Cum tratăm pielea ridată din zona genunchilor. Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne arată noile tratamente inovatoare

Una din problemele estetice car ele dau bătăi de cap doamnelor în sezonul estival o reprezintă pielea ridată și îmbătrânită din zona genunchilor. Mai ales că, aflându-ne în plin sezon al vacanțelor, își expun picioarele la plajă, la piscină, sau la plimbare, purtând ținute sumare. Din păcate însă, zona genunchilor este una dintre cele mai rapid afectate de semnele îmbătrânirii. Medicul chirurg estetician Iancu Morad spune că există totuși tratamente estetice inovatoare, minim invazive, la care putem apela pentru a înfrumuseța această zonă a corpului.

„Este vară, toată lumea pleacă în vacanță și își dorește să arate cât mai bine, mai ales în costum de baie. Apar însă semnele de îmbătrânire care se instalează inevitabil la nivelul corpului, în special la femei, și care sunt în zone vizibile. O astfel de zonă adesea afectată este zona genunchilor. Și asta în special pentru că femeile stau mult pe tocuri și apar astfel riduri și pliuri inestetice. Multe doamne cred că nu există rezolvare pentru această problemă și evită să mai poarte haine care nu le acoperă genunchii . Din fericire însă, există soluții eficiente, foarte la îndemână”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

De ce apar ridurile de la genunchi  

„Pielea din zona genunchilor este într-o mișcare aproape permanentă, fiind solicitată pe tot parcursul zilei, când mergem, când ne aplecăm sau de ridicăm, când purtăm pantaloni. Apoi, îaintarea în vârstă, expunerea la soare sau oscilațiile de greutate își lasă aprenta. Din aceste motive, aspectul genunchilor se deteriorează în timp. Corpul nu mai produce colagen și elastină, iar cremele și uleiurile nu sunt din păcate suficiente”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Tratament inovator pentru genunchi fără riduri

„Medicina estetică a avansat foarte mult și există acum rezolvare pentru aproape orice problemă. Dacă vorbim despre îmbunătățirea aspectului pielii genunchilor, tratamentul este unul minim invaziv și constă în microinjecții cu un cocktail de vitamine, oligoelemente, cristale de calciu și alte substanțe benefice care stimulează producția de colagen în acea zonă. Este nevoie de o astfel de abordare, pentru că, altfel, doar cu produse cosmetice vom ajuta pielea doar superficial, în straturile superioare. În general sunt necesare cam 3, 4 sau 5 ședințe, în funcție de caz și de cum reacționează fiecare organism în parte. Ele se realizează o dată pe lună. Deja după a doua ședință se poate vedea însă, cu ochiul liber, o îmbunătățire a felului în care pielea arată. Ea devine mai catifelată, mai hidratată și mai fermă. Este un tratament rapid, pe care îl realizăm în clinica Luxury Aesthetics, care nu doare absolut deloc”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum tratăm leziunile vasculare?

„Tot în zona picioarelor ne mai putem confrunta și cu leziuni vasculare. Acestea se produc din cauza vasodilatației, au o culoare roz-roșiatică sau mov. Astfel de leziuni se pot întâlni oriunde pe suprafața corpului, dar, mai ales în cazul femeilor, în zona coapselor și a gambelor.
În acest caz, tratamentul indicat este cel cu laser. Leziunile sunt distruse – sângele nu va mai circula prin ele, iar aspectul neplăcut din punct de vedere estetic va fi îndepărtat”, adaugă medicul Iancu Morad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.