Ce trebuie să știi înainte să îți faci peeling medical

Peelingurile sunt, de cele mai multe ori, efectuate în timpul lunilor de iarnă, în special pentru că pielea nu este expusă imediat la soare riscând astfel să se hiperpigmenteze. Un peeling corect realizat ne ajută să eliminăm straturile de piele moartă, petele pigmentare și să obținem o piele nouă, ca de bebeluș, cu mai puține riduri și mult mai radiantă.

Ce peeling este însă recomandat pentru tenul nostru? Medicul chirurg etetician Iancu Morad explică ce tipuri de peeling medical, cu efect considerabil, există și care sunt particularitățile acestora.

“Peelingul chimic pe care îl realizăm are efecte diverse, de la albirea cearcănelor la tratarea cicatricilor accidentale sau post-acneice, pentru a diminua microridurile sau pentru a elimina pigmentarea inegală a pielii”, declară medicul Iancu Morad.

Ce este peeling-ul chimic medical?

“Peeling-ul chimic medical (denumit și chemexfolierea sau dermapeeligul) este un tratament nechirurgical complex, constând într-o exfoliere controlată la nivelul pielii. Se descuamează și se regenerează tegumentul din straturile profunde și se obține un aspect întinerit al pielii și se atenuează imperfecțiunile. Exista trei feluri de peeling chimic: ușor, mediu și adânc. Profunzimea până la care se efectuează tratamentul se stabilește de către medicul specialist în funcție de tipul și de adâncimea ridurilor, cicatricilor sau a petelor. Acest tratament se recomanda pentru atenuarea leziunilor pigmentare, minimizarea porilor, atenuarea ridurilor și liniilor fine, pentru un aspect radiant și intinerit al pielii.

Peelingul chimic superficial

În cazul acestei proceduri se foloseste acidul glicolic sau TCA (acid tri-clor-acetic) în concentrație scăzută. Tratamentul durează câteva minute, se face fără anestezie și nu este dureros, prezentând doar un mic disconfort. Timpul de recuperare este foarte scurt și se pot observa rezultatele după 5-6 zile. Acest tip de peeling nu tratează însă cicatriciile.

Peelingul chimic intermediar

Este folosit TCA (acid tri-clor-acetic) în concentratie medie sau fenol în concentrație scăzută. Se face fără anestezie, iar, în urma aplicării, apare o senzație de usturime moderată/arsură de câteva minute. Timpul de recuperare este de până în 14 zile, iar rezultatele se mențin circa un an.

Peelingul chimic adânc

Tratamentul este recomandat în special pacienților cu cicatrici foarte adânci sau celor cu vârsta de peste 55 de ani, la care rezultatul va fi similar unui lifting facial nechirurgical. Procedura durează circa 30 de minute. Pacientul rămâne internat 24 de ore, iar timpul de recuperare este de aproximativ 2 săptămâni. Expunerea la soare este interzisă timp de 6 luni. Rezultatele sunt spectaculoase: petele, ridurile și cicatricile dispar complet, pentru toată viața.

Prețurile unei intervenții de peeling variază între 250 euro pentru peeling intermediar și 3000 de euro pentru peelingul adânc”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Iancu Morad este unul din cei mai apreciați medici chirurgi esteticieni din România. Procedurile sale minim-invazive se realizează în clinicile Luxury Aesthetics, acolo unde își fac tratamente și vedete precum Tania Budi, Raluca Bădulescu sau Cătălin Botezatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.