Cum se desfășoară școala de șoferi în pandemie

Pandemia și-a pus amprenta asupra stilul de viață al fiecăruia dintre noi și multe industrii au fost nevoite să se adapteze noilor reguli de distanțare socială. Inclusiv școlile de șoferi au inclus norme noi de funcționare, astfel încât cursații să se pregătească în condiții de maximă siguranță.

„În ultimul an s-a observat o creștere a cererii de înscriere la școala noastră auto, în ciuda restricțiilor generate de pandemie. Se pare că oamenii consideră, mai mult ca niciodată, șofatul în propria mașină drept cea mai sigură modalitate de deplasare, departe de aglomerația din mijloacele de transport în comun”, declară Cornel Lipă, director al școlii de șoferi Driving School.

Spre deosebire de anii precedenți, din primăvara anului 2020 s-au introdus reguli stricte de distanțare socială și de igienă, atât la orele de traseu, cât și în sălile de examen teoretic.

„În primul rând, mașinile și sălile de curs sunt dezinfectate și aerisite după fiecare folosire și există recipiente cu dezinfectant la îndemână. Mașinile sunt dezinfectate atât în interior, cât și pe suprafețele de contact frecvent, precum mânerele ușilor.

Toți cursanții și instructorii poartă măști de protecție, atât în interiorul mașinilor sau al sălilor, cât și în aer liber.

La examenul teoretic, cursanții stau, cu mască, la distanță de minimum 2 metri unul de celălalt și au la dispoziție dezinfectant. De asemenea, li se ia temperatura la intrare, iar, dacă aceasta depășește limita admisă, respectiva persoană nu are voie să intre în sală, fiind reprogramată.

La examenul de traseu nu mai este acceptată prezența rudelor sau a prietenilor candidaților. Doar acesta și instructorul auto pot fi prezenți, pentru ca totul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță”, adaugă Cornel Lipă, director al școlii de șoferi Driving School (www.drivingschool.ro).

Crește cererea pentru mașini cu cutie automată

„Comparativ cu situația de acum 5-10 ani, din ce în ce mai mulți cursanți doresc să învețe să conducă în mașini cu cutie automată. Majoritatea spun că au de gând să își cumpere o astfel de mașină, dar și că li se pare mult mai eficient să învețe astfel, se concentrează mai bine pe durata traseului pentru că nu mai sunt presați de regulile de schimbare manuală a vitezei ori de teama că va muri motorul în timpul examenului. Cursul pe o astfel de mașină este ușor mai scump decât cel pe cutie manuală, dar mulți spun că efortul financiar merită”, spune Cornel Lipă, director al școlii de șoferi Driving School.

Driving School este școală de șoferi din București absolvită de peste 32.000 de cursanți pregătiți de 44 de instructori, care au, în medie, 21 de ani de expertiză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.