Cum poți avea o piele sănătoasă pe timpul verii

Vara poate avea efecte devastatoare pentru pielea noastră, lasându-i un aspect tern, de uscăciune și cu pete pigmentare. Totuși, dacă avem o alimentație echilibrată, ne asigurăm aportul de vitamine, bem multă apă, folosim zilnic produse cu SPF și adăugăm alte măsuri de precauție adecvate, putem proteja aspectul și sănătatea pielii.

O piele sănătoasă este ușor de recunoscut datorită strălucirii sale. Iată câteva recomandări facute de Laura Chacon-Garbato, Director Herbalife Nutrition, Worldwide Nutrition Education & Training, și estetician autorizat pentru o piele care radiază de sănătate, mai ales pe timpul verii.

Creșterea aportului de proteine

Proteinele sunt esențiale pentru regenerarea țesuturilor și formarea de țesuturi noi. Celulele au nevoie de proteine pentru a se dezvolta, iar organismul folosește proteinele pentru a „înlocui” celulele uzate sau moarte de la nivelul pielii. Puteți adăuga proteine în alimentație din diverse surse de carne, precum puiul, pește, sau din surse vegetale, soia sau tofu. Shake-urile care înlocuiesc mesele sunt de asemenea o modalitate excelentă pentru a crește aportul de proteine. Accesați herbalife.ro și alegeți din gama de shake-uri înlocuitoare de masă, produsul potrivit.

Importanța antioxidanților și a fitonutrienților

Deși proteinele sunt esențiale pentru o piele sănătoasă, antioxidanții și fitonutrienții sunt la rândul lor deosebit de importanți pentru piele și sănătate în general. Unele substanțe din plante se acumulează în piele și consolidează mecanismul de apărare a celulelor cu ajutorul antioxidanților. Asigurați-vă că includeți în alimentație fructe precum afine, căpșune și mere, dar și legume precum broccoli, spanac, roșii și salata kale, fără a vă limita la acestea.

Consumul de colagen

Colagenul din corpul uman reprezintă între 25% și 30% din cantitatea totală de proteine, din care aproximativ 75% se află în piele. Colagenul se regăsește în principal în țesutul conjunctiv, care conferă fermitate dermului. Odată cu îmbătrânirea, pielea suferă ca urmare a pierderii elasticității și devine tot mai uscată. Dermul se subțiază, țesutul conjunctiv își pierde fermitatea și elasticitatea, pielea începe să se lase și apar ridurile. Pentru a avea grijă de sănătate și de frumusețea pielii, căutați produse care conțin colagen hidrolizat, care acționează din interior spre exterior și care susțin structura pielii.

Collagen Skin Booster este produsul perfect pentru această perioadă. Conține Verisol® P, care este cea mai susținută științific sursă de peptide de colagen de pe piață, de înaltă calitate și poate fi integrat cu ușurință în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Se prepară rapid, adăugând o măsură la 250ml de apă, se amestecă ușor și se savurează o data pe zi în timpul unei mese, în cadrul unei diete echilibrate.

Consumul de apă

Activitățile obositoare din lunile de vară pot duce la o pierdere substanțială a apei și electroliților. Astfel, hidratarea este esențială. Nu plecați de acasă fără băuturi răcoritoare și alimente care vă hidratează. Apa plată este foarte bună, iar adăugarea unor fructe proaspete în apa rece conferă aromă, încurajându-vă astfel să beți mai multă apă. Nu uitați să consumați fructe, care reprezintă o sursă excelentă de hidratare. Este esențial să evitați băuturile cu zahăr, precum cele carbogazoase, care pot crește senzația de sete.

Încearcați băutura concentrată  AloeMax cu 97% suc de Aloe Vera . AloeMax nu conține coloranți, îndulcitori sau arome și îndeplinește standardele înalte stabilite de IASC (International Aloe Science Council). Vă puteți bucura de această băutură revigorantă, dimineața sau pe tot parcursul zilei.

Folosiți creme cu protecție SPF zilnic

Statul la soare este una dintre cele mai plăcute activități în timpul verii și ultimul lucru pe care vi-l doriți este să vă alegeți cu arsuri solare la finalul zilei. Utilizați creme de protecție solară cu spectru larg, cu valoare SPF de minim 15 pentru a vă proteja pielea în timpul expunerii obișnuite. Aplicați crema de soare cu 30 de minute înainte să ieșiți afară, pentru a beneficia la maxim de protecția oferită. Herbalife SKIN Cremă hidratantă protectoare FPS 30 este o cremă hidratantă cu efect de lungă durată, care lasă tenul neted şi catifelat, asigurând în acelasi timp protecție UVA/UVB.
Puteți alege de asemenea articole vestimentare sportive cu protecție UVA/UVB inclusă, pentru o protecție suplimentară. Unele materiale ușoare absorb transpirația și permit pielii să respire în timp ce vă bucurați de activitățile în aer liber.

Îngrijirea și o alimentația sănătoasă pot susține sănătatea pielii. Aceasta este cea mai bună modalitate de a arăta și de a vă simți extraordinar. Dacă vă protejați și vă hrăniți cu alimente și substanțe nutritive adecvate, organismul vă va răsplăti cu o piele cu aspect tânăr, care radiază de frumusețe!

Pentru mai multe recomandări pentru rutina de îngrijire, vizitați: www.IAmHerbalifeNutrition.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.