Culoarea parului trebuie aleasa in functie de nuanta pielii

Cunoscutul hairstylist Cristi Pascu recomandă să ținem cont de nuanța pielii atunci când ne alegem o nouă culoare de păr și ne spune care sunt combinațiile potrivite.

 Pielea foarte deschisă

 Atunci când vorbim despre o piele albă, hairstylistul recomandă nuanțele mai închise de blond. 

“Am să mă refer aici la pielea foarte albă, nu la o piele albă normală, căci la aceasta se potrivește orice. Persoanele cu pielea foarte deschisă ar trebui să folosească nuanțe de blond, dar nu foarte deschis. Sau se poate folosi blond foarte deschis doar dacă în mod frecvent folosesc și make-up. Dacă nu, pielea foarte deschisă în combinație cu părul foarte deschis nu arată spectaculos absolut deloc și trebuie să vii automat cu puțin contrast în imaginea ta. Contrastul se poate obține fie prin a avea la rădăcină o nuanță un pic mai închisă, cum ar fi un blond închis, de exemplu, fie o culoare mai vie, cum ar fi arămiul. De aceea foarte multe persoane cu un ten foarte deschis apelează la acest truc. Dăm exemplu aici pe Nicole Kidman și alte vedete cu pielea foarte deschisă, care, fie se fac blonde, dar nu foarte deschis, fie un arămiu, pentru a da puțină viață feței, pentru că altfel devin mult prea palide” explică specialistul.

 Tenul măsliniu

Referitor la persoanele cu ten măsliniu, Cristi Pascu spune că acestea trebuie să apeleze la culori reci sau închise.

“Persoanele cu un ten măsliniu pot apela fără probleme la culori închise, de exemplu negru. În cazul în care își doresc nuanțe mai deschise, acestea trebuie să fie reci, bej sau marouri. Marouri mai calde sau mai reci, dar nu spre roșcat. Nuanțele de roșcat pot fi folosite în cazul persoanelor cu ten măsliniu doar dacă vin în completare cu un make-up mai elaborat. Altfel, în puține cazuri roșcatul se vede spectaculos pe un ten măsliniu. Vorbim aici nu neaparăt de roșcat, ci de toate nuanțele mai calde. În cazul persoanelor cu ten măsliniu, ideal ar fi, dacă își doresc nuanțe deschise, pot merge de la un blond închis, dar mai rece, un blond sandre, un blond bej și ușor nuanțele să se deschidă din ce în ce mai mult, dar spre o culoare rece, dar nu spre varianta de blond galben, blond auriu. Ca și în cazul persoanelor de culoare, tot ce înseamnă nuanțe calde pentru acest tip de piele pot fi adaptate doar dacă vin în completare cu un make-up pe măsură. Un exemplu elocvent pentru tot ceea ce ține de tenul măsliniu și evoluții de culori, este Eva Mendes. Ea a avut toate culorile posibile și imposibile și este o reprezentantă clară pentru genul acesta de ten”, spune Cristi Pascu.

 Tipul asiatic

Hairstylistul vorbește și despre particularitățile persoanelor asiatice sau sud americane. În aceste cazuri, vorbim despre stylinguri, dar și produse speciale, dedicate lor.

 “Pentru asiatice, problema este că au și pielea deschisă și pigmentul foarte puternic. În cazul celor cu piele foarte deschisă este destul de greu de modificat culoarea, pentru că se deschide foarte greu din cauza pigmentului puternic. Atunci fiecare brand mare și companie de vopsea face o gamă specială pentru Asia.

În cazul lor, ca și în cazul persoanelor mulatre sau negre, nu putem spune că avem o limită, pentru că, atât părul, cât și cultura, permit extravaganțe destul de mari, la păr, de exemplu.

Luăm cazul japonezilor unde s-au inventat și toate nebuniile, iar acolo chiar nu mai vorbim de limită de culori pentru că acolo au apărut fucsia, verde, albastru și absolut orice.

Pentru lookul de zi cu zi, în cazul persoanelor asiatice, în general, având pielea foarte deschisă, folosesc un machiaj destul de accentuat și de aia se și permite o gamă foarte largă de culori.

Poți vedea în cazul lor chiar și un blond galben, galben, pentru că vor folosi cu siguranță mult make-up, mult negru, smokey-eyes și per ansamblu, imaginea este spectaculoasă.

La ei putem spune că este zona unde orice regulă de bază a colorimetriei sau a visagismului, că despre asta vorbim, despre posibilitatea și regulile în care putem asorta culorile pielii cu ale părului, aici orice reguli sunt încălcate. Și încălcate cu rezultate într-adevăr spectaculoase.

În cazul asiaticilor cu tenul mai închis, se aplică regula celor cu piele măslinie, ca și în cazul persoanelor de origine arabă sau sud-americană”, menționează Cristi Pascu.

Cristi Pascu (www.cristipascu.ro) este unul dintre cei mai experimentați hairstyliști de la noi, inițiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din România” și al “Academiei de Coafură Cristi Pascu”, prin care descoperă și lansează noi talente în industria frumuseții.

2 răspunsuri la Culoarea parului trebuie aleasa in functie de nuanta pielii

  1. Mirela Vero spune:

    Da!Cred am mai vazut o brunetă vopsită blonda.Dar o sa tin cont de ce sp.

  2. Valeria Chertes spune:

    Am sa țin cont de aceste sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.