Cum ne detoxifiem natural organismul după excesele de Sărbători

Sărbătorile de sfârșit de an au însemnat, pentru mulți dintre noi, o perioadă plină de excese alimentare, în care am consumat preparate tradiționale mâncate în cantități care afectează digestia, silueta și starea de sănătate per ansamblu. Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie cum ne detoxifiem natural organismul după excesele alimentare din această perioadă.

Ce înseamnă detoxifierea organismului?

„Detoxifierea se referă la pașii pe care organismul îi face pentru a descompune, metaboliza și elimina substanțele nocive. Aceste substanțe pot proveni din surse externe, cum ar fi alimente, băuturi, medicamente și produse de îngrijire a pielii. Sau surse interne, cum ar fi hormonii și procesele de descompunere a proteinelor. Când ne gândim la detoxifiere, cei mai mulți dintre noi se gândesc la ficat, deoarece este principalul organ de detoxifiere. Totuși, mai există încă 4 organe care au un rol la fel de important în menținerea sănătății corpului: plămânii, rinichii, intestinul gros și pielea”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Metode de detoxifiere

„Există multe moduri diferite de a face o detoxifiere a organismului. Iată în continuare câteva îndrumări simple, ușor de urmat, pentru o detoxifiere naturală după excesele din perioada Sărbătorilor.

Eliminați din dietă:

 • Cofeina
 • Zahărul
 • Alcoolul
 • Carbohidrații rafinați
 • Tutunul
 • Uleiurile saturate
 • Coloranții și îndulcitorii artificiali
 • Conservanții
 • Mâncarea procesată și junk food
 • Carnea cu cantități mai mari de grăsime, cum ar fi vita și porcul
 • Orice alimente la care știți că sunteți alergic sau sensibil”, este recomandarea nutriționistului Gianluca Mech.

Ce e recomandat să consumăm?

„Apă – hidratarea este extrem de importantă. Beți cel puțin 2 litri de apă pe zi pentru a ajuta rinchii să elimine toxinele și pentru a susține sănătatea tractului intestinal.

Fibre, magneziu și probiotice pentru o mai bună digestie.

Antioxidanți – Vitaminele A, C E plus zinc pentru a proteja țesuturile de deteriorare.

Fructe și legume organice.

Carnea albă, cum ar fi puiul sau peștele alb.

Fasole și leguminoase”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.ro). 

Recomandări pentru un stil de viață sănătos

„Somn – În perioadele de detoxifiere a organismului este extrem de important să te odihnești. Recomand cel puțin 8-10 ore de somn pe noapte.

Respirație – Stați într-un mediu liniștit timp de cel puțin 10 minute pe zi și exersați respirația lentă și constantă. Asta ajută la curățarea plămânilor.

Transpirație – Faceți exerciții fizice, faceți saună sau o băi fierbinți pentru a ajuta pielea să transpire toxinele

Evitați factorii de stres emoțional în această perioadă (emoțiile pot fi și ele toxice)”, este de părere nutriționistul Gianluca Mech.

Supliment natural pentru detoxifierea organismului

„Depurativo Antartico este un supliment alimentar fara alcool, zahar, conservanti, gluten si lactoza, care ajuta la purificarea si drenarea organismului. Are o actiune eficienta de purificare datorita acidului alginic, care este extras din algele antarctice Durvillaea. Acestea favorizeaza absorbtia si eliminarea substantelor nocive ale radicalilor liberi. Depurativo Antartico este suplimentul ideal pentru a contracara excesele unei alimentatii incorecte si efectele nocive ale poluarii mediului asupra corpului nostru.

Se recomanda administrarea de la 30 la 60 ml de extract pe zi, diluat in jumatate de pahar cu apa dimineata pe stomacul gol si dupa cele doua mese principale ale zilei”, dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.ro).

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe www.gianlucamech.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.