limba engleză, specializare care i-a ajutat să obțină certificatele Cambridge sau IELTS și să construiască cariere cu deschidere internațională.

Cu ocazia aniversării, centrul a investit în tehnologie de ultimă generație ce digitalizează complet modul de predare.

În acest sens, au fost achiziționate ecrane interactive de ultimă generație cu care profesorii vor da viață orelor de curs, și pot inspira elevii prin partajarea conținutului lecției pe display.
Display-urile interactive Smart Ctouch Riva permit realizarea adnotărilor și încurajează educația interactivă și comunicarea între profesori și elevi. Ele integrează nativ cu soluțiile de învățământ online prin Zoom, Google Meet, Microsoft Teams și orice altă aplicație de învățământ online sau videoconferință.

Astfel, tot ceea ce profesorul lucrează pe display poate fi văzut, fără niciun alt accesoriu, de elevi în timp real. Mai mult, prin funcția de a permite control, elevilor li se poate permite să interacționeze în timp real cu conținutul lecției curente.

Profesorii și elevii pot scrie și desena pe display-ul interactiv exact ca și cum ar scrie pe o foaie de hârtie sau pe o tablă tradițională, folosind pen-ul sau degetul, iar pentru a șterge, pot folosi palma. Incintele acustice integrate de 80W oferă sunet la calitate Live-stage (virtual) Surround asigurând desfasurarea optimă a orelor de curs atât în sistem de școală online, cât și în sala de curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.